Серија imageRUNNER ADVANCE 525/615/715 III
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за А4-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс

Процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени)

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран од 25,6 cm (10,1 и.)

Меморија

Стандардно: 3 GB RAM

Хард диск драјв

250 GB

Приклучок за интерфејс

Мрежа
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy
Друго
Стандардно: USB 2.0 x 2 (главен компјутер), USB 3.0 x 1 (главен компјутер), USB 2.0 x 1 (уред)
Изборно: интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет-за-снабдување-со-хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 650 листови
Касета за хартија од 550 листови, повеќенаменски фах за 100 листови
Максимум: 3.300 листови (со единица за снабдување на касетата со голем капацитет-D1)

Капацитет-на-отпечатена-хартија (A4, 80 gsm)

Стандарден модел (iR-ADV 715i III/615i III/525i III): 500 листови 
Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV 715iZ III/615iZ III/525iZ III): 1.000 листови

Можности за завршна обработка

Стандарден модел: подредување, групирање
Модел со единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење*, захефтување
*достапно со горен фах

Поддржани типови на медиуми

Касета за хартија:
Тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, етикети, за банкноти, однапред издупчена
 
Повеќенаменски фах:
Тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, транспарентна, за банкноти, плик

Поддржани големини на медиуми

Касета за хартија:
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5
Прилагодена големина: 99,0 x 148,0 mm до 215,9 x 297,0 mm
 
Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5, плик[бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5]
Прилагодена големина: 76,2 x 127,0 mm до 215,9 x 355,6 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касета за хартија: 60 до 135 gsm
Повеќенаменски фах: 60 до 199 gsm
Двострано: 60 до 120 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 10 секунди или помалку*
*Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење) 
 
Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
 
Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку*
*Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека главните функции не станат достапни за користење на екранот на допир.

Димензии (Ш x Д x В)

Стандарден модел: 513 x 601 x 617 mm 
Модел со единица за завршна обработка: 515 x 601 x 814 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Стандарден модел/ модел со единица за завршна обработка: 1.052 x 823 mm (со отворена лева CRG-врата + отворена десна врата + отворена фиока на касетата)

Тежина (вклучувајќи тонер)

Стандарден модел: прибл. 37 kg
Модел со единица за завршна обработка: прибл. 46 kg

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (стр./мин.)*

iR ADV 525i III/525iZ III:
До 52 (A4), до 80 (A5), до 35 (A6)
 
iR ADV 615i III/615iZ III:
До 61 (A4), до 99 (A5), до 35 (A6)
 
iR ADV 715i III/715iZ III:
До 71 (A4), до 113 (A5), до 40 (A6)
 
*еднострано

Потребно време до излегување на првата копија (A4)

Прибл. 5 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

до 600 x 600

Повеќе копии

До 9.999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 70%

Однапред поставени зголемувања

141%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, завршна обработка, двострано, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување

Специјални функции за копирање

Двостран оригинал, завршна обработка, создавање задача, N на 1, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, поместување, известување за завршена задача, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за скенирање

Стандарден тип

Валјак во боја и двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* [2-страно на 2-страно (автоматски)]
 
* Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

100 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (висина: до 30 mm, тежина: до 2 kg)
 
Тежини на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
42 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО)*, 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
 
* A6: 52 gsm до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО)

Поддржани големини на медиуми

Валјак: макс. големина на скенирање: 216,0 x 355,6 mm
 
Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A4, A5, A6, B5, прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

1-страно скенирање: 50 /50 (300 dpi, праќање), 50/ - (600 dpi, копирање)
2-страно скенирање: 100 /100 (300 dpi, праќање), 100/ - (600 dpi, копирање)

Резолуција на скенирање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100, 150 x 150, 100 x 100

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA
 
Поддржан оперативен систем: Windows 7 / 8.1 / 10 / Server 2008 / 2008 R2 / 2012 / 2012 R2 / 2016

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање кон USB-мемориски уред: достапно кај сите модели
Скенирање кон мобилни уреди и услуги основани врз Cloud: достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди и услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Спецификации на испраќање

Дестинација

Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB v3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, 
Изборно: G3-факс, IP-факс

Адресар

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100, 150 x 150, 100 x 100

Протокол за комуникација

Датотека: FTP (TCP/IP), SMB v3.0, WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF(компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано, потпис на уред), XPS(компактно, со можност за пребарување, потпис на уред), Office Open XML (PowerPoint, Word)
Изборно: PDF(траг и рамномерност, кориснички потпис), XPS(кориснички потпис)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, прилагодување на густината, острина, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

1

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400 x 400, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100

Големина за испраќање/снимање

A4, A5*, A6* и B5* / A4, A5, B5
 
*Испр. како A4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, густина (за скенирање), острина, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија, директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX, 50 доверливи влезни сандачиња за факс 
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows 7 / 8.1 / 10)
Истовремени врски (макс.): 
SMB: 64, 
WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (HDD)

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), uniFLOW Online Express*, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)
 
* Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање.

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск (проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408) 
Изборно: спречување на губење податоци (потребно е uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати
Изборно: кориснички потпис

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80 % RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V, 50/60 Hz, 4,8 A

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.500 W
Печатење: iR-ADV 715i III/715iZ III: 749,7 W*1, iR-ADV 615i III/615iZ III: 717,7 W*1, iR-ADV 525i III/525iZ III: 681,9 W*1
Подгот.: п. 29,53 W*1
Мир.: прибл. 1,0 W
Ис. до. ко.: п. 0,4 W*2
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC) *3 *4
 iR-ADV 715i III/715iZ III: 3,0 kWh
 iR-ADV 615i III/615iZ III: 2,4 kWh
 iR-ADV 525i III/525iZ III: 2,0 kWh
 
*1 Референтна вредност (измерена една единица)
*2 Режим за брзо вклучување ИСКЛУЧЕН
*3 ENERGY STAR (шаблон за САД), Eligibility Criteria Version 2.0 за опрема за обработка на слика. 
*4 Договорот ЕУ-САД во однос на програмата EU ENERGY STAR истече на 20 февруари 2018 година. 
 Вредностите за TEC се наведени, но, сертификатот ENERGY STAR не важи во ЕУ.

Нивоа на шум

Ниво на моќност на звук (LwAd)
Активен режим: iR-ADV 715i III/715iZ III: 75,6 dB или помалку*1, iR-ADV 615i III/615iZ III: 74,8 dB или помалку*1, iR-ADV 525i III/525iZ III: 73,9 dB или помалку*1
Режим на подготвеност: 58 dB или помалку*2
Звучен притисок (LpAm) 
Положба на стоење до уредот:
Активен режим: iR-ADV 715i III/715iZ III: 56 dB*3, iR-ADV 615i III/615iZ III: 55 dB*3, iR-ADV 525i III/525iZ III: 54 dB*3
Режим на подготвеност: iR-ADV 715i III/615i III/525i III: 21 dB*3, iR-ADV 715iZ III/615iZ III/525iZ III: 25 dB*3
 
*1 Усогласеност со DE-UZ205 (2017) (Податоците се преземени од вредноста на стандардот Blue Angel)
*2 Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (1988)
*3 Референтна вредност (еднострано): измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (1988)

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

Црна боја T03

Потрошувачка на тонер

Црно-бело: 51.500 страници (A4)
Потрошувачката на тонерот во картриџите е во согласност со ISO/IEC 19752.

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM): 
Лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди. 
uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance: 
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабричките зададени поставки на драјверите за печатење на Canon
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web: 
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

iW DESKTOP: 
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Опции за залиха на хартија

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AR1

Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, етикети, за банкноти, однапред издупчена
Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 99,0 x 148,0 mm до 215,9 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 456 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 19 kg

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-D1

Горна касета:
Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, етикети, за банкноти, однапред издупчена
Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 99,0 x 148,0 mm до 215,9 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
 
Долна касета:
Капацитет за хартија: 2.100 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, за банкноти, однапред издупчена
Гол. на хар.: A4
Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 456 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 25 kg

КАСЕТЕН МОДУЛ-AG1

Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, етикети, за банкноти, однапред издупчена
Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 99,0 x 148,0 mm до 215,9 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 484 x 450 x 127 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 7 kg

КАСЕТЕН МОДУЛ ЗА ПЛИКОВИ-A1

Капацитет за хартија: 75 листови (плик)
Големина на плик: COM10 (бр. 10), Monarch, DL, ISO-C5
Тежина на хартија: 80 до 100 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 484 x 450 x 127 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 7 kg

Излезни функции

МОДЕЛ-СО-ЕДИНИЦА-ЗА-ЗАВРШНА-ОБРАБОТКА (iR-ADV 715iZ/615iZ/525iZ)

Број на внатрешни фахови: 2
Капацитет на горен фах*: A4, A5, B5, прилагодена големина (148,0 x 210,0 mm до 215,9 x 355,6 mm): 400 листови 
Капацитет на долен фах*: A4, A5, B5, прилагодена големина (148,0 x 210,0 mm до 215,9 x 355,6 mm): 100 листови 
Излезен фах на главниот уред*: 500 листови
* 80 gsm
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, за банкноти
Тежина на хартија за захефтување: 60 до 120 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол
Големина на хартија за захефтување: A4, прилагодена големина (210,0 x 279,4 mm до 215,9 x 355,6 mm)
Капацитет на единицата за захефтување: 30 листови (60 до 90 gsm), 20 листови (91 до 120 gsm)

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS ЗА ULM
Читач на картички со копирање-F1
Додаток со читач на картички со копирање-B5

Други

ЕДИНИЦА ЗА МОМЕНТАЛНО ЗАХЕФТУВАЊЕ-A1 - пренослива единица за захефтување што овозможува моментално захефтување на максимум 50 листови.

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1

Опции за испраќање

Универзален комплет за испраќање PDF-документи од типот „Trace & Smooth“-A1
Универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1

Печатење баркодови

Комплет за печатење на бар-кодови-D1

Дополнителна опрема за системот

Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
NFC-комплет-C1
Комплет за поврзување-A1 за Bluetooth LE

Дополнителна опрема за факс

Super G3-факс картичка-AY1
Комплет за далечински факс-A1
Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

Рачка за пристап на ADF уредот-A1

Картриџ за единицата за захефтување

Единица за захефтување-P1