imagePRESS C165 од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласерски уред во боја за А3-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и факс

Процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени)

Контролен панел

Стандардно: TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 25,6 cm (10,1 инчи)
Изборен КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ВО ИСПРАВЕНА ПОЛОЖБА-H1: TFT LCD SVGA-екран на допир во боја од 26,4 cm (10,4 инчи) во исправена положба

Меморија

Главен процесор: 2 GB, Обработка на слики: 2 GB

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB, Максимум: 1 TB

Хард диск за пресликување

Изборно: 250 GB, 1 TB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy
ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет-за-снабдување-со-хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 3.550 листови
Магацин за хартија од 1.100 листови x 2, касета за хартија од 550 листови x 2, повеќенаменски фах за 250 листови
Максимум: 7.050 листови (со POD DECK LITE-C1 или МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1)

Капацитет-на-отпечатена-хартија (A4, 80 gsm)

250 листови (со фах за копирање-R2)
Максимум: 5.000 листови (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување*1, правење дупки*2 (повеќе шаблони), захефтување без хефталки*3, захефтување на барање*3, вметнување документи*4, превиткување (C-*5, Z-*5, на половина*6, двојно паралелно*7, наизменично Z-превиткување*7), отсекување*8

*1 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1
*2 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1) или ЕДИНИЦАТА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BT1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BU1 или ПОВЕЌЕФУНКЦИОНАЛНАТА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-B1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
*3 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1
*4 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ/ПРЕВИТКУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-K1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1) или ЕДИНИЦАТА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-N1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
*5 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ/ПРЕВИТКУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-K1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1) или ЕДИНИЦАТА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-J1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
*6 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-J1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
*7 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-J1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
*8 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ОТСЕКУВАЊЕ БРОШУРИ-F1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)

Поддржани видови на медиуми (стандардни)

Магацини за хартија (1/2): тенка (52-63 gsm), обична (64-105 gsm), рециклирана (64-105 gsm), дебела (106-220 gsm), во боја (64-90 gsm), транспарентна (91-180 gsm), однапред издупчена (64-90 gsm), меморандуми (151-180 gsm), за поврзување (76-105 gsm)
Касети за хартија (3/4): тенка (52-63 gsm), обична (64-105 gsm), рециклирана (64-105 gsm), дебела (106-256 gsm), во боја (64-90 gsm), за картички (91-220 gsm), транспарентна (91-180 gsm), за поврзување (76-105 gsm), однапред издупчена (64-90 gsm), меморандуми (151-180 gsm), поштенски картички (181-220 gsm), пликови (76-105 gsm)
Повеќенаменски фах: тенка (52-63 gsm), обична (64-105 gsm), рециклирана (64-105 gsm), дебела (106-350 gsm), во боја (64-90 gsm), транспарентна (91-180 gsm), етикети (118-185 gsm), поштенски картички (181-220 gsm), паус (64-90 gsm), пликови (76-105 gsm), обложена (106-350 gsm), со текстура (106-300 gsm), за поврзување (76-105 gsm), однапред издупчена (64-90 gsm), меморандуми (151-180 gsm), за картички (91-220 gsm)

Поддржани големини на медиуми (стандардни)

Магацини за хартија (1/2): A4, B5, LTR

*За промена на големината на медиумите потребни се сервисни техничари

Касети за хартија (3/4):
A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5, A5R, A6R, SRA3, 11""x17"", LGL_R, LTR, LTR_R, EXE, STMT_R, 12""x18"", 13""x19"", 8K, 16K, 16K_R, поштенски картички, пликови*, прилагодена големина (вертикално: 139,7-330,2 mm, хоризонтално: 182-487,7 mm)

*Големина на плик: бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5, прилагодена големина (вертикално: 98-330,2 mm, хоризонтално: 148-487,7 mm)

Повеќенаменски фах:
A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5, A5R, A6R, SRA3, 11""x17"", LGL_R, LTR, LTR_R, EXE, STMT_R, 12""x18"", 13""x19"", 8K, 16K, 16K_R, поштенски картички, пликови*1, прилагодена големина (вертикално: 100-330,2 mm, хоризонтално: 148-487,7 mm)
Слободна големина (вертикално: 100,0-330,2 mm, хоризонтално: 182,0-487,7 mm*2)

*1 Големина на плик: бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5, прилагодена големина (вертикално: 90-330,2 mm, хоризонтално: 148-487,7 mm)
*2 Печатењето реклами со големина до 1.300 mm е достапно откако ќе се активира во режимот за услуги.

Поддржани тежини на медиуми

Магацини за хартија (1/2): 52-220 gsm
Касети за хартија (3/4): 52-256 gsm
Повеќенаменски фах: 52-350 gsm
Изборен МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1: 52-256 gsm
Изборен POD DECK LITE-C1: 52-350 gsm
Двострано: 52-220 gsm

Потребно време за загревање

Режим за брзо вклучување - вклучен
4 секунди или помалку (времето што е потребно за главните функции да станат достапни за користење на екранот на допир)
30 секунди или помалку (времето што е потребно за да може да се започне со копирање)

<Услови>

 • Собна температура од 20°C
 • HDD како фабричка поставка
 • Уредот не е поврзан во мрежа
 • Нема дополнителна опрема или изборни делови поврзани со уредот
 • Прекин во напојувањето на уредот со режимот за исклучување
 • Не се појави грешка или известување за корисникот

Режим за брзо вклучување - исклучен
30 секунди или помалку (времето што е потребно за да може да се започне со копирање)

<Услови>

 • Собна температура од 20°C
 • HDD како фабричка поставка
 • Уредот не е поврзан во мрежа
 • Нема дополнителна опрема или изборни делови поврзани со уредот
 • Прекин во напојувањето на уредот со режимот за исклучување
 • Не се појави грешка или известување за корисникот

Од режим на мирување: 30 секунди или помалку

Димензии (Ш x Д x В)

689 (933*) x 941 x 1.220 mm

*Со изборен ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-R2 *Фахот не е извлечен

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Основна верзија-1: 1.740 x 1.524 mm (со отворена предна врата + отворен повеќенаменски фах + отворен лев капак со отворен изборен ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-R2)
Основна верзија-2: 2.055 x 1.524 mm (со отворена предна врата + отворен повеќенаменски фах + отворен лев капак со изборен ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-R2 + изборен контролен панел во исправена положба-H1)

Тежина

Прибл. 264 kg (вклучувајќи читач/DADF, рамен контролен панел и изборен ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-R2, без тонер)

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

imagePRESS C165
65 стр./мин. (A4, A5, A5R, A6R), 46 стр./мин. (A4R), 32,5 стр./мин. (A3), 31,2 стр./мин. (SRA3)

Потребно време до излегување на првата копија (A4) (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Прибл. 4,8/5,9 секунди
(опкружување со температура од 20-30 ℃)

Резолуција на копирање (dpi)

Скенирање: 600 x 600
Печатење: до 2.400 x 2.400

Повеќе копии

До 9999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 70%

Однапред поставени зголемувања

141%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, завршна обработка, двострано, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување

Специјални функции за копирање

Книга во две страници, двостран оригинал, завршна обработка, брошура, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, транспарентни листови во вид на корици, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, поместување, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, известување за завршена задача, пресликување слика, печатење на картички, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување, слободна големина за оригинали

Спецификации за скенирање

Тип

Валјак во боја и двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* [2-страно на 2-страно (автоматски)]

* Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

300 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Лист, книга, 3-димензионални предмети
Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 38-220 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64-220 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50-220 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64-220 gsm (ВО БОЈА)

Поддржани големини на медиуми

Валјак макс. големина на скенирање: 297,0 x 431,8 mm
Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6R, прилагодена големина (128,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm*) (*Долги листови: до 660 mm)

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

Еднострано скенирање: 120/120 (300 dpi), 120/70 (600 dpi)
Двострано скенирање: 240/220 (300 dpi), 150/90 (600 dpi)

Резолуција на скенирање (dpi)

600 x 600, 600 x 300, 300 x 600, 300 x 300

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2 за TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows® 7 / 8.1 / 10 / Server 2008 / Server 2008 R2 / Server 2012 / Server 2012 R2 / Server 2016

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели
Скенирање кон мобилни уреди и услуги основани врз Cloud: достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди или услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Спецификации на испраќање

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB v3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3-ФАКС(изборен), IP-факс (изборен)

Адресар

LDAP (2.000), локално (1.600), брзо бирање (200)

Резолуција на скенирање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100, 150 x 150, 100 x 100

Протокол за комуникација

Датотека: FTP (TCP/IP), SMB v3.0, WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (со ограничени бои, компактно, скици, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, траг и рамномерност, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS (потпис на уред, кориснички потпис)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

1

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400 x 400, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100

Големина за испраќање/снимање

A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1

*1 Испратено како A4
*2 Испратено како B4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200 броеви

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, густина (за скенирање), острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија, директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња, 1 за меморија RX,
50 доверливи влезни сандачиња за факс,
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows® (Windows® 7 / 8 / 8.1 / 10)
Истовремени врски (макс.): <SMB> 64, <WebDAV> 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16 GB (стандарден HDD)
Прибл. 480 GB (со изборен HDD од 1 TB)

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), uniFLOW Online Express*, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

* Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск (проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
Изборно: пресликување на хард диск, спречување на губењето податоци (потребен е uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac-адреса, IPsec, TLS-шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP-проверка на идентитет, POP-проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати, потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 20-27 ºC
Влажност: 15-60 % RH (релативна влажност без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 10 Amp

Приклучок (главен уред)

CEE 7/7 (230V)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 2.000 W
Печ.: прибл. 1.472 W*1
Подгот.: п. 136,6 W*1
Мир.: прибл. 0,9 W*2
Ис. до. ко.: п. 0,2 W*3

*1 Референтна вредност: измерена само една единица
*2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
*3 Референтна вредност, ИСКЛУЧЕН режим за брзо вклучување

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

ТОНЕР T-07 BK/C/M/Y

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM):
Лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
uniFLOW Online Express:
заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабричките зададени поставки на драјверите за печатење на Canon

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

iW Desktop:
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува создавање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за едноставните дигитални работни процеси како што се пробното печатење и овластувањето.

Спецификации на контролорот за печатење Fiery

Изборен / стандарден

По избор

Име

<Вградено> imagePRESS Server M10
<Сервер> imagePRESS Server L30

Резолуција на печатење (dpi)

1200 x 1200, 600 x 600

Јазик(ци) за опис на страница

Adobe PS3, PCL6

Меморија

<Вградено> 4 GB (1 x 4 GB)
<Сервер> 8 GB (2 x 4 GB)

Хард диск драјв

500 GB SATA

Брзина на процесор

<Вградено> Intel Pentium G4400 (3,3 GHz)
<Сервер> Intel Core i3-6100 (3,7 GHz)

Систем

<Вградено> Fiery FS350
<Сервер> Fiery FS350 Pro

Фонтови

PS:138 фонтови
PCL:113 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows® 7 (64-битен) / 8.1 (64-битен) / 10 (64-битен) / Server 2012 (само 64-битен) / Server 2012 R2 (само 64-битен) / Server 2016 R2 (само 64-битен) / Server 2019 (само 64-битен),
MAC OS (10.11, 10.12, 10.13, 10.14)

Интерфејс

<Вградено> 2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 2 (задни), USB2.0 x 4 (задни)
<Сервер> 2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 2 (задни), USB3.0 x 3 (предни), USB2.0 x 4 (задни)

Мрежни протоколи

TCP/IP (FTP, SMTP, POP, HTTP, SNMP, LDAP, SLP, SMB, LPD, IPP, WS-Discovery, Bonjour, директно печатење од мобилни уреди, Port9100, SNTP, 802.1X, DHCP, DNS, NTP)

Директно печатење

PDF1.7, EPS, TIFF6, JDF1.4/JMF(OP)

VDP

<Вградено> FreeForm v1/v2.1
<Сервер> FreeForm v1/v2.1, PPML, PDF/VT-1, PDF/VT-2, Creo VPS

Стандардни функции на контролерот за печатење Fiery

<Вградено> Fiery Command WorkStation6 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan / Fiery Hot Folders & Virtual Printers
<Сервер> Fiery Command WorkStation6 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan / Fiery Hot Folders & Virtual Printers / Fiery JDF

Опции на контролерот за печатење Fiery

<Вградено> Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / Productivity Package Web Activate (вклучува Fiery JDF)
<Сервер> Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / комплет со отстранлив HDD

Хардверска платформа

<Вградено> E400
<Сервер> NX One

Основен OS

Debian на Linux <Вградено>
Windows® 10 IoT Enterprise 2016 LTSB <Сервер>

Извор на напојување со енергија

AC 100-240 V, 50 Hz/60 Hz, 3,0 A (100 V) - 1,5A (240 V)

Максимална потрошувачка на енергија

<Вградено> 47 W
<Сервер> 70 W

Димензии (Ш x Д x В)

<Вградено> 285 x 93 x 295 mm
<Сервер> 203 x 248 x 384 mm

Тежина

<Вградено> Само единица со Fiery (со плоча): 5,0 kg
<Сервер> Само единица со Fiery (со плоча): 5,9 kg

Опции за залиха на хартија

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1

Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување
Големина на хартија: A4, B5, LTR*
Тежина на хартија: 52-256 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 340 x 630 x 572 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 34 kg

*За промена на големината на медиумите потребни се сервисни техничари

POD Deck Lite-C1

Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување, картички, транспарентна, етикети, обложена, со текстура, паус, пликови*
Големина на хартија: A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5R, SRA3, 11"x17", LGL_R, LTR, LTR_R, EXE, STMT_R, 12"x18", 13"x19", 8K, 16K, 16K_R, пликови [бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5], прилагодена големина (139,7 x 148,0 mm до 330,2 x 487,7 mm)
Тежина на хартија: 52-350 gsm
Извор на напојување: 220-240 V, 50/60 Hz, 1,2 A
Димензии (Ш x Д x В): 633 x 686 x 574 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 68 kg

*Потребен е ДОДАТОК ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ПЛИКОВИ-G1

Излезни опции

Фах за копирање-R2

Претставува едноставен фах за основни потреби за печатење.
Капацитет: 250/100 листови (1-страно/2-страно, 80 gsm)

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 (надворешна)

Капацитет на долен фах (A):
A4/A5R/B5 3.000 листови (80 gsm), SRA3/A3/A4R/B4/B5R/13”x19” 1.500 листови (80 gsm), A6R 250 листови*1 (80-105 gsm), пликови 30/100 листови (Monarch/друго),
Долги листови*2 (должина од 487,7 mm до 762 mm) 100 листови (79 gsm),
Долги листови*2 (должина поголема од 762 mm) 1 лист (се држи со рака),
Сите големини на тенка хартија (52-63 gsm) 1.500 листови,
Капацитетот за обложена хартија е половина од капацитетот за обична хартија

*1 A6R 50 листови (106 gsm и повеќе)
*2 Потребен е изборен ФАХ ЗА ДОЛГИ ЛИСТОВИ-B1

Капацитет на горен фах (B):
A4/A5R/B5 250 листови (80 gsm), SRA3/A3/A4R/B4/B5R/13”x19” 125 листови (80 gsm)
Капацитет на среден фах (C):
A4/A5R/B5 250 листови (80 gsm), SRA3/A3/A4R/B4/B5R/13”x19” 125 листови (80 gsm)
Тежина на хартија за фах A:
<Неподредени> 52-350 gsm, <Групно поместување и захефтување> 52-256 gsm*, <Еко единица за захефтување> 52-105 gsm

*Без двојно отпечатена тенка хартија (52-63 gsm) и какви било специјални медиуми (паус, транспарентна, етикети)

Тежина на хартија за фах B/C:
<Неподредени и групно поместување> 52-256 gsm*

*Без двојно отпечатена тенка хартија (52-63 gsm)

Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: <необложени медиуми, 52-90 gsm> A4 65 листови, A3/A4R 40 листови, <обложени медиуми> 2 листа
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 527 (макс. 656*) x 623 x 1.099 (макс. 1.195*) mm

*кога помошниот фах е извлечен.

Тежина: прибл. 36 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1 (надворешна)

Капацитет на фах / тежина на хартија / позиција на единица за захефтување / капацитет на единица за захефтување: исто како ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1, но ако има листови на средниот фах, тогаш капацитетот на фах A ќе се ограничи на 1.500 листови
Големина на хартија за спојување брошури: A3, A4R, B4, прилагодена големина (195 x 270 mm до 304,8 x 457,2 mm)
Тежина на хартија за спојување брошури: листови за содржина од 52-220 gsm, листови за корици од 52-256 gsm
Капацитет на единицата за захефтување за спојување брошури (вклучувајќи 1 лист за корица): <необложени медиуми> 20 листови (52-81,4 gsm), 10 листови (82-105 gsm), 5 листови (106-150 gsm), 4 листови (151-209 gsm), 3 листови (210-220 gsm), <обложени медиуми> 5 листови (85-150 gsm), 4 листови (151-209 gsm), 3 листови (210-220 gsm)
Капацитет за групно превиткување без захефтување: <необложени медиуми> 3 листови (52-105 gsm), 1 лист (106-256 gsm), <обложени медиуми> 1 лист
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 527 (макс. 656*) x 623 x 1.099 (макс. 1.195*) mm

*кога помошниот фах е извлечен.

Тежина: прибл. 60 kg

КОМПЛЕТ ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА JOGGER-A1

Поврзан со долниот фах (A) на ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или на ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1
Големина на хартија: <неподредени> A3, A4, A4R, B4, B5, B5R, <групно поместување> A3, A4, A4R, B4, B5
Тежина на хартија: <неподредени> 52-300 gsm, <групно поместување> 52-256 gsm

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO (надворешна)

Капацитет на горен фах (A):
SRA3/A3/A4/A4R/A5/A5R/A6R/B4/B5/B5R/13”x19”/прилагодена големина (100 x 148,0 mm до 330,2 x 487,7 mm) 1.000 листови*1 (80 gsm),
пликови [бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5, прилагодена големина (100 x 148,0 mm до 330,2 x 487,7 mm] 150 листови, Z-превиткување 30 листови (A3/B4), превиткување на половина 50 листови (A4R),
долги листови*2 (210 x 487,8 mm до 330,2 x 762 mm) 100 листови (52-79 gsm) / 50 листови (80-150 gsm) / 25 листови (151-300 gsm) / 20 листови (301-350 gsm),
долги листови*2 (должина од 762 mm до 1.300 mm) се држи со рака,

*1 301-350 gsm: 200 листови независно од големината
*2 Потребен е изборен ФАХ ЗА ДОЛГИ ЛИСТОВИ-B1

Капацитет на долен фах (B):
A4/B5 4.000 листови*3 (80 gsm), A4R/B5R 2.000 листови*4 (80 gsm), A3/B4 1.500 листови*4*5 (80 gsm), SRA3/13”x19” 1.000 листови (80 gsm), 200 листови од каква било големина (301-350 gsm), Z-превиткување 30 листови (A3/B4)

*3 A4/B5 2.000 листови (52-63 gsm)
*4 A3/A4R/B4/B5R 1.000 листови (52-63 gsm)
*5 A3/B4 обложена хартија: 1.000 листови

Тежина на хартија: 52-350 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: <необложени медиуми> A4/B5 100 листови, A3/A4R/B4/B5R 50 листови, <обложени медиуми> A4/B5 40 листови, A3/A4R/B4/B5R 30 листови
Извор на напојување: 220-240 V, 50-60 Hz, 8 A
Димензии (Ш x Д x В): 800 x 792 x 1.239 mm (со ФАХ ЗА ДОЛГИ ЛИСТОВИ-B1: 1.136 x 792 x 1.239 mm)
Тежина: прибл. 130 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO (надворешна)

Капацитет на фах / тежина на хартија / позиција на единица за захефтување / капацитет на единица за захефтување: исто како ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO, но ако има листови на средниот фах или е поврзана изборната ЕДИНИЦА ЗА ОТСЕКУВАЊЕ БРОШУРИ-F1, тогаш капацитетот на фах B ќе се ограничи
Големина на хартија за спојување брошури: A3, A4R, B4, SRA3, 13”x19”, прилагодена големина (210 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm)
Тежина на хартија за спојување брошури: листови за содржина од 52-220 gsm, листови за корици од 64-300 gsm
Капацитет на единицата за захефтување за спојување брошури (вклучувајќи 1 лист за корица): <необложени медиуми> 25 листови (52-80 gsm), 15 листови (80,1-105 gsm), 5 листови (105,1-209 gsm), 4 листови (209,1-220 gsm), <обложени медиуми> 10 листови (100-128 gsm), 5 листови (128,1-209 gsm), 4 листови (209,1-220 gsm)
Капацитет за групно превиткување без захефтување: до 5 листови (52-209 gsm)
Извор на напојување: 220-240 V, 50-60 Hz, 8 A
Димензии (Ш x Д x В): 800 x 792 x 1.239 mm (со ФАХ ЗА ДОЛГИ ЛИСТОВИ-B1: 1.136 x 792 x 1.239 mm) Тежина: прибл. 180 kg

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1

Поврзана во ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или во ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1
2 или 4 дупки (Франција)
Тежина на хартија: 52-300 gsm
Големина на хартија: 2 дупки A3, A4, A4R, B4, B5, B5R; 4 дупки A3, A4
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1

Поврзана во ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или во ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1
4 дупки (Шведска)
Тежина на хартија: 52-300 gsm
Големина на хартија: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BT1 (2/F4H)

Поврзана во ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или во ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO
2 или 4 дупки (Франција)
Тежина на хартија: 52-300 gsm
Големина на хартија: 2 дупки A3, A4, A4R, A5L, B4, B5, B5R, прилагодена големина (182 x 182 mm до 297 x 432,0 mm, но не и 203 x 257 mm до 297 x 270 mm); 4 дупки A3, A4, B4, B5, прилагодена големина (257 x 182 mm до 297 x 432 mm)
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BU1 (S4H)

Поврзана во ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или во ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO
4 дупки (Шведска)
Тежина на хартија: 52-300 gsm
Големина на хартија: A3, A4, A5L, B4, B5, прилагодена големина (257 x 182 mm до 297 x 432 mm)
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ПОВЕЌЕФУНКЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-B1

Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO
Тежина на хартија:
<Правење дупки> 52-350 gsm (обична хартија), 106-350 gsm (обложена хартија)
<Правење дупки> 75-300 gsm (обична хартија), 118-300 gsm (обложена хартија)
Големина на хартија:
<Правење дупки> 100 x 148 mm до 330,2 x 1.300 mm
<Правење дупки> SRA3, A3, SRA4, SRA4R, A4, A4R
Алатки за правење дупки:
Пластичен чешел 21 дупка, двојна јамка 23 дупки (кружни/правоаголни), двојна јамка 34 дупки (кружни/правоаголни), спирала во боја 47 дупки, поврзување со пластична лента 12 дупки, прстени со отворање 4 дупки, прстени со отворање 2 дупки, прстени со отворање 4 дупки (шведски), превиткување
Извор на напојување: 230 V, 50 Hz, 2,0 A
Димензии (Ш x Д x В): 445 x 795 x 1.040 mm
Тежина: прибл. 102 kg

Единица за отсекување брошури F1

Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO
Отсекување по ширина: 2-28 mm
Отсекување по дебелина: до 50 листови (вклучува корици)
Тежина на хартија: 52-300 gsm
Големина на хартија: SRA3, A3, A4R, B4, 13”x19”, прилагодена големина (210,0 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm)
Капацитет на фах за отсекување: прибл. 5.000 листови (ширина на отсекување од 20 mm, A4, 80 gsm)
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка
Димензии (Ш x Д x В): 2.095 (вклучувајќи продолжеток, подвижна лента и излезен фах) x 790 x 1.040 mm
Тежина: прибл. 178 kg (вклучувајќи подвижна лента и излезен фах)

ЕДИН. ЗА ВМЕТН./ПРЕВ. ДОКУМЕНТИ-K1

Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1
Број на фахови: 1
Капац. на фахот: 100 листови (80 gsm)
Поддржани видови на превиткување: Z-превиткување, C-превиткување
Вид на хартија: <Z-превиткување/C-превиткување> тенка, обична, рециклирана, во боја, <единица за вметнување> тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, меморандуми, за поврзување, обложена, за картички, со текстура
Големина на хартија: <Z-превиткување> A3, A4R, B4, <C-превиткување> A4R, <единица за вметнување> SRA3, A3, A4, A4R, B4, B5, B5R, 13”x19”
Тежина на хартија: <Z-превиткување/C-превиткување> 60-105 gsm, <единица за вметнување> 60-256 gsm
Извор на напојување: 100-240 V, 50/60 Hz, 1,0 A
Димензии (Ш x Д x В): 247* x 679 x 1.242 mm (*ширина без фах за документи)
Тежина: прибл. 76 kg

Единица за вметнување документи-N1

Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO
Број на фахови: 2
Капацитет на фах: горен фах 200 листови (80 gsm), долен фах 200 листови (80 gsm)
Видови на хартија за вметнување: тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување, обложена, за картички, паус, со текстура
Големина на хартија за вметнување: SRA3, A3, A4, A4R, B4, B5, B5R, 13”x19”, прилагодена големина (182,0 x 182,0 mm до 330,2 x 487,7 mm)
Тежина на хартија за вметнување: 52-300 gsm
Извор на напојување: 100-240 V, 50/60 Hz, 1,0 A
Димензии (Ш x Д x В): 336* x 793 x 1.407 mm (*ширина без фах за документи)
Тежина: прибл. 61 kg

Единица за превиткување хартија-J1

Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO
Поддржани видови на превиткување: Z-превиткување, наизменично Z-превиткување, C-превиткување, превиткување на половина, двојно паралелно превиткување
Видови на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, за поврзување
Големини на хартија:
<Z-превиткување> A3, A4R, B4,
<Наизменично Z-превиткување, C-превиткување, превиткување на половина, двојно паралелно превиткување> A4R
Тежина на хартија:
<Z-превиткување, наизменично Z-превиткување, C-превиткување, превиткување на половина> 52-105 gsm
<Двојно паралелно превиткување> 52-90 gsm
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка
Димензии (Ш x Д x В): 336 x 793 x 1.190 mm
Тежина: прибл. 71 kg

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-A4 - дополнителен комплет за ЧИТАЧОТ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1.

Други

ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.
ДОДАТОК ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ПЛИКОВИ-F1 - се прикачува на главниот уред за да овозможи снабдување со пликови.
ДОДАТОК ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ПЛИКОВИ-G1 - се прикачува на POD DECK LITE-C1 за да овозможи снабдување со пликови.
КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ВО ИСПРАВЕНА ПОЛОЖБА-H1- положбата и аголот на екранот се прилагодливи заради појасен приказ

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТОТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ се имплементира како стандард - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во копираните или отпечатените документи за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс

Безбедност на податоците

КОМПЛЕТ ЗА ПРЕС. НА HDD-J1 - овозможува дуп. на под. во случај на хард. дефект на хард дискот за обнова на подат.
2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250GB-N1 - за функцијата за пресликување на хард диск е потребен допол. HDD.
2,5-ИНЧ. HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголем. на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

Опции за испраќање

УНИВЕРЗАЛНИОТ КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК се имплементира како стандард - ја докажува автентичноста на датотеките PDF/XPS преку идентификација на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.
УНИВЕРЗАЛНИОТ КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ PDF-ДОКУМЕНТИ ОД ТИПОТ „TRACE & SMOOTH“ се имплементира како стандард - му овозможува на уредот да создава и испраќа PDF-документи од типот „Trace and Smooth“.

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

КОНТРОЛЕР ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY

imagePRESS Server L30/M10 - Canon и EFI заеднички создадоа контролор за печатење основан врз FIERY што е дизајниран за канцелариските работни групи и опкружувања со големи барања на кои им се потребни високи перформанси за обработка или печатење различни податоци. Поддржува PCL и Adobe PS3.

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY

ПАКЕТ ЗА ПРОДУКТИВНОСТ ЗА ВЕБ - придодава функции за напредна продуктивност и управување со задачите, како и одредени функции на пакетот Graphic Arts, Premium Edition. Во компонентите се вклучени: Hotfolders, Postflight, ImageViewer, Fiery JDF
FIERY IMPOSE - решение со вкрстени платформи за распоред. страници на документи достапно преку Command WorkStation на контролорот базиран на FIERY.
FIERY COMPOSE - решение со вкрстени платформи за составување на документи за контролорот базиран на FIERY, достапно преку Command WorkStation.
FIERY IMPOSE AND COMPOSE - решение за распоредување страници и правење композиција за контролорот, кое во еден пакет ги вклучува SeeQuence Impose и SeeQuence Compose.
КОМПЛЕТ СО ОТСТРАНЛИВ HDD - комплетот со отстранлив HDD е држач за хард диск со кој можете да го отстраните хард дискот од контролорот Fiery за да го складирате на безбедно место како, на пример, во сеф.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1 - овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.
КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ-A1 ЗА BLUETOOTH LE - чипот за Bluetooth е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth
КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-C1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC. Ова се користи со изборниот КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ВО ИСПРАВЕНА ПОЛОЖБА-H1.
КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-C1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC. Ова се користи со стандардниот рамен контролен панел.

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1 - функција на факс.
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (потребна е SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1) им овозможува на корисниците да испраќаат и примаат документи по факс преку мрежа за IP-факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас ги потврдува основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.

Картриџ за единицата за захефтување

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-N1 - за захефтување (3 x 5.000 парчиња) (за ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1 - за средишно спојување (2 x 5.000 парчиња) (за ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 - за захефтување (3 x 5.000 парчиња) (за ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1)
КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 - за средишно спојување (2 x 2.000 парчиња) (за ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1)