imagePRESS C650 од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

Брзина на печатење

imagePRESS C650: до 65 стр./мин.

Препорачан месечен обем

imagePRESS C650: од 15.000 до 120.000 страници (A4)

Максимален месечен обем

imagePRESS C650 : до 350.000 страници (A4)

Толеранција на регистрација

Од предна до задна страна: 1,0 mm

Метод на печатење

Печ. во боја со лас.

Резолуција на печатење

2.400 dpi x 2.400 dpi, 256 градации

Капацитет за хартија

Стандарден: 3 x касети за 550 листови (80 gsm)

Изборен: повеќенаменски фах за 100 листови

POD Deck Lite-C1: 1 x страничен магацин за хартија за 3500 листови (A4/A3/SRA3)

POD Deck Lite XL - A1: 1x страничен магацин за хартија за 3500 листови (A4/A3/SRA3), 1x 1000 листови со должина > 487,7 mm

Магацин за хартија со повеќе фиоки-C1: 1 x 6.000 листови (3 x 2.000 листови - A4/A3/SRA3)

Максимален капацитет за внес на хартија

7.650 листови (A4/A3)

Максимален капацитет за излез на хартија

11.200 листови (A4 80 gsm)

Поддржани типови на медиуми

Кас.:

Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, хартија за банкноти, меморандуми, хартија за картички*, транспарентна хартија, пликови**

Повеќенаменски фах:

Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, обложена хартија, однапред издупчена хартија, хартија за картички, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, пликови, меморандуми

Изборен магацин за хартија:

Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, обложена хартија, хартија со текстура, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, меморандуми, хартија за картички***, пликови, долги листови

* Потребен е додаток за снабдување со картички

** Потребен е додаток за снабдување со пликови

** Потребен е магацин за хартија со повеќе фиоки-C1

Поддржани големини на медиуми

Касети за хартија 1, 2 и 3:

Стандардна големина: A4, A4R, A5R, A3, SRA3, 13""x19"" (330 x 483 mm)

Слободна големина: 100 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm

Повеќенаменски фах:

Стандардна големина: A4, A4R, A5R, A3, SRA3, 13""x19"" (330 x 483 mm)

Слободна големина: 100 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm

Долги листови: до 330,2 x 762 mm

Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

*Поддршка за големини до 330,2 x 762 mm во специјален режим овозможен од техничко лице

Поддржани тежини на медиуми

Касети: 52 до 220 gsm

Повеќенаменски фах/Изборни магацини за хартија: 52 до 300 gsm

Двострано: 52 до 300 gsm

Потребно време за загревање

Прибл. 360 секунди

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-speed

Етернет: 1000 BaseT/100Base -TX/10Base-T

Стандардно: 1 x USB Host *1 од левата страна на панелот за ракување на PRISMAsync

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/ Port 9100/ WSD/ IPP/ IPPS/ SMB/ FTP), IPX/ SPX (NDS, Bindery), AppleTalk

*Поддршка за IPv4/IPv6

Брзина на процесор

1,66 GHz (SOC ARM 1136JF-S 400 MHz、ARM 946 200 MHz)

Меморија

1,5GBSOC 2GB)

Хард диск драјв

Стандарден хард диск драјв од 1TB

Контролен панел (EFI/Canon PS/PCL)

Контролен панел во исправена положба G1: TFT SVGA LED екран на допир во боја со задно осветлување од 26,4 cm (10,4 инчи) во исправена положба

Контролен панел (PRISMAsync)

Панел за ракување-A5: панел со екран на допир од 15 инчи

Димензии (Ш x Д x В)

1.952 mm* x 934 mm x 1.424 mm** (Ш x Д x В)

* Содржи панел за ракување и изборен излезен фах

** Содржи панел за ракување со висина до ADF од 1.222,2mm

Минимален оростор за инсталирање (Ш x Д)

1.952 (W) x 1.624 (D) mm

Тежина

Прибл. 316kg *вклучувајќи и ADF

Раб. услови

Температура: 20 до 27ºC (50 до 86ºF)

Влажност: 15 до 60 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 16A x 2 *Цела Европа

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 13A x 2 *Обединето Кралство

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл 1.560W (кај уредот за напојување) или помалку + 2.500 W (кај единицата за спојување) или помалку

Мир.: прибл. 1,5Wh или помалку

Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 8,9 kWh кај imagePRESS C650 при 65 страници во минута

Нивоа на шум

Звучен притисок

Активен режим: 75dB или помалку, Режим на подготвеност: 56dB или помалку

Спецификации на контролорот за печатење Fiery

Изборен / стандарден

По избор

Име

imagePRESS сервер H300 (надворешен сервер базиран на Fiery)

imagePRESS Server G200 (вграден сервер базиран на Fiery)

Јазици за опис на страница

PCL5/6 (драјвер и помошна алатка за поддршка: само за вграден/ PCL интерпретатор кој е достапен на надворешен Fiery сервер)

Adobe PostScript Level 4

Резолуција

1.200 dpi x 1.200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Меморија

Надворешен сервер базиран на Fiery: 2 x 2 GB

Вграден сервер базиран на Fiery: 1 x 2 GB

Хард диск драјв

Надворешен сервер базиран на Fiery: 2 x 1 TB

Вграден сервер базиран на Fiery: 1 x 500 GB

Брзина на процесор

imagePRESS сервер H300 (надворешен сервер базиран на Fiery) Од 2,9 GHz до 3,6 GHz со турбо режим (Intel Core i5-4570S)

Вграден сервер базиран на Fiery: 3,3 GHz (Intel Pentium G850)

Фонтови

138 Adobe PS фонтови, 113 PCL фонтови, 32 баркодови

Поддржани оперативни системи

Windows: 7, 8/8.1, 10, Server 2008/2008R2, Server 2012/2012R2/2016

MacOS: 10.9, 10.10, 10.11, 10.12

Интерфејс

Етернет 1000 Base-T/100Base-TX/10Base-T, USB, DVI приклучок (само за H300), Display Port приклучок (само за H300)

Мрежни протоколи

TCP/IP, AppleTalk (поддршка само за преземање на фонтови), Bonjour, SNMP, IPP, FTP, SMB, IPv6, WSD (минимална поддршка за добивање WHQL сертификат)

EFI дополнителна опрема (изборна)

Impose and Compose, GA Package Premium Edition (за H300), Productivity Package (за G200), комплет со отстранлив HDD (за H300)

Спецификации на контролерот PRISMAsync

Изборен / стандарден

По избор

Име

Серија PRISMAsync iPR C850

Јазици за опис на страница

Postscript L3, PDF 1.7, IPDS (трансакциски), PCL/PJL (трансакциски)

Резолуција

PS/PDF: 600 x 600 dpi или 1,200 x 1,200 dpi, трансакциски PCL: 600 x 600 dpi, трансакциски IPDS: 600 x 600 dpi

Меморија

1 x 8GB DDR3

Хард диск драјв

2 x 3,5” SATA II, 500GB, 7200rpm

Брзина на процесор

2,9 GHz (Intel Quad Core i5-4570S)

Фонтови

136 фонтови од тип 1 за романски јазици

Импортирање на PS фонтови од страна на корисник преку Уредувач на подесувања

Изборни азиски фонтови за Adobe:

Јапонски: 5 Morisawa фонтови (без Heisei фонтови)

Кинески: 2 фонтови за едноставен кинески, 1 фонт за традиционален кинески

Корејски: 1 фонт за корејски

Поддржани оперативни системи

7 (32/64 бита), Server 2012R2, 8.1 (32/64 бита) и 10

MacOS 10.9 (64 бита), MacOS 10.10 (64 бита), MacOS 10.11 (64 бита), Server 2016, MacOS 10.12/13 (64 бита),

Интерфејс

Етернет (10/100/1000 Base-T), USB за фајлови преку панелот за ракување, DVI за приклучување на панелот за ракување

Мрежни протоколи

TCP/IP,

SNMP v1/v3, ресурси на централен уред MIB, системска група MIB II, печатач MIB, следење на задачи MIB, управување со задачи MIB

Испраќање преку lpr, автоматски фолдери, приклучок, SMB, IPP, JDF/JMF (преку адаптер), USB мемориски уред

Спецификации на контролорот за печатење од Canon

Изборен / стандарден

По избор

Име

imagePRESS комплет за печатење-D1, imagePRESS комплет за печатење со PS-E2, imagePRESS комплет за печатење со PCL-BM1

Јазици за опис на страница

imagePRESS комплет за печатење-D1: Adobe PostScript Level 3, PCL5/6, UFR II

imagePRESS комплет за печатење со PS-E2: Adobe PostScript Level 3

imagePRESS комплет за печатење со PCL-BM1: PCL5/6

Резолуција

1.200 dpi x 1.200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Меморија

погледнете во Општи спецификации

Хард диск драјв

погледнете во Општи спецификации

Брзина на процесор

погледнете во Општи спецификации

Фонтови

136 Adobe PS фонтови, 105 PCL фонтови, 32 баркодови

Поддржани оперативни системи

Windows Server 2008, Server 2008R2, Server 2012, Server 2012R2, Server 2016, Vista, 7, 8, 8.1, 10

MacOS 10.6, 10.7, 10.8, 10.9, 10.10, 10.11, 10.12

Интерфејс

погледнете во Општи спецификации

Мрежни протоколи

погледнете во Општи спецификации

Друга дополнителна опрема (изборно)

Комплет за печатење баркодови-D1, софтвер за шифрирано печатење-D1, комплет за бришење податоци-C1, комплет за шифрирање и пресликување на HDD податоци-E2, КОМПЛЕТ СО ОТСТРАНЛИВ HDD-AB2, JDF Parser за серијата C850 (само за PS)

Спецификации за скенирање

Име

Единица за двострано исчитување на слики во боја K1

Опис

Изборен скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 300 листови (двострано скенирање во едно поминување)

Тип

Рамно лежиште во боја плус двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување

Поддржани големини на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R, слободни големини (Ш x Д): мин. 139,7 mm x 128 mm, макс. 432 mm x 304,8 mm

Поддржани тежини на медиуми (Ц-Б/БОЈА)

Еднострано скенирање (Ц-Б/БОЈА): 38 до 220 gsm/64 до 220 gsm; двострано скенирање (Ц-Б/БОЈА): 50 до 220 gsm/64 до 220 gsm

Резолуција на скенирање

Копирање: 600 dpi x 600 dpi

Испраќање: 600 dpi x 600 dpi/300 dpi x 300 dpi

Дуплекс скенирање

2-страно на 2-страно (авт.)

Брзина на скенирање

Еднострано (A4, 300 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/120 слики/мин.*

Двострано (A4, 300 dpi): (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА) 200/140 слики/мин.*

Еднострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/70 слики/мин.*

Двострано (A4, 600 dpi): (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА) 120/70 слики/мин.*


*Кога PRISMAsync RIP е приклучен на следниот начин. Еднострано и двострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 70/70 слики/мин.

Спецификации на испраќање

Изборен / стандарден

Стандардно кај сите модели (потребна е единица за двострано исчитување на слики во боја H1)

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 x 400 dpi, 400 x 200 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Дестинации

E-mail/интернет факс (SMTP), PC (SMB, FTP), WebDAV. Google Docs со апликацијата iR-ADV Cloud Connect за MEAP

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (1000) / локално (макс. 500)

Формати на фајлови

TIFF, JPEG, PDF, XPS, PDF/XPS со висока компресија, PDF/A-1b, PDF/XPS со можност за пребарување, Office Open XML (PowerPoint, Word)

Универзални комплети на функции за испраќање

Универзален комплет на напредни функции за испраќање D1 (изборно): создавајте PDF скици (траг и рамномерност), Adobe Reader дополнителни компоненти за PDF (PDF/XPS со можност за пребарување е стандардна функција.)

Универзален комплет на безбедносни функции за испраќање D1 (изборно): испраќајте шифриран PDF и додавајте дигитален потпис на уредот кај датотеките PDF/XPS.

Универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник C1 (изборно): додавајте дигитален потпис на корисникот кај датотеките PDF/XPS.

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

Модел со брзина од 65 стр./мин.: до 65/65 стр./мин. (A4/A5R), до 49 стр./мин. (A4R)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT) (Ц-Б/БОЈА)

Во боја: Прибл. 7,7 сек.

Ц-Б: прибл. 6,9 сек.

Резолуција на копирање

Читање:600 dpi x 600 dpi

Печатење: 2400 dpi x 2400 dpi

Повеќекратно копирање

До 9.999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400% со чекор на зголемување од 1%

Фиксен сооднос на зумирање: 25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%

Спецификации на влез

POD Deck Lite-C1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (139,7 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm)

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm) / 4.000 листови (64gsm)

Димензии (Ш x Д x В): 717 mm x 686 mm x 568 mm

Тежина: прибл. 76 kg

Магацин за хартија со повеќе фиоки-C1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (139,7 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm)

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Капацитет на хартија: 3 x 2000 листови, вкупно 6000 листови (80 gsm)/3 x 2200 листови, вкупно 6600 листови (64 gsm)

Димензии (Ш x Д x В): 950 mm x 797 mm x 1098 mm

Тежина: прибл. 155 kg

POD Deck Lite XL - A1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13”x19”,
Слободна големина
(139,7 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm,
210 mm x 487,8 до 762 mm)
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm за должина до 487,7 и
64 до 300 gsm за должина од 487,7 до 762 mm)
Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm) /
4.000 листови (64 gsm) / 1.000 листови (80 gsm)
за > 487,7 mm
Димензии (Ш x Д x В): 1105 x 686 x 574 mm
Тежина: прибл. 113 kg

Единица за проследување-B1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (100 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm)

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Капацитет за хартија: 100 листови (80 gsm)

Димензии (Ш x Д x В): 403 mm (694 mm *) x 518 mm x 352 mm (451 mm *)

*Со фах за порамнување и проследување-C2 и фах за долги листови-B1

Тежина: прибл. Прибл. 5,5 kg (прибл. 6,7 kg* )

*Со фах за порамнување и проследување-C2 и фах за долги листови-B1

Фах за долги листови-B1

Големина на хартија: 210 x 487,7 mm до 330,2 x 762 mm

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Капацитет за хартија: 1 лист

Излезни спецификации

Единица за завршна обработка со захефтување-W1 Pro

Капацитет на фах:

Капацитет на горен фах (A): A4/A4R/A5R 1.000 листови, A3 1.000 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови

Капацитет на долен фах (B): A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно

Капацитет на единица за захефтување: A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови

Димензии (Ш x Д x В): 800 mm x 792 mm x 1.239 mm

Тежина: прибл. 130 kg

Единица за завршна обработка на брошури-W1 Pro

Капацитет на фах:

Капацитет на горен фах (A): A4/A4R/A5R 1.000 листови, A3 1.000 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови

Капацитет на долен фах (B): A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно

Капацитет на единица за захефтување: A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови

Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R,SRA3, 13"x19", Слободна големина 210x279,4 mm до 330,2x487,7 mm

Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури: 25 листови (80 gsm)

Димензии (Ш x Д x В): 800 mm x 792 mm x 1.239mm

Тежина: прибл. 180 kg

Единица за отсекување брошури F1

Потребна е единицата за завршна обработка на брошури W1 Pro

Отсекување по ширина: 2-28mm

Отсекување по дебелина: до 50 листови (вклучува корици)

Прифатлива тежина на хартија: 52 до 300g/m2

Димензии (Ш x Д x В): 2.095 mm(вклучувајќи продолжеток, подвижна лента и излезен фах: 162 mm x 790 mm x 1.040 mm)

Тежина: прибл. 152 kg (вклучувајќи подвижна лента и излезен фах)

Единица за отсекување брошури со две сечила A1

Потребна е единица за отсекување брошури

Отсекување по ширина: 2-15 mm

Отсекување по дебелина: до 50 листови (вклучува корици)

Прифатлива тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Димензии (Ш x Д x В): 536 mm x 770 mm x 1.040 mm

Тежина: прибл. 145 kg

Единица за правење дупки BT1 / BU1

Потребна е или единицата за завршна обработка на брошури AM2 или единицата за завршна обработка AM1

Вид на единица за правење дупки: BT1: со избор од 2 дупки и 4 дупки (Франција), BU1: 4 дупки (Шведска)

Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52-300 gsm

Прифатлива големина на хартија при правење дупки: 2 дупки: A3, A4, A4R, Слободна големина (182 x 182 до 297 x 432,0 mm) 4 дупки: A3, A4, Прилагодена големина Слободна големина ( 257 x 182 mm до 297 x 432 mm)

Тежина: прибл. 7,7kg

Единица за вметнување документи-N1

Број на фахови: 2 фахови

Големина на хартија: A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (182 × 182 mm до 330,2 × 487,7 mm)

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Капацитет на хартија: 200 листови x 2 фахови (80 gsm)

Димензии (Ш x Д x В): 336 mm (746mm вклучувајќи и фах) × 793 mm × 1407 mm

Тежина: 61kg

Фах за копирање-R2

Големина на хартија: сите достапни големини на единицата за означување

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Излезен капацитет: 250 листови при еднострано печатење/100 листови при двострано печатење

Димензии (Ш x Д x В): 422 mm × 382 mm × 175 mm

Тежина: прибл. 1,2 kg

Единица за превиткување хартија-J1

Z-превиткување: големина на хартија: A3, A4R, тежина на хартија: 52 до 105 gsm

C-превиткување: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 105 gsm

Наизменично Z-превиткување: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 105 gsm

Двојно паралелно: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 90 gsm

Превиткување на половина: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 105 gsm

Капацитет за печатење: C-превиткување и наизменично Z-превиткување: 40 листови, двојно паралелно: 25 листови

Димензии (Ш x Д x В): 336 mm × 793 mm × 1190 mm

Тежина: прибл. 71 kg

Повеќефункционална професионална единица за правење дупки-A1

Прифатлива тежина на хартија: 75-300 gsm (обична хартија), 118-300 gsm(обложена хартија), 157-300 gsm (преклопување/ обична и обложена хартија)

Прифатлива големина на хартија:

Правење дупки: A4, A4R, SRA4, A3, SRA3

Преклопување: A4R, A3, SRA3, 13x19

Алатки за правење дупки: пластичен чешел 21 дупка, двојна јамка 23 дупки (кружни/правоаголни), двојна јамка 34 дупки (кружни/правоаголни), спирала во боја 47 дупки, поврзување со пластична лента 12 дупки, прстени со отворање 4 дупки, прстени со отворање 2 дупки, прстени со отворање 4 дупки (шведски), прстени со отворање 3 дупки, преклопување

Димензии (Ш x Д x В): 445 mm × 795 mm × 1040 mm

Тежина: прибл. 102kg

Единица за захефтување Finisher-T1

Капацитет на фах:

Капацитет на горен фах (A): A4/A5R 1.300 листови, A4R/A3 650 листови, SRA3/13"x19" 650 листови

Капацитет на долен фах (B): A4 2.450 листови, A5R 1.700 листови, A4R/A3 650 листови, SRA3/13"x19" 650 листови

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно

Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови, A3/A4R: 30 листови

Димензии (Ш x Д x В): 644 mm (Max 761*) x 656 mm x 1.121 mm

*кога помошниот фах е извлечен.

Тежина: прибл. 48 kg

Единица за завршна обработка на брошури-T1

Капацитет на фах:

Капацитет на горен фах (A): A4/A5R 1.300 листови, A4R/A3 650 листови, SRA3/13"x19" 650 листови

Капацитет на долен фах (B): A4 2.450 листови, A5R 1.700 листови, A4R/A3 650 листови, SRA3/13"x19" 650 листови

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно

Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови, A3/A4R: 30 листови

Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури: 16 листови (80 gsm)

Димензии (Ш x Д x В): 644 mm (Max 761*) x 656 mm x 1.121 mm

*кога помошниот фах е извлечен.

Тежина: прибл. 72 kg

Надворешна единица за правење 2/4 дупки-C1

Потребна е единица за захефтување или единица за завршна обработка на брошури-T1.

Вид на правење дупки: со избор од 2 дупки и 4 дупки (FRN)

Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52-256 gsm

Прифатлива големина на хартија при правење дупки: 2 дупки: A3, A4 4 дупки: A3, A4

Тежина: прибл. 7,7 kg

Надворешна единица за правење 4 дупки-C1

Потребна е единица за захефтување или единица за завршна обработка на брошури-T1.

Вид на правење дупки: 4 дупки (SWE)

Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52-256 gsm

Прифатлива големина на хартија при правење дупки: A3, A4

Тежина: прибл. 7,7 kg

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.