Серија imagePRESS C910
Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

Брзина на печатење

до 90 стр./мин.

Препорачан месечен обем

од 40.000 до 167.000 страници (A4)

Максимален месечен обем

До 500.000 страници (A4)

Толеранција на регистрација

Од предна до задна страна: 1,0 mm или помалку

Метод на печатење

Печ. во боја со лас.

Резолуција на печатење

2400 dpi x 2400 dpi, 256 градации

Капацитет за хартија

Стандарден: 3 x касети за 550 листови (80 gsm)
Единица за проследување-C1: повеќенаменски фах за 250* листови
POD Deck Lite-C1: 1 x страничен магацин за хартија за 3.500 листови (A4/A3/SRA3)
POD Deck Lite XL-A1: 1x страничен магацин за хартија за 3500 листови (A4/A3/SRA3), 1x 1000 листови со должина > 487,7 mm
Магацин за хартија со повеќе фиоки-C1: 1 x 6.000 листови (3 x 2.000 листови - A4/A3/SRA3)

*1 лист за долги листови

Максимален капацитет за внес на хартија

7.650 листови (A4/A3)

Максимален капацитет за излез на хартија

11.200 листови (A4, 80 gsm)

Поддржани големини на медиуми

Касета за хартија 1/2/3
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19" (330 x 483 mm)
Слободна големина: 100 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Пликови: бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5

Единица за проследување-C1 (повеќенаменски фах)
Стандардна големина: SRA3, 13"x19" (330 x 483 mm)
Слободна големина: 100 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Долги листови*: од 210 x 487,8 mm до 330,2 x 1.300 mm
Пликови: бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5

POD Deck Lite-C1
Стандардна големина: SRA3, 13""x19"" (330 x 483 mm)
Слободна големина: 139,7 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

POD Deck Lite XL-A1
Стандардна големина: SRA3, 13”x19” (330 x 483 mm)
Слободна големина: 139,7 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Долги листови: 210 x 487,8 mm до 330,2 x 762 mm
Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

Магацин за хартија со повеќе фиоки-C1
Стандардна големина: SRA3, 13”x19” (330 x 483 mm)
Слободна големина: 139,7 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm
Пликови: ISO-C5"

*Потребен е фах за долги листови-B1 и фах за порамнување и проследување-D1

Поддржани тежини на медиуми

Касети: од 52 до 300 gsm
Повеќенаменски фах/изборни магацини за хартија: од 52 до 350 gsm

Меморија

1,5GB (SOC 2GB)

Хард диск драјв

Стандарден хард диск драјв од 1TB

Контролен панел (EFI/Canon PS/PCL)

Контролен панел во исправена положба-G1: TFT SVGA LED-екран на допир во боја од 26,4 cm (10,4 инчи) во исправена положба со задно осветлување

Контролен панел (PRISMAsync)

Панел за ракување-A5: панел со екран на допир од 15 инчи

Спецификации за скенирање

Име

Единица за двострано исчитување на слики во боја-M1

Опис

Изборен скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 300 листови (двострано скенирање во едно поминување)

Тип

Рамно лежиште во боја плус двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување

Поддржани големини на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R, слободни големини (Ш x Д):
мин. 139,7 mm x 128 mm, макс. 432 mm x 304,8 mm

Поддржани тежини на медиуми (Ц-Б/БОЈА)

Еднострано скенирање (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА): 38 до 220 gsm / 64 до 220 gsm;
Двострано скенирање (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА): 50 до 220 gsm / 64 до 220 gsm

Резолуција на скенирање

Копирање: 600 dpi x 600 dpi
Испраќање: 600 dpi x 600 dpi / 300 dpi x 300 dpi

Дуплекс скенирање

2-страно на 2-страно (авт.)

Брзина на скенирање

Еднострано (A4, 300 dpi): (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА) 120/120 слики/мин.
Двострано (A4, 300 dpi): (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА) 230/150 слики/мин.
Еднострано (A4, 600 dpi): (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА) 120/70 слики/мин.
Двострано (A4, 600 dpi): (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА) 150/85 слики/мин.

Спецификации за копирање

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT) (Ц-Б/БОЈА)

Во боја: Прибл. 7,7 сек.
ЦРНО-БЕЛО: прибл. 6,9 сек.

Резол. на коп.

Читање: 600 dpi x 600 dpi. Печатење: 2.400 dpi x 2.400 dpi

Спецификации на влез

POD Deck Lite-C1

Големина на хартија:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19" (330 x 483 mm)
Слободна големина: 139,7 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Пликови: бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5

Тежина на хартија: од 52 до 350 gsm

Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm) / 4.000 листови (64gsm)

POD Deck Lite XL - A1

Големина на хартија:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13”x19” (330 x 483 mm)
Слободна големина: 139,7 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Долги листови: 210 x 487,8 mm до 330,2 x 762 mm
Пликови: бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5

Тежина на хартија:
(должина до 487,7 mm) од 52 до 350 gsm (должина од 487,7 mm до 762 mm) од 64 до 300 gsm

Капацитет за хартија:
(должина до 487,7 mm) 3.500 листови (80 gsm) /4.000 листови (64 gsm),
(должина од 487,7 mm до 762 mm) 1.000 листови (80 gsm)

Единица за совршено поврзување-E1

Големина на брошури: 203 x 138 mm до 297 x 216 mm
Дебелина на брошури: до 25mm
Опсег на сечење: горе/долу: од 6,5 до 39,5 mm на секој раб,
преден раб: од 6,5 до 49,5 mm
Страници во телото:
Големини: A4, SRA4, слободна големина (од 257 x 182 mm до 320 x 228,6 mm)


Тежина на хартија и број на листови:
Тенка хартија (52-63 gsm): 30-200 листови
Обична хартија (64-80 gsm): 10-200 листови
Обична хартија (81-90 gsm): 10-150 листови
Дебела хартија (91-105 gsm): 10-150 листови
Дебела хартија (106-163 gsm): до 10 листови сметано како листови за вметнување
или макс. 25 mm како дебелина на топ хартија

Капак:
Број на листови: 1
Големина на листови: A3, SRA3,
слободна големина (од 257 x 364 mm до 330,2 x 487,7 mm)

Тежина на хартија: 90 до 300 gsm
Капацитет на фах: прибл. 127 mm или вкупно прибл.
1.000 листови хартија како вкупен капацитет

Спецификации

Изборен / стандарден

По избор

Име

imagePRESS сервер H350
(надворешен сервер базиран на Fiery)
imagePRESS сервер G250
(вграден сервер базиран на Fiery)

Јазици за опис на страница

PCL5/6 (драјвер и помошна алатка за поддршка: само за вграден/PCL-интерпретатор кој е достапен на надворешен Fiery-сервер) Adobe PostScript Level 3

Резолуција

1.200 dpi x 1.200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Меморија

Надворешен сервер базиран на Fiery: 8 GB (2 x 4 GB). Вграден сервер базиран на Fiery: 1 x 4 GB

Хард диск драјв

Надворешен сервер базиран на Fiery: 1 TB SATA. Вграден сервер базиран на Fiery: 1 x 500 GB

Брзина на процесор

Надворешен сервер базиран на Fiery: до 3,6 GHz (Intel Core i5-6500)
Вграден сервер базиран на Fiery: 3,3 GHz (Intel Pentium G4400)

Фонтови

138 Adobe PS фонтови, 113 PCL фонтови, 32 баркодови

Поддржани оперативни системи

Windows: 7 (32/64-битен), Server 2012R2, 8.1 (32/64-битен) и 10

MacOS 10.9 (64-битен), MacOS 10.10 (64-битен),

MacOS 10.11 (64-битен), Server 2016,

MacOS 10.12/13 (64-битен)

Интерфејс

Етернет 1000 Base-T/100Base-TX/10Base-T, USB, DVI-приклучок (само за H350), Display Port-приклучок (само за H350)

Мрежни протоколи

TCP/IP, AppleTalk (поддршка само за преземање на фонтови),
Bonjour, SNMP, IPP, FTP, SMB, IPv6
WSD (минимална поддршка за добивање WHQL-сертификат)

Спецификации на контролерот PRISMAsync

Изборен / стандарден

По избор

Име

Серија PRISMAsync iPR C910

Јазици за опис на страница

PostScript L3, APPE 5.1 / PDF 2.0, IPDS (трансакциски),
PCL/PJL (трансакциски)

Резолуција

PS/PDF: 600 x 600 dpi или 1.200 x 1.200 dpi,
трансакциски PCL: 600 x 600 dpi,
трансакциски IPDS: 600 x 600 dpi

Меморија

2 x 8 GB DDR3 SDRAM non-ECC со брзина од 1333 MHz (режим за два канали)

Хард диск драјв

1 x 2,5-инчен SATA III HDD од 500 GB со брзина од 7200 rpm (системски диск)
2 x 2,5-инчни SATA III HDD од 500 GB со брзина од 7200 rpm (2 X дискови за податоци)

Брзина на процесор

Процесор Intel Core i7 4770S со брзина од 3,1 GHz

Фонтови

136 фонтови од тип 1 за романски јазици
Увезување на PS-фонтови од страна на корисникот преку уредувачот на подесувања, изборни азиски фонтови за Adobe:
Јапонски: 5 фонтови Morisawa (без фонтови Heisei), кинески: 2 фонтови за едноставен кинески,
1 фонт за традиционален кинески, корејски: 1 фонт за корејски

Поддржани оперативни системи

7 (32/64-битен), Server 2012R2, 8.1 (32/64-битен) и 10
MacOS 10.9 (64-битен), MacOS 10.10 (64-битен),
MacOS 10.11 (64-битен), Server 2016,
MacOS 10.12/13 (64-битен)

Интерфејс

Етернет (10/100/1000 Base-T), USB за фајлови преку панелот за ракување, DVI за приклучување на панелот за ракување

Мрежни протоколи

TCP/IP:
IPv4 / IPv6, мрежен протокол IEEE 802.1x,
SMB (скенирање), WebDAV (скенирање),
FTP (скенирање), SMTP (е-пошта),
SNMP v1/v3, ресурси на централен уред MIB, системска
група MIB II, печатач MIB, следење на задачи MIB,
управување со задачи MIB и испраќање преку lpr,
автоматски папки, приклучок, IPP, JDF/JMF, USB-мемориски уред.

Дополнителна опрема за PRISMAsync (изборно)

Advance color management, PRISMAsync Remote Match, PRISMAsync remote Control, PRISMAlytics Dashboard, DocBox, PageProgramming

Магацин за хартија со повеќе фиоки-C1

Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, SRA3,
13”x19” (330 x 483 mm)
Слободна големина: 139,7 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm
Плик: ISO-C5
Тежина на хартија: од 52 до 350 gsm
Капацитет за хартија: 3 x 2.000 листови, вкупно 6.000 листови
(80 gsm) / 3 x 2.200 листови, вкупно 6.600 листови (64 gsm)

Единица за проследување-C1

Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, SRA3,
13"x19" (330 x 483 mm)
Слободна големина: 100 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Долги листови*: од 210 x 487,8 mm до 330,2 x 1.300 mm
Пликови: бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5
Тежина на хартија: од 52 до 350 gsm
Капацитет за хартија: 250 листови (80 или 64 gsm),
1 лист (долги листови)

*Потребен е фах за долги листови-B1 и фах за порамнување и проследување-D1

Единица за завршна обработка со захефтување-W1 Pro

Капацитет на фах:
Капацитет на горен фах (A):
A4/A4R/A5R/A3/SRA3/13”x19”
1.000 листови (52-300 gsm) / 200 листови (301-350 gsm)
Долги листови (должина од 487,7 mm до 762 mm) 100 листови (52-79 gsm) / 50 листови (80-150 gsm) / 25 листови (151-300 gsm). Капацитет на долен фах (B): A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови. Тежина на хартија: од 52 до 350 gsm. Положба на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување. Капацитет на единицата за захефтување: A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови

Единица за завршна обработка на брошури-W1 Pro

Капацитет на фах / Тежина на хартија / Положба на единицата за захефтување / Капацитет на единицата за захефтување:
исто како единицата за завршна обработка со захефтување-W1 Pro
Големина на хартија за спојување брошури: A3, A4R, SRA3, 13”x19”,
Слободна големина (210 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm)
Тежина на хартија за спојување брошури: листови за содржина од 52-220 gsm,
листови за корици од 64-300 gsm
Капацитет на единицата за захефтување за спојување брошури: 25 листови (52-80 gsm, вклучува корици)

Фах за копирање-R2

Големина на хартија: сите достапни големини на единицата за означување
Тежина на хартија: од 52 до 350 gsm
Излезен капацитет: 250 листови при еднострано/двострано печатење

Единица за редење со висок капацитет-H1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 1300"x19",
Слободна големина (140 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm)
Тежина на хартија: од 52 до 350 gsm
Излезен капацитет
Фах за редење: 6.000 листови (80 gsm) во два реда по 3.000 листови во секој
Горен фах: 200 листови (80 gsm, од 140 x 182 mm до
330,2 x 762 mm), 100 листови
(од 210 x 762,1 mm до 330,2 x 1.300 mm)

Повеќефункционална професионална единица за правење дупки-A1

Тежина на хартија:
<Правење дупки> 75-300 gsm (обична хартија), 118-300 gsm (обложена хартија)
<Превиткување> 157-300 gsm (обична хартија / обложена хартија)
<Дупчење> 75-350 gsm (обична хартија), 118-350 gsm (обложена хартија)

Големина на хартија:
<Дупчење> од 100 x 148 mm до 330,2 x 762 mm
<Правење дупки> SRA3, A3, SRA4, SRA4R, A4, A4R
<Превиткување> SRA3, A3, A4R, 13”x19”, 13”x19.2”

Единица за завршна обработка со захефтување-AC1 (компатибилност само со C810 и C710)

Капацитет на долен фах (A):
A4/A5R 3000 листови (81 gsm), A4R/A3/SRA3/13”x19”
1500 листови (81 gsm),
Долги листови* (должина од 487,7 mm до 762 mm)
100 листови (79 gsm)
Долги листови* (должина од 762 mm) 1 лист
Сите големини на тенка хартија (52-59 gsm) 1.500 листови
Капацитетот за обложена хартија е половина од капацитетот за обична хартија

Капацитет на горен фах (B): A4/A5R 250 листови (80 gsm),
A4R/A3/SRA3/13”x19” 125 листови (80 gsm)

Капацитет на среден фах (C): A4/A5R 250 листови (80 gsm),
A4R/A3/SRA3/13”x19” 125 листови (80 gsm)

Тежина на хартија за фах A: без подредување 52-350 gsm,
групно поместување / единица за захефтување 52-256 gsm без двострано
отпечатена тенка хартија (52-59 gsm) и кои било специјални медиуми,
еко единица за захефтување 52-105 gsm. Тежина на хартија за
фах B/C: без подредување / групно поместување 52-256 gsm
без двострано отпечатена тенка хартија (52-59 gsm),
обложена хартија (85-105,9 gsm) и кои било специјални медиуми
Положба на единицата за захефтување: захефтување во агол,
двојно захефтување. Капацитет на единицата за захефтување: A4: 65 листови, A3/A4R: 40 листови
<Обложени медиуми> 2 листа

*Потребен е фах за долги листови

Единица за завршна обработка на брошури-AC1 (компатибилност само со C810 и C710)

Капацитет на фах / Тежина на хартија / Положба на единицата за захефтување / Капацитет
на единицата за захефтување: исто како единицата за завршна обработка со захефтување-AC1
Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R
Тежина на хартија за спојување брошури: листови за содржина од 60-220 gsm,
листови за корици од 60-256 gsm
Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури
(вклучувајќи 1 лист за корица): необложени медиуми;
20 листови (52-81,4 gsm), 10 листови (82-105 gsm),
5 листови (106-150 gsm), 4 листови (151-209 gsm),
3 листови (210-220 gsm) обложени медиуми;
5 листови (85-150 gsm), 4 листови (151-209 gsm),
3 листови (210-220 gsm)