Canon-PRINT-Business

Canon PRINT Business


Работете паметно, печатете и скенирајте во движење


Canon PRINT Business е бесплатна апликација што ви овозможува да печатите фотографии и документи, да ги читате скенираните податоци, да прикачувате на услугите за складирање на Cloud, итн. на повеќефункционалните ласерски уреди или ласерски печатачи од Canon од мобилните уреди.

Главни функции

 • Печатете скенирани податоци, слики, документи, снимени фотографии и веб-страници.
 • Вчитувајте скенирани податоци од повеќефункционален уред.
 • Снимање фотографии со фотоапарат.
 • Извлекувајте знаци од податоците и создавајте PDF фајлови со можност за пребарување на текстот Достапно за imageRUNNER ADVANCE.
 • Работете со датотеки во локален простор за складирање или Cloud услуга за складирање.
 • Автоматски откривајте повеќефункционални уреди и/или печатачи на мрежата или, пак, пребарувајте ги рачно со наведување на IP адреса или DNS.
 • Пребарувајте повеќефункционални уреди и/или печатачи и воспоставувајте директна врска преку Bluetooth.
 • Допрете го мобилниот терминал за да се најавите на повеќефункционалниот уред и/или печатач (машина со Bluetooth).
 • Регистрирајте повеќефункционални уреди и/или печатачи со QR код.
 • Користете го адресарот на мобилниот терминал наместо адресарот регистриран во повеќефункционалниот уред.
 • Функцијата Talkback е поддржана (Android)
 • Функцијата Voiceover е поддржана (iOS)
 • Функцијата за далечинско управување ви овозможува да ги одредувате поставките и да ги обработувате работните задачи од мобилни терминали така што ќе ги прикажете екранот на панелот на допир на Canon PRINT Business без да го допирате панелот на допир на MFP.
  *Достапно за imageRUNNER ADVANCE DX, imageRUNNER ADVANCE Gen3 (v3.4 или понова верзија)
  imageRUNNER 2600ser. , imageRUNNER 2425ser.
  imagePRESS C165

Како функционира?

 • Вашиот iPhone или iPad мора да биде поврзан на безжична LAN пристапна точка.
 • Вашиот повеќефункционален печатач и пристапната точка мора да бидат поврзани со LAN или безжичен LAN.

Практични совети:

 • За да печатите со уреди од серијата PIXMA, серијата MAXIFY или серијата SELPHY, користете ја апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY.
 • За да скенирате со серијата imageFORMULA, користете ја апликацијата CaptureOnTouch Mobile.

Apple, логото на Apple, iPhone и iPad се заштитни знаци на Apple Inc., регистрирани во САД и други земји. App Store е заштитен знак за услуга на Apple Inc.

Ажурирање на firmwarе

За инструкции во врска со преземањето и ажурирањето на вашиот уред

Апликација MEAP за imageRUNNER ADVANCE

За инструкции во врска со конфигурирањето на апликацијата MEAP

Општо
Поддржани OS

iOS 11.0 или понова верзија

iPadOS 13.0 или понова верзија

Компатибилни терминали

iPad mini 2/3rd/4-та генерација

iPhone 5s/6/6 Plus/6s/6s Plus/7/7 Plus/SE/SE (Gen2) /8/8 Plus/X/XS/XS Max/XR/11/11 Pro/11 Pro Max

iPad 2/3/4-та генерација

iPad Air, iPad Air2

iPad Pro (12,9 инчи / 9,7 инчи)

iPad mini (1-ва/2-ра генерација, iPad mini3, iPad mini4)

AndroidTM 5.0 или понова верзија ( AndroidTM 5.1 или понова верзија со поддршка за BLE)


Скенирање i-SENSYS/imageRUNNER
imageRUNNER ADVANCE
Формат на датотека
JPEG, PDF

JPEG, TIFF, OOXML (pptx/docx)

XPS, PDF (компактно/OCR/шифрирање)

Големина на скенирање

A3, A4, LGL, LTR

Автоматски, A3, A4, A4R, B4, A5, A5R, B5, B5R

11x17, LGL, LTR, LTRR, STMT, STMTR

Режим на бои
Боја, тонови на сиво

Автоматски (Боја/сиво), автоматски (Боја/црно-бело)

Боја, тонови на сиво, црно-бело

Резолуција
До 300 dpi
До 600 dpi
Cloud услуга за складирање
Google Drive, Dropbox, iCloud/iCloud Drive


Печатење за iOS
Тип на податоци за печатење

Фотографија, слика (JPEG, GIF, BMP, PNG, TIFF), PDF, Microsoft Office фајлови (doc, docx,

xls, xlsx, ppt, pptx), iWork (страници, броеви, Keynote), веб-страница, текст, збогатен текст

Големина на хартија

A3, A4, B4, A5, B5, A6, LGL, LGR, LTR

Режим на бои

Боја, црно-бело, автоматски

Ориентација

Портрет, пејзаж

Распоред на страница

1во1, 2во1

Двострано печатење

Да

Безбедно печатење

Да

Завршни обработки

Да

Достапните поставки може да се разликуваат, во зависност од соодветните модели.Печатење за Android
Тип на податоци за печатење

Фотографија, слика (JPEG, GIF, BMP, PNG), PDF, Microsoft Office фајлови (doc, docx,

xls, xlsx, ppt, pptx), Webpage, Text, Rich Text

Големина на хартија

A3, A4, B4, A5, B5, A6, LGL, LGR, LTR

Режим на бои

Боја, црно-бело, автоматски

Ориентација

Портрет, пејзаж

Распоред на страница

1во1, 2во1

Двострано печатење

Да

Безбедно печатење

Да

Завршни обработки

Да

Достапните поставки може да се разликуваат, во зависност од соодветните модели.

i-SENSYS и i-SENSYS X

Печатачи со една функција

Боја

i-SENSYS X
i-SENSYS X C1127P

i-SENSYS
LBP852Cx, LBP712Cx, LBP710Cx, LBP664Cx, LBP663Cdw, LBP654Cx, LBP653Cdw, LBP623Cdw, LBP621Cw, LBP613Cdw, LBP611Cn, LBP7780Cx, LBP7750Cdn, LBP7680Cx, LBP7660Cdn, LBP7110Cw, LBP7100Cn, 

LBP5975, LBP5970, LBP5360 со ласерска снимка

Црно-бело

i-SENSYS X
i-SENSYS X 1643P, 1238P, 1238Pr

i-SENSYS
LBP352x, LBP351x, LBP325x, LBP312x, LBP162dw, LBP151dw, LBP228x, LBP226dw, LBP223dw, LBP215x, LBP214dw, LBP212dw, LBP253x, LBP252dw, LBP251dw, LBP6780x, LBP6750dn, LBP6680x, LBP6670dn, LBP6650dn, LBP6230dw, LBP6030w LBP3460, LBP3370, LBP3360 

Сè-во-едно печатачи

Боја

i-SENSYS X
i-SENSYS X C1127iF, C1127i 

i-SENSYS
MF746Cx, MF744Cdw, MF742Cdw, MF735Cx, MF734Cdw, MF732Cdw, MF645Cx, MF643Cdw, MF641Cw, MF635Cx, MF633Cdw, MF631Cn, MF729Cx, MF728Cdw, MF724Cdw, MF628Cw, MF623Cn, MF9280Cdn, MF9220Cdn, MF8580Cdw, MF8550Cdn, MF8540Cdn, MF8380Cdw, MF8360Cdn, MF8340Cdn, MF8280Cw, MF8230Cn, MF8080Cw, MF8040Cn

Црно-бело

i-SENSYS X
i-SENSYS X 1238iF, 1238i

i-SENSYS
MF543x, MF542x, MF525x, MF522x, MF515x, MF512x, MF449x, MF446x, MF445dw, MF443dw, MF429x, MF428x, MF426dw, MF421dw, MF419x, MF418x, MF416dw, MF411dw, MF269dw, MF267dw, MF264dw, MF113w, MF249dw, MF247dw, MF244dw, MF237w, MF232w, MF229dw, MF226dn, MF217w, MF216n, MF212w, MF6680dn, MF6180dw, MF6140dn, MF5980dw, MF5940dn, MF4890dw, MF4870dn, MF4780w, MF4580dn, MF4570dn 

FAX-L3000, FAX-L3000IP

imageRUNNER ADVANCE

Боја

C7780i, C7770i, C7765i, C5760i, C5750i, C5740i, C5735i, C3730i, C3725i, C3720i, C477iZ, C477i, C357i, C257i, C357P, C7580i, C7570i, C7565i, C7280i, C7270i, C7260i, C7065i, C7055i, C5560i, C5550i, C5540i, C5535i, C5535, C5255i, C5255, C5250i, C5250, C5240i, C5235i, C5051i, C5051i EQ80, C5051i D EQ80, C5051, C5045i, C5045, C5035i, C5035i EQ80, C5035, C5030i, C5030, C3530i, C3525i, C3520i, C3330i, C3325i, C3320i, C3320, C2230i, C2225i, C2220L, C2220i, C2030L, C2030i, C2025i, C2020L, C2020i, C355iFC, C355i, C355P, C255i, C351iF, C350i, C350P, C250i
C9280 PRO, C9070 PRO, C9060 PRO 

Црно-бело

8705 PRO, 8795 PRO, 8786 PRO, 8705P PRO, 8795P PRO, 8786P PRO, 6780i, 6765i, 6755i, 6755i PRT, 6000i, 4751i, 4745i, 4735i, 4725i, 717iZ, 717i, 617iZ, 617i, 527iZ, 527i

8595, 8585, 8505, 6575i, 6565i, 6555i, 6275i, 6265i, 6255i, 6075i, 6075, 6065i, 6065, 6055i, 6055, 4525i, 4535i, 4545i, 4551i, 4225i, 4235i, 4245i, 4251i, 4051i, 4045i, 4045i EQ80, 4035i, 4025i, 4025i EQ80, 400i, 500i
8205 PRO, 8295 PRO, 8285 PRO, 8105 PRO, 8095 PRO, 8085 PRO, 8105, 8095, 8085

imageRUNNER

Боја

C3125i, C5185i, C5180i, C4580i, C4080i, C3580i, C3580, C3580Ne, C3380i, C3380, C3380Ne, C3380e, C3080i, C3080, C2880i, C2880, C2380i, C3025i, C3025, C1335iF, C1335iFC, C1325iF, C1225iF, C1225, C1028i, C1028iF, C1021i, C1021iF, 6880Ci, 6880C, 6870Ci, 6870C, 5880Ci, 5880C, 5870Ci, 3180Ci, 3180C, 3170Ci, 3170C, 2570Ci, 2570C, CLC5151, CLC4040

Црно-бело

2645i, 2630i, 2625i, 2425i, 2425, 1643iF, 1643i

9070, 8070, 7105, 7095P, 7095, 7086, 6570, 6570Ne, 5570, 5075N, 5075, 5065N, 5065, 5065Ne, 5055N, 5055, 4570, 4570Ne, 4570e, 3570, 3530, 3245P, 3245N, 3245, 3245e, 3245Ne, 3235N, 3235, 3225N, 3225, 3225e, 3225Ne, 3045N, 3045, 3045Ne, 3035N, 3035, 3025N, 3025, 3025Ne, 2870Ne, 2870, 2545, 2545i, 2535, 2535i, 2530, 2530i, 2525, 2525i, 2520, 2520i, 2422, 2420, 2320, 2318, 2318L, 2270, 2230, 2202N, 2204N, 2204F, 2030, 2030i, 2025, 2025i, 2022, 2022i, 2020, 2020i, 2018, 2018i, 2016, 2016i, 1435iF, 1435i, 1435, 1435P, 1750i, 1740i, 1730i, 1133, 1133A, 1133iF, 1024A, 1024F, 1024i, 1024iF, 1022A, 1022F, 1022i, 1022iF, 1020, 1018, 105+, 85+s

imagePRESS

Боја

C165, C910, C810, C710

C850, C800, C750, C700, C600i, C650

Водич за корисници

Доколку ви требаат информации за поставување, функционалност и решавање проблеми за вашата апликација, ве молиме отворете го нашиот онлајн прирачник