Canon CJ20ex7.8B
Спецификации

Детални спецификации

Спецификации

Приклучок

B4

Покриеност на сликата

9.6×5.4mm

Вграден додаток за продолжување

2.0×

Фокусна должина

7.8-156mm

(with Extender)
15.6-312mm

Сооднос на зумирање

20×

Максимална релативна решетка

1:1.8 at 7.8-108mm
1:2.6 at 156mm

(with Extender)
1:3.6 at 15.6-216mm
1:5.2 at 312mm

Аголно видно поле

63.2°× 38.2°
3.5°× 2.0

(with Extender)
34.2°× 19.6°
1.8°× 1.0°

M.O.D (од рамнината на сликата)

0.80m (10mm with Macro)

Димензии на објектот при M.O.D.

91.7×51.6cm[at 7.8mm]
4.8×2.7cm [at 156mm]

(with Extender)
45.9×25.8cm [at 15.6mm]
2.4×1.4cm [at 312mm]

Прибл. Големина (Ш×В×Д)

169.9 × 114.4 × 230.0mm

Прибл. Маса

2.18kg