Серија Canon imageRUNNER ADVANCE C255/C355
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласер во боја*

*Не важи за C355P затоа што тоа е модел само за печатење

Основни функции

Печатење, копирање*, скенирање*, испраќање*, зачувување и факс*

*Не важи за C355P затоа што тоа е модел само за печатење
**Не важи за C355P и изборно на C255i и C355i

Брзина на процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени) со 1,75 Ghz

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран на допир во боја од 25,6 cm (10,1 инчи)

Меморија

Стандардно: 3,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n); Изборно: NFC, Bluetooth со мала потрошувачка на енергија
ДРУГО Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1; Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Внес на хартија (стандарден)

iR-ADV C355P/C255i/C355i:
Касети за 550 листови (80 gsm)
Повеќенаменски фах за 100 листови (80gsm)

iR-ADV C355iFC:
4 x касети за 550 листови (80 gsm)
Повеќенаменски фах за 100 листови (80gsm)

Внес на хартија (опција за C255i/C355i/C355P)

Касети за 550 листови (80 gsm) (КАСЕТЕН МОДУЛ-AE1)
Касети за 550 листови (80 gsm) (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AJ1)
3 x касети за 550 листови (80 gsm) (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AK1)

Максимален капацитет за внес на хартија

2.300 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (A4, 80 gsm)
Со единица за завршна обработка: макс. 500 листови (A4, 80 gsm)

Можности за завршна обработка

Подредување, групирање
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување

Поддржани типови на медиуми

Касета:
Тенка хартија, обична хартија, дебела хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, однапред издупчена хартија, хартија за банкноти, плик* 

*Пликовите се поддржани само преку стандардната касета 1

Повеќенаменски фах:
Тенка хартија, обична хартија, дебела хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, однапред издупчена хартија, транспарентна хартија, етикети, хартија за банкноти, плик

Поддржани големини на медиуми

Касета 1:
Стандардна големина: A4, B5, A5, пликови (бр. 10(COM 10), Monarch, ISO-C5, DL)
Прилагодена големина: мин. 98 mm x 190,5 mm до 216 mm x 355,6 mm
Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, B5, A5
Прилагодена големина: мин. 98 mm x 148 mm до 216 mm x 355,6 mm
Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL
Прилагодена големина на пликови: 98 mm x 148 mm до 216 mm x 355,6 mm
КАСЕТЕН МОДУЛ-AE1:
Стандардна големина: A4, B5, A5
Прилагодена големина: мин. 98 mm x 190,5 mm до 216 mm x 355,6 mm
ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AJ1:
Стандардна големина: A4, B5, A5
Прилагодена големина: мин. 98 mm x 190,5 mm до 216 mm x 355,6 mm
ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AK1: (стандардно кај моделот C355iFC
):
Стандардна големина: A4, B5, A5
Прилагодена големина: мин. 98 mm x 190,5 mm до 216 mm x 355,6 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касета:
60 до 163 gsm
Повеќенаменски фах:
60 до 220 gsm
Двострано:
60 до 163 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: iR-ADV C255i 34 секунди или помалку*
                              iR-ADV C355P/C355i/C355iFC: 30 секунди или помалку*
Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
Режим на брзо вклучување: iR-ADV C255i/C355i/C355iFC: 4 секунди или помалку**

*Времето помеѓу вклучување на уредот и овозможување на копчето за активирање. ВКЛУЧЕН Режим на брзо вклучување
¹ Времето кое е потребно за важните операции да станат достапни за користење на екранот на допир

Димензии (Ш x Д x В)

iR-ADV C355P: 511 mm x 651 mm x 541 mm
iR-ADV C255i/C355i: 511 mm x 651 mm x 639 mm
iR-ADV C355iFC: 511 mm x 651 mm x 1,064 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

852 mm x 908 mm (основно: DADF + отворен повеќенаменски фах)
1.407 mm x 908 mm (целосна конфигурација: DADF + ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Z1 + отворен повеќенаменски фах)

Тежина

iR-ADV C355P: прибл. 42 kg вклучувајќи тонер
iR-ADV C255i/C355i: прибл. 49 kg вклучувајќи тонер
iR-ADV C355iFC: прибл. 68 kg вклучувајќи тонер

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR-ADV C255i:
25 стр./мин. (A4), 26 стр./мин. (B5), 26 стр./мин. (A5)
iR-ADV C355i/C355iFC:
35 стр./мин. (A4), 26 стр./мин. (B5), 26 стр./мин. (A5)

Потребно време до излегување на првата копија

iR-ADV C255i: прибл. 6,9/9,4 секунди или помалку
iR-ADV C355i/C355iFC: прибл. 5,1/6,9 секунди или помалку

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi
Печатење: до 2.400 dpi еквивалент x 600 dpi

Повеќе копии

До 999 копии

Зголемување

25% - 400% (во чекори на зголемување од 1%)

Scan Specifications

Стандарден вид

Автоматски двостран механизам за снабдување со документи

Спецификации на скенирање со повлекување

Colour Network ScanGear2. За TWAIN и WIA
Поддржани оперативни системи: Windows Vista/7/8/8.1/10
Windows Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2

Резолуција на скенирање

100 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 400 dpi, 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Прифатливи оригинали

Големина на медиуми за валјакот: лист, книга, 3-димензионални предмети
Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A4, B5, A5, A6
Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 50 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Начин на скенирање

Функцијата за испраќање е достапна кај сите модели
Скенирање на USB мемориски уред: достапно кај сите модели
Скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации
Скенирање кон услуги базирани на Cloud: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации
Скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Еднострано скенирање (црно-бело): 50 слики/мин. (300 dpi x 300 dpi) / 50 слики/мин. (300 x 600 dpi)
Еднострано скенирање (во боја): 50 слики/мин. (300 dpi x 300 dpi) / 50 слики/мин. (300 x 600 dpi)
Двострано скенирање (црно-бело): 100 слики/мин. (300 dpi x 300 dpi) / 100 слики/мин. (300 x 600 dpi)
Двострано скенирање (во боја): 100 слики/мин. (300 dpi x 300 dpi) / 100 слики/мин. (300 dpi x 600 dpi)

Капацитет за хартија

100 листови (80 gsm)

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Спецификации на испраќање

Дестинација

Е-пошта/Интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3 ФАКС (изборно за iR-ADV C255i/C355i), IP факс (изборно)

Режим на бои

Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои, сиви тонови),
Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои/ црно-бело)
Целосен опсег на бои, сиви тонови и црно-бело

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање

100 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 400 dpi, 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB v3.0, WebDAV
Е-пошта/И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едноставно, целосно)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word)
Изборно: PDF(Trace&Smooth, шифрирано), PDF/XPS(дигитален потпис)

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

iR-ADV C255i/C355i: изборно

iR-ADV C355iFC: стандардно

Максимум линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3: 33,6 kbps
G3: 14,4 kbps

Резолуција

400 x 400 dpi, 200 x 400 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A4, B5*, A5* и A6* 
*Испратено како A4

Факс меморија

До 30.000 страници

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX,
50 доверливи влезни сандачиња за факс
Максимално складирање на 30.000 страници

Напреден простор

Карактеристики:
Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows Vista/7/8/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Достапен простор на дискот:
Прибл. 16GB (HDD)

Мемориски медиуми

Стандардно: USB мемориски уред

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на тврд диск со лозинка, бришење на тврд диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на тврд диск (проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)*
Изборно: спречување на губење податоци (потребно е uniFLOW)

*Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408) - Тестирањето е закажано да заврши до крајот на јули 2017 година

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5
Изборно: шифриран PDF*, шифрирано безбедно печатење, потписи на корисник и уред, безбедносни водени печати, заклучување на скенирањето документи*

*Не важи за C355P затоа што тоа е модел само за печатење

Услови во опкружувањето

Работни услови

Температура: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 3,9 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,5 kW
Печатење:
488 Wh или помалку*
Режим на подготвеност: прибл. 40,3 Wh
Режим на мирување: прибл. 0,8 W или помалку**
Исклучена дополнителна компонента: прибл. 0,1 W*
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)***:
iR-ADV C255i: 0,7 kWh
iR-ADV C355P/C355i/C355iFC: 1,3 kWh


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

*Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
**Режим на мирување со потрошувачка од 0,8 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
***Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)*
iR-ADV C255i: активен (црно-бело): 63.2 dB или помалку**, активен (во боја): 63,7 dB
или помалку**, режим на подготвеност: 43 dB или помалку
iR-ADV C355P/C355i/C355iFC: активен (црно-бело): 65,9 dB или помалку**,
активен (во боја): 66,8 dB или помалку**, режим на подготвеност: 53 dB или помалку

Звучен притисок (LpAm)*
Положба на стоење до уредот:
iR-ADV C355P: активен (црно-бело): 51,4 dB или помалку**, активен (во боја):
52,3 dB или помалку**, режим на подготвеност: 7 dB или помалку
iR-ADV C255i: активен (црно-бело/во боја): 48,7 dB или помалку**, режим на подготвеност: 7 dB
или помалку
iR-ADV C355i/C355iFC: активен (црно-бело): 51,4 dB или помалку**,
активен (во боја): 52,3 dB или помалку**, режим на подготвеност: 6 dB или помалку

*Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
**Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel

Стандарди

Квалификација за ENERGY STAR®
Еко ознака
Blue Angel*
RoHS

*Не важи за C355i и C355P

Софтвер и управување со печатачот

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (следење на потрошни материјали, статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Систем за испорака на содржини:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер за скенер усогласен со TWAIN, кој овозможува компјутерите на мрежата да ја искористат функционалноста на уредот за скенирање со повлекување.

Алатки за оптимизација

Алатка за конфигурирање драјвери на Canon
Алатка за менување на фабричките зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (достапна само при сервисирање)
Инсталатор на уреди NetSpot:
Едноставна софтверска алатка која ви овозможува да ги поставите мрежните протоколи за уредите од Canon кои се поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации):
Моќна платформа со вградена JAVA за уреди од Canon, која обезбедува одлично поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апликациите преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:
Моќен софтвер за издавање отпечатени материјали кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со професионален изглед. Вклучува создавање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за едноставните дигитални работни процеси како пробно печатење и овластување

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

C-EXV 47 ТОНЕР BK/C/M/Y

Тонер (проценета потрошувачка @5% покриеност)

C-EXV 47 ТОНЕР BK: 19.000
C-EXV 47 ТОНЕР C/M/Y: 21.500

Опции за залиха на хартија

Изборно подножје

Име: Подножје од рамен тип - F1
Заменувајќи ја единицата за снабдување на касетата, подножјето го подига уредот без дополнително зголемување на капацитетот за хартија.

Изборна касета

Име: КАСЕТЕН МОДУЛ-AЕ1
Големина на хартија: A4, B5, A5
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 511 mm x 508 mm x 159 mm
Тежина: прибл. 10 kg

Име: ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AJ1
Големина на хартија: A4, B5, A5
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 511 mm x 508 mm x 425 mm
Тежина: прибл. 16 kg

Име: ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AK1
Големина на хартија: A4, B5, A5
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Капацитет на хартија: 550 листови x 3 (80 gsm) 
*Димензии (Ш x Д x В): 511 mm x 508 mm x 425 mm 
Тежина: прибл. 19 kg 
*Кога е прикачен на главниот уред

Излезни опции

Единица за завршна обработка со захефтување

Име: ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Z1
Тежина/капацитет на фахот: 60 до 220 gsm, 500 листови
Положба/капацитет на единицата за захефтување: во агол/30 листови (до 105 gsm) (со 2 корици до 220 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 555 mm × 459 mm × 301 mm (кога е прикачен со главниот уред)
Тежина: прибл. 14 kg

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички од мало растојание наменет за проверка на идентитет на корисници базирана на картички, кој поддржува повеќе технологии на картички (HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интеграција со Универзалниот управувач за најавување и uniFLOW
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - систем за пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-B5 - дополнителен комплет само за читачот на картички со копирање-F1
КУТИЈА СО ЧИТАЧ ЗА IC КАРТИЧКИ-D1 - кутија со читач за IC картички само за C355P

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1 - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс
БЕЗБЕДНОСЕН ВОДЕН ПЕЧАТ-B1 - го спречува умножувањето на чувствителните отпечатени документи преку вметнување на скриени водени печати кои стануваат видливи при копирање
СОФТВЕР ЗА ШИФРИРАНО ПЕЧАТЕЊЕ-D1 - шифрирање на задачите за печатење кои се на пат кон уредот и потребно внесување на лозинка во печатачот пред да може да се отпечатат документите

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

Опции за испраќање

УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА БЕЗБЕДНОСНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-D1 - му овозможува на корисникот да испраќа шифрирани PDF документи, како и да додава дигитални потписи од уредите во PDF/XPS кои ќе помогнат во идентификацијата на уредот од кој бил испратен документот преку невидливи и/или видливи дигитални потписи
УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идентификација на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис
УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ PDF ДОКУМЕНТИ ОД ТИПОТ „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да создава и испраќа PDF документи од типот „Trace and Smooth“

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со помош на технологијата Jet Caps.

Дополнителна опрема за системот

СОФТВЕР ЗА ПРИСТАП НА ИНТЕРНЕТ-J2 - обезбедува пристап до веб-локации и други веб-базирани онлајн-содржини на интернет
КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и серијата iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците
КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ ПРЕКУ BLUETOOTH - A1 - чипот за Bluetooth е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth
КОМПЛЕТ ЗА NFC-C1 - комплетот за NFC е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AT1 - придодава функција на факс
SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА ЗА ВТОРА ЛИНИЈА-AT1 - придодава втора линија за факс
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка
КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (потребна е Super G3 ФАКС картичка-ASF1) им овозможува на корисниците да испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на механизмот за снабдување со документи, олеснувајќи го пристапот за корисниците кои седат

Картриџ за единицата за захефтување

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1 - за захефтување (2 x 5.000 парчиња)