varioPRINT 6220 TITAN
Спецификации

Детални спецификации

Технологија

Imaging technology

Технологија Gemini за инстант двострано печатење, технологија за напредна активна регистрација, Paper logic

Резолуција на машина

LED, 600 x 1200 dpi, 85/106/125/141/180 lpi

Брзина на печатење

221 отпечатени материјали во минута во A4-формат
118 отпечатени материјали во минута во A3-формат

Привремени лиценци за брзина

Привремените лиценци за брзина нудат флексибилност со надградба на брзината во ограничен временски период

Максимален месечен обем на печатење (A4)

500.000 - 5.000.000 (слики во A4-формат)

Општо

Ракување од страна на корисникот

Интуитивен екран на допир во боја од 15 инчи со висока резолуција

Температура во

Потрошувачка на енергија

Режим на подготвеност: 0,9 KW
Режим на печатење: 4,3 KW

Заштита за печатење

Основни информации

Единица за соединување за серијата varioPRINT 6000 MICR1 TITAN и изборно за varioPRINT 6000 TP TITAN

Ракување со хартија

Внес на хартија (стандарден)

Модул за хартија со 4 фахови за хартија (2 x 1700 листови + 2 x 600 листови)

Карактеристики

Втор и трет модул за хартија

Максимален капацитет на хартија

24.000 листови во A4-формат од 4 стандардни и 8 изборни фахови за хартија (медиуми од 80 gsm)
Опција за два фахови за хартија за зголемување на влезниот капацитет на хартија во A4-формат

Тежина на хартија

45 - 50 gsm со изборниот модул за лесни медиуми
50 - 300 gsm за медиуми што ги препорачува Canon
60 - 200 gsm за други медиуми
Обложени медиуми: 120 - 200 gsm: стандардно, 80-120 gsm / 200 - 250 gsm: (само на одобрени медиуми)

Големини на хартија

203 x 203 mm - 350 x 500 mm; извештаи (178 x 252 mm)

Стандарден модул за хартија

Фах за хартија

2 x 600 листови, 2 x 1.700 листови (80 gsm)

Стандарден капацитет на хартија

4.600 листови

Големини на хартија

203 x 203 mm - 488 x 320 mm;
178 x 252 mm*

Изборен модул за хартија

Опис

Покрај стандардниот модул за хартија, може да се додадат и два дополнителни модули за хартија

Фах за хартија

2 x 600 листови, 2 x 1700 листови (80 gsm) по модул за хартија

Максимален капацитет на хартија

16.000 листови (2 модули за хартија со два фахови за хартија)

Големини на хартија

203 x 203 mm - 488 x 320 mm; извештаи (178 x 252 mm)*

Модул за хартија Flex

Опис

Флексибилен влезен модул за хартија што поддржува и големини на хартија од 350x500 mm. Може да се користи и како стандарден модул за хартија (како прв модул по машината за печатење)

Фах за хартија

2 x 600 листови, 1 x 1650 листови (80 gsm) по модул за хартија

Големини на хартија

2 горни фахови: 203 x 203 mm (LEF) - 488 x 320 mm; извештаи (178 x 252 mm)
2 групни фахови: 203x208 mm (LEF) - 500 x 350 mm (SEF)

Максимална големина на хартија

350 x 500 mm SEF само кај флексибилните модули со фахови за хартија (групни фахови)

Минимална големина на хартија

Обични фахови: исто како стандардниот модул за хартија; флексибилни модули со фахови за хартија 208 x 203 mm

Единица за редење со висок капацитет-H1

Опис

Може да се додадат најмногу три единици за редење со голем капацитет

Редење

2 x 3.000 листови (80 gsm) по единица за редење

Големини на хартија

203 x 203 mm - 350 x 500mm; изборно 178 x (203 - 320 mm)

Максимален капацитет на хартија

18.000 листови (3 единици за редење)

Опции

Печатење картички, завршна обработка со DFD од трети страни

Изборна единица за завршна обработка

Опис

Изборна единица за завршна обработка со захефтување и редење во комбинација со единица за редење со голем капацитет

Капацитет за печатење

4.000 листови (80 gsm, A4)

Капацитет на хефтање

100 листови (80 gsm)

Големини на хартија

208 x 275 mm - 220 x 306 mm

Захефтување

Захефтување во агол, захефтување од две страни

Позиција на хефтање

Портрет, пејзаж, книга

Опции

Изборно: картриџ за единицата за захефтување и спојници за 50 листови (особено соодветно за печатење тенки документи)

Контролор

Опис

Контролор PRISMAsync; тип: T43 iBase

Интерфејс

10/100/1000 MB, 2x 1GB мрежни приклучоци за етернет

Јазик(ци) за опис на страница

APPE (Adobe® PDF Print Engine)
• Adobe® PostScript® 3TM/ streaming PostScript®
• PPML/GA Level 1
• Верзии 1.5, 2.1 и 2.2 на PPML
PDF 1,7
PCL 6
IPDS (изборно)

Протоколи

TCP/IP (LPR/LPD, приклучок), статична/автоматска IP-адреса (преку DHCP)
SNMP v1-v3 (MIB на печатач, приватна MIB, MIB за следење на задачи), IPP

Работен процес

Печатење од USB

Автоматско откривање на јазик за PostScript, PDF и PCL 6
Моментално префрлување од IPDS или PCL5e /PJL на PostScript 3, PDF или PCL 6
Можност за проследување за сите PDL
Софтвер Xerox DigiPath®/FreeFlow и поддршка за билети за задачи со софтверот DPlink
PDF, PS, PCL, XPS преку USB-врска на панелот за ракување
Поддршка за поврзување на Kodak SmartBoard® со KDKlink

Софтвер Prisma®

PRISMAprepare
PRISMAsatellite
PRISMAspool
Dpconvert
Vpconvert
PRISMAdirect
PRISMAsync Remote Control
PRISMAproduction

Лесен медиумски комплет

Опис

Специјален комплет за машината за печатење за да се овозможи поддршка за медиуми >44 gsm, потребен е воздух под притисок, препорачан во случај на специјализација во лесни медиуми

Големини на хартија

203 x 203 mm - 350 x 500mm, сите големини што ги поддржува влезниот модул за хартија

Тежина на хартија

> 44 gsm обична хартија, насоката на зрното на хартијата е во насоката на транспорт

Изработувач на брошури (BLM200)

Капацитет за захефтување

2 - 25 листови (медиуми од 80 gsm)

Капацитет за печатење на подвижната лента

Во зависност од дебелината на брошурата: до 100 брошури;
достапна е изборна моќна единица за редење
Подвижната лента поддржува неограничено редење бидејќи брошурите ги испорачува во надворешен фах

Тежина на хартија Страници на брошурата:

60 - 300 gsm

Корици на брошурата:

До 300 gsm

Мин. големина на хартија

203 mm x 248 mm

Макс. големина на хартија

320 mm x 470 mm

Опции

Средишно спојување со користење на картриџи за единица за захефтување, превиткување на половина (1 лист)

Карактеристики

Модул за отсекување на предна страна; модул за превиткување во вид на коцка;
ротатор за максимална продуктивност при печатење брошури во A5-формат;
моќна единица за редење за најмногу 400 брошури

Изработувач на брошури (BLM550+)

Капацитет за средишно спојување

2-52 листови (медиуми од 80 gsm); 2-56 листови, медиуми од 70 gsm.

Капацитет за печатење на подвижната лента

Во зависност од дебелината на брошурата: до 35 брошури; достапна е изборна единица за редење книги.
Подвижната лента поддржува неограничено редење бидејќи брошурите ги испорачува во надворешен фах

Тежина на хартија Страници на брошурата:

70 - 300 gsm

Корици на брошурата:

До 300 gsm

Мин. големина на хартија

203mm x 203 mm

Макс. големина на хартија

350mm x 503 mm

Функции Средишно спојување

До 6 спојувања по брошура, превиткување на половина (1 лист); отсекување на предна страна; формирање на шаблон за коцка; ротатор за максимална продуктивност при печатење брошури во A5-формат

Опции Единица за редење на книги за работни средини

Капацитет за редење од 1040 mm, кој овозможува приближно:
- 450 брошури од 10 листови/40 страници (2 mm шаблон)
- 180 брошури од 25 листови/100 страници (5 mm шаблон)
- 90 брошури од 50 листови/200 страници (10 mm шаблон)

Интегрирана единица за монтирање на камера

Проверка со внатрешна камера

Завршна обработка од трети производители

Благодарение на отворениот интерфејс DFD, серијата varioPRINT 6000 TITAN е флексибилна на завршна обработка од 3-ти страни.
Примери за завршна обработка од 3-ти страни се
BGB 3202 Perfect Binder
GBC PowerPunch

*со изборно упатство за поддршка на големини на извештаи

  1. vP6000 TITAN MICR има време за извршување на процесите од 6 недели.