Canon-PRINT-Business

Canon PRINT Business за Android


Работете паметно, печатете и скенирајте во движење


Canon PRINT Business е бесплатна апликација која ви овозможува да печатите фотографии и документи, да вчитувате скенирани податоци, да вчитувате во Cloud услуги за складирање итн. со ласерски повеќефункционален уред или ласерски печатач од Canon преку терминал со Android.

Главни функции

 • Печатете скенирани податоци, слики и документи.
 • Вчитувајте скенирани податоци од повеќефункционален уред.
 • Снимање фотографии со фотоапарат.
 • Работете со датотеки во локален простор за складирање или Cloud услуга за складирање.
 • Автоматски откривајте повеќефункционални уреди и/или печатачи на мрежата или, пак, пребарувајте ги рачно со наведување на IP адреса или DNS.
 • Пребарувајте повеќефункционални уреди и /или печатачи и воспоставувајте директна врска преку Bluetooth.
 • Допрете го мобилниот терминал за да се најавите на повеќефункционалниот уред и/или печатач (машина со Bluetooth).
 • Регистрирајте повеќефункционални уреди и/или печатачи со QR код.
 • Користете го адресарот на мобилниот терминал наместо адресарот регистриран во повеќефункционалниот уред.
 • Автоматско активирање и регистрација на уреди и печатење од апликации преку NFC.

Како функционира?

 • Вашиот терминал со Android мора да биде поврзан на безжична LAN пристапна точка.
 • Вашиот повеќефункционален печатач и пристапната точка мора да бидат поврзани со LAN или безжичен LAN.

Практични совети:

 • За да печатите со уреди од серијата PIXMA, серијата MAXIFY или серијата SELPHY, користете ја апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY.
 • За да скенирате со серијата imageFORMULA, користете ја апликацијата CaptureOnTouch Mobile.

Android™ е регистриран заштитен знак на Google Inc.

Ажурирање на firmwarе

За инструкции во врска со преземањето и ажурирањето на вашиот уред

Апликација MEAP за imageRUNNER ADVANCE

За инструкции во врска со конфигурирањето на апликацијата MEAP

Општо
Поддржани OSAndroid 4.1 или понова верзија


Скенирањеi-SENSYS/imageRUNNER
imageRUNNER ADVANCE
Формат на фајл
JPEG, PDF

JPEG, TIFF, OOXML (pptx/docx), XPS

PDF (компактен/OCR/шифрирање)

Големина на скенирање

A4, LTR, LGL

Автоматски, A4, A4R, A3, A5, A5R, B4, B5, B5R

LTR, LTRR, LGL, STMT, STMTR, 11x17

Режим на бои
Боја, тонови на сиво

Автоматски (Боја/сиво), автоматски (Боја/црно-бело)

Боја, тонови на сиво, црно-бело

Резолуција
До 300 dpi
До 600 dpi
Cloud услуга за складирање
Google Drive, Dropbox


Печатење
Тип на податоци за печатењеФотографија, слика (JPEG, GIF, BMP, PNG, WebP), PDF, фајлови од Microsoft Office (doc, docx,

xls, xlsx, ppt, pptx), веб-страница

Големина на хартија

A4, A3, B4, LTR, LGL, LGR

Режим на бои

Боја, црно-бело, автоматски

Ориентација

Портрет, пејзаж

Распоред на страница

1во1, 2во1

Двострано печатење

Да

Безбедно печатење

Да

Достапните поставки може да се разликуваат, во зависност од соодветните модели.

i-SENSYS

Печатачи со една функција

Боја

LBP712Cx, LBP710Cx, LBP654Cx, LBP653Cdw, LBP613Cdw, LBP611Cn, LBP7780Cx, LBP7750Cdn, LBP7680Cx, LBP7660Cdn, LBP7110Cw, LBP7100Cn,
LBP5975, LBP5970, Laser Shot LBP5360

Црно-бело

LBP352x, LBP351x, LBP312x, LBP151dw, LBP253x, LBP252dw, LBP251dw, LBP6780x, LBP6750dn, LBP6680x, LBP6670dn, LBP6650dn, LBP6230dw, LBP6030w LBP3460, LBP3370, LBP3360

Сè-во-едно печатачи

Боја

MF735Cx, MF734Cdw, MF732Cdw, MF635Cx, MF633Cdw, MF631Cn, MF729Cx, MF728Cdw, MF724Cdw, MF628Cw, MF623Cn, MF9280Cdn, MF9220Cdn, MF8580Cdw, MF8550Cdn, MF8540Cdn, MF8380Cdw, MF8360Cdn, MF8340Cdn, MF8280Cw, MF8230Cn, MF8080Cw, MF8040Cn

Црно-бело

MF515x, MF512x, MF419x, MF418x, MF416dw, MF411dw, MF249dw, MF247dw, MF244dw, MF237w, MF232w, MF229dw, MF226dn, MF217w, MF216n, MF212w, MF6680dn, MF6180dw, MF6140dn, MF5980dw, MF5940dn, MF4890dw, MF4870dn, MF4780w, MF4580dn, MF4570dn
FAX-L3000, FAX-L3000IP

imageRUNNER ADVANCE

Боја

C7580i, C7570i, C7565i, C7280i, C7270i, C7260i, C7065i, C7055i, C5560i, C5550i, C5540i, C5535i, C5535, C5255i, C5255, C5250i, C5250, C5240i, C5235i, C5051i, C5051i EQ80, C5051i D EQ80, C5051, C5045i, C5045, C5035i, C5035i EQ80, C5035, C5030i, C5030, C3530i, C3525i, C3520i, C3330i, C3325i, C3320i, C3320, C2230i, C2225i, C2220L, C2220i, C2030L, C2030i, C2025i, C2020L, C2020i, C355iFC, C355i, C355P, C255i, C351iF, C350i, C350P, C250i
C9280 PRO, C9070 PRO, C9060 PRO

Црно-бело

8595, 8585, 8505, 6575i, 6565i, 6555i, 6275i, 6265i, 6255i, 6075i, 6075, 6065i, 6065, 6055i, 6055, 4525i, 4535i, 4545i, 4551i, 4225i, 4235i, 4245i, 4251i, 4051i, 4045i, 4045i EQ80, 4035i, 4025i, 4025i EQ80, 400i, 500i
8205 PRO, 8295 PRO, 8285 PRO, 8105 PRO, 8095 PRO, 8085 PRO, 8105, 8095, 8085

imageRUNNER

Боја

C5185i, C5180i, C4580i, C4080i, C3580i, C3580, C3580Ne, C3380i, C3380, C3380Ne, C3380e, C3080i, C3080, C2880i, C2880, C2380i, C3025i, C3025, C1335iF, C1335iFC, C1325iF, C1225iF, C1225, C1028i, C1028iF, C1021i, C1021iF, 6880Ci, 6880C, 6870Ci, 6870C, 5880Ci, 5880C, 5870Ci, 3180Ci, 3180C, 3170Ci, 3170C, 2570Ci, 2570C, CLC5151, CLC4040 

Црно-бело

9070, 8070, 7105, 7095P, 7095, 7086, 6570, 6570Ne, 5570, 5075N, 5075, 5065N, 5065, 5065Ne, 5055N, 5055, 4570, 4570Ne, 4570e, 3570, 3530, 3245P, 3245N, 3245, 3245e, 3245Ne, 3235N, 3235, 3225N, 3225, 3225e, 3225Ne, 3045N, 3045, 3045Ne, 3035N, 3035, 3025N, 3025, 3025Ne, 2870Ne, 2870, 2545, 2545i, 2535, 2535i, 2530, 2530i, 2525, 2525i, 2520, 2520i, 2422, 2420, 2320, 2318, 2318L, 2270, 2230, 2202N, 2204N, 2204F, 2030, 2030i, 2025, 2025i, 2022, 2022i, 2020, 2020i, 2018, 2018i, 2016, 2016i, 1435iF, 1435i, 1435, 1435P, 1750i, 1740i, 1730i, 1133, 1133A, 1133iF, 1024A, 1024F, 1024i, 1024iF, 1022A, 1022F, 1022i, 1022iF, 1020, 1018, 105+, 85+s

imagePRESS

Боја

C850, C800, C750, C700, C600i, C650

Водич за корисници

Доколку ви требаат информации за поставување, функционалност и решавање проблеми за вашата апликација, ве молиме отворете го нашиот онлајн прирачник