Безжично печатење и скенирање преку мобилен уред

icon.jpeg

Easy-PhotoPrint од Canon (Canon EPP) е бесплатна апликација која ви овозможува едноставно печатење на фотографии и скенирање од вашите уреди со Android на компатибилни повеќефункционални PIXMA и компактни SELPHY фото печатачи* преку локална безжична мрежа (Wi-Fi).

Апликација Easy-PhotoPrint за уреди со Android

Карактеристики
• Автоматски пронаоѓа печатачи на Wi-Fi мрежата
• Печатете слики од вашите мобилни уреди
• Скенирајте директно кон вашиот уред со Android (само PIXMA)

Како се користи
Едноставно преземете ја апликацијата Canon EPP на вашиот мобилен уред со Android и допрете ја иконата Canon EPP за да започнете.

* Погледнете ги спецификациите на производот за повеќе детали

Испечатете постоечка фотографија

Скенирајте документ или фотографија (samo PIXMA)

Испечатете скениран документ (PDF)

Испечатете постоечка фотографија

Апликацијата Easy-PhotoPrint ви овозможува да изберете една или повеќе JPEG фотографии и да испечатите до 39 копии одеднаш. Може да изберете да печатите со рабови или без рабови и да добиете избор од широка палета на големини и видови на хартија.

1. Одете во Слики.

2. Изберете слики и допрете Печати.

 

3. Одете во редот за печатење, потврдете ги подесувањата и допрете Печати. 4. Ќе се појави страница за процесот на печатење.

Скенирајте документ или фотографија (samo PIXMA)

Скенирајте преку компатибилен повеќефункционален печатач од Canon и зачувајте ја
фотографијата или документот во вашите уреди со Android како PDF или JPEG фајл.

1. Одете во Подесувања за скенирање.

2. Потврдете ги подесувањата и изберете Скенирај (JPG) или Скенирај (PDF).

 

3. Одете во редот за печатење, потврдете ги подесувањата и допрете Печати. 4. Ќе се појави страница за процесот на печатење.

Испечатете скениран документ (PDF)

Можете да ги испратите вашите скенирани PDF документи да се испечатат (печатење на PDF фајловите може да се врши само со уредот кој ги скенирал и создал фајловите).

1. Одете во Скенирани фајлови (PDF).

2. Изберете документ за печатење.

 

3. Прегледајте го фајлот, потоа допрете Печати. 4. Потврдете ги подесувањата и допрете Печати. Ќе се појави страница за процесот на печатење.