Серија imagePRESS C10010VP од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации на печатачот

Брзина на печатење (еднострано и двострано)

До 100 стр./мин. за C10010VP
До 90 стр./мин. за C9010VP

Резолуција

Резолуција на ласерот: 2.400 dpi x 2.400 dpi
Резолуција за обработка на податоци (RIP): 1.200 dpi x 1.200 dpi, 600 dpi x 600 dpi
Резолуција на копирање (излезна резолуција на податоци): 600 dpi x 600 dpi

Градација

256 нивоа на градација

Обем на работа

27 m страници (A4) или 5 години

Препорачан месечен обем на печатење

100.000-450.000 листови за C10010VP (A4)
80.000-360.000 листови за C9010VP (A4)

Максимален месечен обем (месечен работен циклус)

imagePRESS C10010VP: 1,8 m
imagePRESS C9010VP: 1,6 m

Спецификации за двострано печатење

Медиуми со должина до 762 mm и тежина до 400 gsm (освен медиуми со A5-големина, етикети и транспарентна фолија)

Стандарден влезен капацитет за хартија

2 x касети за 1.000 листови

Максимален капацитет за внес на хартија

10.000 листови (2 x стандардни касети за 1.000 листови + 2 x изборни POD Deck-единици за 4.000 листови)
11.000 листови (5.000 листови со должина до 762 mm со механизмот за снабдување BDT VX + 2 x стандардни касети за 1.000 листови + изборен POD Deck за 4.000 листови)

Максимален капацитет за излез на хартија

17.400 листови во хоризонтален A4-формат (единица за завршна обработка*1 за 5.000 листови + 2 x единици за редење со голем капацитет*2 од 6.200 листови)
*1: 3.000 листови во A4R-формат (хоризонтален)
*2: потребна е замена на фахот за редење со друг фах за 3.000 листови

Поддржани типови на медиуми

Тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, обложена, со релјеф, паус, за поврзување, OHP, провидна фолија, провидна, етикети, однапред издупчена, индекс*1, четири поштенски картички, синтетичка
*1: потребен е изборен додаток за снабдување со картички

Поддржани тежини на медиуми

60-400 gsm

Поддржани големини на медиуми

Мак. големина на хартија:
Стандардна големина: 330,2 mm × 482,6 mm 
Нестандардна големина: 330,2 mm × 487,7 mm 
Хартија со голема должина: 330,2 mm × 1.300 mm 

Минимална големина на хартија:
Стандардна големина: A5 (од POD Deck Lite или POD Deck Lite XL) 
Нестандардна големина: 182 mm x 182 mm

Максимална големина на печатење:
Стандардно: 323,0 mm × 482,7 mm.
Хартија со голема должина: 320,6 mm × 1.295 mm

Толеранција на регистрација

Преден раб: +/- 0,5 mm
Лева и десна страна: +/- 0,5 mm
Предна-задна страна: +/- 0,5 mm
*Освен хартија со голема должина

Метод на печатење

Електрофотографија

Потребно време за загревање

7 минути откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање

Тип на интерфејс

Етернет со голема брзина: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T
Стандардно: 1 приклучок USB2.0

Достапни функции

Копирање, печатење, скенирање со проследување (испраќање), скенирање со преземање, сандаче

Меморија

Системски домен: 1,5 GB
Домен за ракување со слики: 2 GB

Хард диск драјв

HDD: 1 TB
Слободен простор на дискот: 250 GB

Димензии на главниот уред (главна машина + станица за прицврстување + уред за напојување) (Ш x Д x В)

2.586 mm x 1.152 mm x 1.456 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Минимална конфигурација: 5.113 mm x 1.862 mm
Максимална конфигурација: 11.518 mm x 1.862 mm

Тежина на главниот уред

1203 kg

Раб. услови

Температура: 20ºC до 27ºC (68ºF до 80,6ºF); Влажност: 15% до 60% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

400 V (±10%), 50/60 Hz (±2 Hz), 30 A
*Цела Европа

Потрошувачка на енергија

Просечно*: 4.871 W; Максимум**: прибл. 13.000 W; Режим на подготвеност: 1.354,4 W; Режим на мирување: 112,8 kWh

*Просечна потрошувачка на енергија со главниот уред, 2 POD Deck-единици и единица за завршна обработка со средишно спојување

**Макс. потрошувачка на енергија на главниот уред и сите додатоци што се напојуваат преку главниот уред:

Спецификации на контролерот PRISMAsync

Изборен / стандарден

По избор

Име

Серија PRISMAsync iPR C10010VP

Контролен панел

Панел за ракување-A5: панел со екран на допир од 15 инчи

Јазици за опис на страница

Postscript L3, PDF 2.0, APPE V5.4, PPML, IPDS (усогласеност со стандардот IS/3), PCL/PJL (трансакциско печатење)

Резолуција

PS/PDF: 600 x 600 dpi или 1200 x 1200 dpi, трансакциски PCL: 600 x 600 dpi, трансакциски IPDS: 600 x 600 dpi

Меморија

2x DDR4-2400 8 GB, вкупно 16 GB

Хард диск драјв

1x 500 GB, 2,5 инчи
1 x 1 TB, 3,5 инчи

Брзина на процесор

Intel Core i7-8700 (8-ма генерација на процесори Coffee Lake)

Фонтови

139 фонтови од тип 1 за романски јазици; Увезување PS-фонтови од страна на корисник преку Уредувач за поставки; Изборни азиски фонтови за Adobe: jапонски: 5 фонтови кинески: 2 фонтови за едноставен кинески, 1 фонт за традиционален кинески; корејски: 1 фонт за корејски

Поддржани оперативни системи

Поддржани оперативни системи (драјвери за печатачи): Windows 8.1, Windows 10, Windows Server 2012, Windows Server 2012R2, Windows Server 2016, MacOS 10.8 (64 бита), MacOS 10.9 (64 бита), MacOS 10.10, MacOS 10.11, MacOS 10.12 (Sierra), MacOS 10.13, MacOS 10.15 (Catalina).

Интерфејс

Етернет (10/100/1000 Base-T), USB за датотеки преку панелот за ракување, DVI за приклучување на панелот за ракување

Мрежни протоколи

TCP/IP, поддршка за IPv6, IPSec, NetBEUI/SMB (автоматски папки, скенирање кон датотека), безбеден IPP, SNMP V3, Job MIB, HTTP, HTTPS, печатење преку приклучок (port9100), LPR/LPD, JDF/JMF, LDAP, WebDav.

USB

USB-приклучоци на предната страна: 2 x USB 3.0; Задна страна: 6 x USB 3.0

Модул за безбедност

Модул TPM 2.0 (усогласеност со FIFS за безбедност и шифрирање)

Спецификации на контролорот за печатење EFI

Изборен / стандарден

По избор

Софтвер Fiery

Fiery FS400 Pro

Контролен панел (EFI )

Контролен панел во исправена положба-F1: TFT SVGA LED-екран на допир во боја од 26,4 cm (10,4 инчи) во исправена положба со задно осветлување

Име

imagePRESS-сервер B7000 V2.0 (надворешен сервер основан врз Fiery)
imagePRESS-сервер B6000 V2.0 (надворешен сервер основан врз Fiery)

Јазици за опис на страница

Adobe PostScript Levels 1, 2, 3, Adobe PDF, PDF/X-1a, 3 и 4, Encapsulated PostScript (EPS),
Формати на документи за MS Office: DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX, PPS, PPSX и PUB (преку автоматски папки)

Меморија

imagePRESS-сервер B7000 V2.0: 32 GB RAM
imagePRESS-сервер B6000 V2.0: 16GB RAM

Хард диск драјв

imagePRESS-сервер B7000 V2.0: 2 x 2 TB + 500 GB SATA
imagePRESS-сервер B6000 V2.0: 1 TB SAT

Брзина на процесор

imagePRESS-сервер B7000 V2.0: Dual Intel Xeon Gold 5118 (2,3 GHz)
imagePRESS-сервер B6000 V2.0: Intel® CoreTM i7-6700 (3,4 GHz)

Поддржани оперативни системи

Windows 10 IoT Enterprise 2019 LTS

Интерфејс

Етернет 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, USB, DVI-приклучок (само за B7000 V2.0), DSUB-приклучок со 15 пина (само за B6000 V2.0

Мрежни протоколи

TCP/IP, AppleTalk, поддршка за Bonjour, SNMP, Port 9100, IPP, FTP, SMB, IPv6, WSD, посочи и печати, печати преку е-пошта (PS/PDF), поддршка за IPv6

Платформа Fiery

NX-Premium Gen.3 (B7000 V2.0)
NX-Pro Gen.2 (B6000 V2.0)

Карактеристики на EFI - стандардни

Impose, Compose, Graphical Arts Pro Package Premium (за B7000 V2.0), HyperRIP (за B7000 V2.0

Карактеристики на EFI - изборни

Graphical Arts Pro Package (стандардно кај B7000 V2.0), Color Profiler Suite, JobMaster, JobFlow, Fiery NX Station GL, Fiery NX Station LS

Спецификации за скенирање

Единица за двострано исчитување на слики во боја

Изборен скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи (двострано скенирање во едно поминување)

Тип

Рамно лежиште во боја плус двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување

Капацитет на автоматскиот механизам за снабдување со документи

300 листови (80 gsm) за сите големини

Поддржани големини на медиуми

Без автоматски механизам за снабдување со документи:
A3S, B4S, A4S, A4L, B5S, B5L, A5S, A5L, B6L
11x17S, LGLS, LTRS, LTRL, STMTS, STMTL,
8KS, 16KL
Максимална големина на скенирање: 297 mm x 431,8 mm

Од автоматскиот механизам за снабдување со документи:
A3S, A4L, A4S, A5L, A5S, B4S, B5L, B5S, B6S,
11"x17"S, LGLS, LTRL, LTRS, STML, STMS,
8KS, 16KS, FLS, OFICIO, M-OFICIO, B-OFICIO, I-LGL
Наизменично: 128 mm - 304,8 mm
Линеарно: 139,7 mm - 431,8 mm, 431,8 mm - 630,0 mm (долги листови)

Тежини на медиуми што ги поддржува ADF

Еднострано скенирање (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА/Мешано): 38-220 gsm/64-220 gsm/64-220 gsm;
Двострано скенирање (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА/Мешано): 50-220 gsm/64-220 gsm/64-220 gsm

Резолуција на скенирање

600 dpi x 600 dpi; 600 dpi x 300 dpi; 300 dpi x 300 dpi

Брзина на скенирање

Брзина на скенирање од плочата: црно-бело: A4: 0,45 сек./LTR: 0,47 сек.
Во боја: A4: 0,69 сек./LTR: 0,71 сек.
*При поврзување со PRISMAsync - црно-бело: 468 mm/сек.; во боја: 305 mm/сек.

Брзина на скенирање од ADF:
Еднострано (A4, 300 dpi): (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА) 120/120 слики/мин.
Двострано (A4, 300 dpi): (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА) 240/220 слики/мин.
Еднострано (A4, 600 dpi): (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА) 120/70 слики/мин.
Двострано (A4, 600 dpi): (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА) 150/90 слики/мин.

Градација

256 нивоа на градација, 8 бита x 3 бои

Одрекување од одговорност

Освен ако не е наведено поинаку, сите информации за тежина на медиуми се однесуваат на 80 gsm.

Дополнителната опрема и спецификациите наведени во овој документ се основани врз информации што биле достапни во моментот на издавањето и подлежат на промени без претходно известување