Canon Camera
Ново

Печатачи за широки формати

Colorado 1630

Потполно модуларен печатач со технологија UVgel и валјаци за графика во голем формат. Конфигурирајте го основниот систем во зависност од вашите потреби и надградете го подоцна кога ќе се зголеми обемот на печатење.

 • 111 m2/час

  Брзина на печатење

 • Модуларен дизајн

  Потполно модуларен печатач со можност за далечинска надградба подоцна

 • 1800 dpi

  Резолуција на печатење

 • UVgel

  Наградувана технологија

 • Проширете ги вашите хоризонти

  Додајте ги единствените и докажани придобивки од технологијата UVgel во вашето печатење со валјаци со модуларниот Colorado 1630. Паметен избор за компаниите за печатење што бараат флексибилност. Можете да го конфигурирате основниот систем во зависност од вашите потреби и да го надградите подоцна кога ќе се зголеми обемот на печатење.

  Искористете ги предностите на наградуваниот квалитет на слика на печатачот Colorado и имајте доверба во неговата продуктивност и ненадмината автоматизација. Во меѓувреме, големиот избор на апликации ќе ги воодушеви вашите клиенти и ќе ви помогне да се издвоите од конкуренцијата.

  Подобрете ја вашата репутација како напредна компанија што нуди услуги за печатење со серијата Colorado за печатење графика во голем формат и прифатете ги најсложените задачи за внатрешно печатење со валјаци.

  Револуционерна продуктивност

  Уникатната технологија UVgel ги спојува одличниот квалитет, големата продуктивност и обемната разновидност со мали вкупни трошоци во само еден печатач. Ненадмината продуктивност со огромна брзина на печатење и кратко време на сушење којашто ве носи директно до фазата на завршна обработка.

  Печатење без надзор

  Серијата Colorado е развиена земајќи ги предвид печатењето без надзор и едноставната промена на задачи. Операторите ќе завршат повеќе работа во еден ден и ќе бидат позадоволни од својата работа.

  Мали работни трошоци

  Намалете ги работните трошоци благодарение на намалените потреби за потрошувачка на мастила и енергија, како и сигурноста и лесното одржување на вградената глава за печатење за да обезбедите максимално време на оперативност.

  Colorado 1630

  Постојан квалитет

  Доследност на супериорниот квалитет со прецизни и остри точки, поширока палета на бои, голема заситеност кај темните бои и прецизни тонови на кожата.

  Неспоредлива флексибилност

  Извршувајте повеќе задачи и користете широк опсег на медиуми во само еден уред, вклучувајќи тенки медиуми и медиуми чувствителни на топлина со ширина до 64 инчи. Идеален за примена во затворен и отворен простор.

  Потполно модуларен дизајн

  Изберете од следните опции: печатење на мат хартија, двострано печатење и втор медиум со ролна. Надградете го печатачот кога вашите деловни потреби ќе еволуираат. Извршете надградба од далечина и на барање без потреба од посета на сервис.

  Colorado 1630

  Наменет за различни апликации. Креативноста е единственото ограничување

 • Colorado 1630

  Кутија со задно осветлување

  Моќни слики со голема густина благодарение на технологијата UVgel.

 • Colorado 1630

  Надворешно рекламирање

  Ненадминати мали работни трошоци за надворешни реклами и апликации врз хартија со сина заднина што се чувствителни на цената.

 • Colorado 1630

  Подна графика

  Издржливи отпечатени самолепливи винили со неверојатни бои.

 • Colorado 1630

  Платна со квалитет како за изложби

  Исклучителна уметничка слобода со флексибилни и издржливи мастила UVgel.

 • Colorado 1630

  Извонредни постери

  Зголемете ја заработувачката со врвни постери отпечатени на обична хартија. Со мастилата UVgel крајниот квалитет е неверојатен.

 • Colorado 1630

  Врамени постери со меки знаци наменети за продавници

  Стилски производи безбедни за животната средина, сертифицирани од GREENGUARD Gold.

 • Colorado 1630

  Флексибилни реклами

  Флексибилни фолии и реклами што можат да се виткаат на ролна, имаат живописни бои, отпорни се на гребнатини и се создаваат со евтини медиуми.

 • Colorado 1630

  Тапет

  Издржлив тапет отпорен на гребнатини со одлична димензионална стабилност и доследност на боите благодарение на технологијата UVgel. (Технологијата FLXfinish е изборна).

 • Преземете содржина

  Програма за услуги Colorado ProCare по продажбата

  Го избравте најдобриот производ за печатење графика во голем формат. Colorado ProCare ќе се погрижи да останете понапред од конкуренцијата.
  Colorado 1630

  Одржливост

  Технологијата UVgel е сертифицирана од GREENGUARD Gold, така што можете да бидете сигурни дека апликациите за внатрешна употреба ги исполнуваат строгите ограничувања за испуштање на хемикалии.

  Во споредба со мастилата со латекс или екорастворувач, за технологијата UVgel е потребно приближно 40% помалку мастило за создавање на истиот квалитет на слика и интензитет на бои.

  Печатачите од серијата Colorado имаат внатрешни филтри и за нив не е потребно наменско извлекување. Радијацијата и емисијата на шум се под строгите стандарди.

  Енергетски ефикасното сушење при ниска температура со LED-диоди значително ја намалува потрошувачката на енергија. Потрошувачката на енергија во режим на подготвеност е многу мала, благодарение на можноста за печатење веднаш по вклучувањето.

  Canon Camera

  Истражете повеќе

 • UVgel Colorado series

  ПЕЧАТАЧ

  Серија UVgel Colorado

  Палета на печатачи со широки ролери од 64" за печатење големи количини на графика во голем формат

 • ВИ ТРЕБА ПОМОШ?

  Сакате да го развиете вашето деловно работење?