Colorado 1650
Спецификации

Детални спецификации

Печатење

Метод на печатење

Пиезоелектричен инк-џет UVgel

Режими за печатење

14 - 159 m2/час

Резолуција на печатење

До 1800 dpi

Метод за сушење

UV LED со FLXfinish
Моментално сушење, сушење при ниска температура
Изберете кадифена мат или сјајна завршна обработка, независно од завршната обработка на медиумот

Видови на мастила

Мастило UVgel 460, CMYK (шишиња од 1 литар )

Боја на мастило

CMYK

Пакување на мастило

2 шишиња x 1 литар bottle
Резервоарот за мастило може да содржи до 2,5 литри по боја на мастило
Дополнете го мастилото додека печатите

Глави за печатење

Глави за печатење UVgel 415 (2 по боја)
PAINT (технологија за вградена пиезо-акустична млазница) непрекинато следи и врши компензација на грешките на млазницата што може да настанат за време на печатењето

Одржување

Автоматското одржување се врши секојдневно и трае неколку секунди

Медиуми

Ширина на ролер

До 1625 mm

Тежина на ролер

До 50 kg

Дијаметар на ролер

До 220 mm

Дебелина на медиуми

До 0,8 mm

Маргина за печатење

5,3 mm / 11,0 mm кога е овозможена функцијата за контрола на медиумите*

Број на влезни ролери

2 валјака со автоматско снабдување и менување валјаци**

Снабдување со влезни валјаци

Печатете внатре или надвор

Двострано печатење

Најсовремена поддршка за флексибилни медиуми

Технологија

Моментално прикачување и контрола на засилувањето на точките
Усогласување на бои со голема прецизност и доследност со моментално сушење на отпечатените материјали
Отпечатени материјали со моментално сушење без непријатна миризба кои се подготвени за завршна обработка
Одлична отпорност на гребнатини

FLXfinish

Сушење при ниска температура, соодветно за тенки медиуми и медиуми чувствителни на топлина
Овозможува режими на мат печатење за живописна мат и сјајна завршна обработка
Печатење на мазни и порозни/структурирани медиуми

Интерфејс

Мрежа

Етернет (100/1000 Mbit/s)

Друго

Димензии (Ш x Д x В)

3022 x 1093 x 1310 mm

Тежина

740 kg

Работно опкружување

Оперативен печатач

18 - 30°C (препорачано 20 – 27°C)
20-80% RH (без кондензација) (препорачано 30-60%)

Напојување

Потрошувачка

Печатење до 4 kW

Извор

2 влезови, секој по 200-240 V +/- 10%, 50/60 Hz, 16/6 A.

Регулаторни сертификати

Declaration of Conformity

Печатачот е деклариран со Директивата за радио опрема (RED)-2014/53/EU

Radio

Усогласеност со EN62479, EN301 489-1, EN301 489-3, EN300-330
Сертификат за FCC дел 15 и RSS-210 (модул)

Сигурност

Усогласеност со IEC/EN/UL/CSA 62368-1. Соодветни ознаки: CE, TÜV-GS, C-UL-US, RCM

EMC

Емисии: усогласеност со класа A според CISPR 32, FCC дел 15 и ICES-003
Отпорност: усогласеност со CISPR 24
Соодветни ознаки: CE, FCC, IC, VCCI, RCM, CETECOM

Еколошки

WEEE, директива RoHS 2011/65 EU, REACH, CE

Софтвер

Поддржани RIP уреди

ONYX® Graphics, Caldera и API за продавачи на RIP од трети страни

* Препорачано за режими на печатење до 40 m2/час за да добиете оптимизиран квалитет на печатење

** Во зависност од користените медиуми

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава