Печатачи за широки формати

imagePROGRAF TZ-30000 MFP Z36

Спецификации

Спецификации

 • Брзо печатење

  Континуирано печатење во боја со голема брзина до 4 стр./мин.

 • Горен излезен фах со високи перформанси

  Подредување отпечатени материјали со скенирање до 100 страници CAD во формат A0, па дури и различни големини.

 • Паметно скенирање

  Интегриран хардвер и паметен софтвер

 • Паметно управување со медиуми

  Автоматско откривање на видот на медиумите и проценка на преостанатата должина.

 • Пристап од предната страна

  Лесно ставање медиуми, менување мастила и ракување со отпечатените материјали.

 • Замени без прекинување на работата

  Замена на медиумите во вид на ролна и резервоарите за мастило за време на печатењето.

 • Ефикасни работни процеси

  Интуитивна обработка на документи со софтверот Direct Print Plus

 • Живописна графика

  Прецизно печатење со технологија за 5 мастила во боја Lucia TD

 • Безбедност

  Подобрената безбедност ги исполнува предусловите на индустриските стандарди.

Детални спецификации

Технологија за скенери

Технологија за печатачи

Меморија

Работа со медиуми

Потребни услови за ракување и напојување

Димензии и тежина

Што е вклучено

Карактеристики

Потрошни материјали

 1. Брзината на скенирање е пропорционална низ целиот спектар на резолуции што ги поддржува скенерот. Реалното време на скенирање и наведените максимални брзини ќе зависат од перформансите на главниот компјутер и не се загарантирани за сите типови медиуми. Наведените времиња на скенирање се максималните за реално скенирање слики од 200 x 200 dpi. Максимална брзина на скенирање за RGB: копирање со 200/300/600 dpi = 6/4/2 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 3/2/2 слики/сек. Максимална брзина на црно-бело скенирање: копирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек.
 2. Брзината на скенирање е пропорционална низ целиот спектар на резолуции што ги поддржува скенерот. Реалното време на скенирање и наведените максимални брзини ќе зависат од перформансите на главниот компјутер и не се загарантирани за сите типови медиуми. Наведените времиња на скенирање се максималните за реално скенирање слики од 200 x 200 dpi. Максимална брзина на скенирање за RGB: копирање со 200/300/600 dpi = 6/4/2 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 3/2/2 слики/сек. Максимална брзина на црно-бело скенирање: копирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек.
 3. Брзината на скенирање е пропорционална низ целиот спектар на резолуции што ги поддржува скенерот. Реалното време на скенирање и наведените максимални брзини ќе зависат од перформансите на главниот компјутер и не се загарантирани за сите типови медиуми. Наведените времиња на скенирање се максималните за реално скенирање слики од 200 x 200 dpi. Максимална брзина на скенирање за RGB: копирање со 200/300/600 dpi = 6/4/2 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 3/2/2 слики/сек. Максимална брзина на црно-бело скенирање: копирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек.