imageRUNNER ADVANCE C256/C356 III Series
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласерски уред во боја за А4-формати

Основни функции

Печатење, копирање*, скенирање*, испраќање*, складирање и изборен факс*

* Не важи за печатачот C356P III

Процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени)

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран од 25,6 cm (10,1 и.)

Меморија

Стандардно: 3,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy

ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1;
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет-за-снабдување-со-хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 650 листови
Касета за 550 листови, повеќенаменски фах за 100 листови
Максимум: 2.300 листови (со единица за снабдување на касетата-AK1)

Капацитет-на-отпечатена-хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 250 листови
Максимум: 500 листови (со единица за завршна обработка со захефтување-Z1)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување

Поддржани типови на медиуми

Касета за хартија:
тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, однапред издупчена, за поврзување, пликови*
*Поддршка за пликови само со стандардната касета.

Повеќенаменски фах:
тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, однапред издупчена, транспарентна, етикети, за поврзување, пликови

Поддржани големини на медиуми

Касета 1:
Стандардна големина: A4, A5, A6, B5, пликови [бр. 10(COM 10), Monarch, ISO-C5, DL]
Прил. големина: мин. 98,0 x 190,5 mm до 216,0 x 355,6 mm

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5, пликови [бр. 10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL]
Прилагодена големина: 98,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
Прилагодена големина на пликови: 98,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касета: 60 до 163 gsm
Повеќенаменски фах: 60 до 220 gsm
Двострано: 60 до 163 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување:
10 секунди или помалку *

* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку *

* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека главните функции не станат достапни за користење на екранот на допир.

Димензии (Ш x Д x В)

iR-ADV C356i III/C256i III: 511 x 651 x 639 mm
iR-ADV C356P III: 511 x 651 x 541 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Основна верзија: 852 x 908 mm (со отворена касета за хартија + извлечен повеќенаменски фах)
Целосна конфигурација: 1.407 x 908 mm (со единица за завршна обработка со захефтување-Z1 + отворена касета за хартија + извлечен повеќенаменски фах)

Тежина

iR-ADV C356i III/C256i III: прибл. 49 kg (вклучувајќи тонер)
iR-ADV C356P III: прибл. 42 kg (вклучувајќи тонер)

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

iR-ADV C356i III/C356P III
35/35 стр./мин. (A4), 26/26 стр./мин. (A5R), 61/61 стр./мин. (A5)*, 23/23 стр./мин. (A6)*

* Еднострано

iR-ADV C256i III
25/25 стр./мин. (A4), 26/26 стр./мин. (A5R), 46/46 стр./мин. (A5)*, 23/23 стр./мин. (A6)*

* Еднострано

Потребно време до излегување на првата копија (A4) (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

iR-ADV C356i III: прибл. 5,1/6,9 секунди или помалку
iR-ADV C256i III: прибл. 6,9/9,4 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

Читање: 600 x 600
Печатење: до 2.400 еквивалент x 600

Повеќе копии

До 999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 70%

Однапред поставени зголемувања

141%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, завршна обработка, двострано, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување

Специјални функции за копирање

Двостран оригинал, завршна обработка, создавање задача, N на 1, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, поместување, известување за завршена задача, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за скенирање

Резолуција со можност за избирање

Двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* [2-страно на 2-страно (автоматски со DADF)]

* Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

100 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (висина: до 30 mm, тежина: до 2 kg)

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 42* до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)

* A6: 50 до 128 gsm

Поддржани големини на медиуми

Валјак: макс. големина на скенирање: 216,0 x 355,6 mm
Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A4, A5, A6, B5, прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

Еднострано скенирање: 50 /50 (300 x 300 dpi), 50 /50 (300 x 600 dpi), 30 /30 (600 x 600 dpi)
Двострано скенирање: 100 /100 (300 x 300 dpi), 100 /100 (300 x 600 dpi), 50 /50 (600 x 600 dpi)

Резолуција на скенирање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100i, 150 x 150, 100 x 100

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows 7/8.1/10
Windows Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели

Скенирање кон мобилни уреди и услуги основани врз Cloud: достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди или услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Спецификации на испраќање

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB v3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3-факс (изборно за iR-ADV C256i III/C356i III), IP-факс(изборно за iR-ADV C256i III/C356i III)

Адресар

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100, 150 x 150, 100 x 100

Протокол за комуникација

Датотека: FTP (TCP/IP), SMB v3.0, WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS (потпис на уред)
Изборно: PDF(траг и рамномерност), PDF/XPS(кориснички потпис)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, прилагодување на густината, острина, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

Изборно за iR-ADV C356i III/C256i III

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400 x 400, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100

Големина за испраќање/снимање

A4, A5*, A6* и B5*

*Испр. како A4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, густина (за скенирање), острина, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија, директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња, 1 за меморија RX,
50 доверливи санд. за факс
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Box

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows 7/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Достапен слободен простор на Advanced Box

Прибл. 16GB (HDD)

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), uniFLOW Online Express*, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

* Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање.

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на пошт. сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
Изборно: спречување на губење податоци (потребно е uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потписи на уреди, безбедносни водени печати
Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80 % RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 3,9 Amp

Приклучок (главен уред)

CEE 7/7 (230V)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.500 W
Печатење: 575,4 W*1 (iR-ADV C356i III/ 256i III) [при копирање преку ADF (режим во боја, двострано, со единица за снабдување на касетата-AK1)]
488,5 W*1 (iR-ADV C356P III) [при печатење преку LAN (режим во боја, двострано, со единица за снабдување на касетата-AK1)]
Подгот.: п. 40,3 W*1
Мир.: прибл. 0,8 W*2
Ис. до. ко.: п. 0,1 W*3

*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,8 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
*3 Референтна вредност, ИСКЛУЧЕН режим за брзо вклучување

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)
Активен режим (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА): iR-ADV C356i III/C356P III: 71,8/71,8 dB или помалку*1 , iR-ADV C256i III: 70,2/70,2 dB или помалку*1
Режим на подготвеност: iR-ADV C356i III/ C256i III: 26 dB*2, iR-ADV-C356P III: 25 dB*2

Звучен притисок (LpAm)
Положба на стоење до уредот: (2-страно/1-страно)
Активен режим (ЦРНО-БЕЛО): iR-ADV C356i III/C356P III: 52/52 dB*2, iR-ADV C256i III: 50/49 dB*2
Активен режим(ВО БОЈА): iR-ADV C356i III: 52/53 dB*2, iR-ADV C356P III: 53/51 dB*2, iR-ADV C256i III: 50/50 dB*2
Режим на подготвеност: iR-ADV C356i III/C356P III 8 dB*2, iR-ADV C256i III: 8 dB*2

*1 Усогласеност со DE-UZ205 (2017) (*Податоците се преземени од вредноста на стандардот Blue Angel)
*2 Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (1988)

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

C-EXV 55 ТОНЕР BK/C/M/Y

Тонер (проценета потрошувачка @5% покриеност)

C-EXV 55 ТОНЕР BK: 23.000 страници
C-EXV 55 ТОНЕР C/M/Y: 18.000 страници

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM):
Лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабричките зададени поставки на драјверите за печатење на Canon
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Опции за залиха на хартија

КАСЕТЕН МОДУЛ-AE1

Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, однапред издупчена, за поврзување
Големина на хартија: A4, A5, B5, прилагодена големина: 98,0 x 190,5 mm до 216,0 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 511 x 508 x 159 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 10 kg

Единица за снабдување на касетата-AJ1

Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, однапред издупчена, за поврзување
Големина на хартија: A4, A5, B5, прилагодена големина: 98,0 x 190,5 mm до 216,0 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 511 x 508 x 425 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 16 kg

Единица за снабдување на касетата-AK1

Капацитет на хартија: 550 листови x 3 (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, однапред издупчена, за поврзување
Големина на хартија: A4, A5, B5, прилагодена големина: 98,0 x 190,5 mm до 216,0 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 511 x 508 x 425 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 19 kg

Излезни опции

Единица за завршна обработка со захефтување-Z1 (надворешна)

Број на фахови: 1
Капацитет на фах: A4, A5, A5R, A6, B5: 500 листови
Тежина на хартија: 60 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол
Капацитет на единицата за захефтување: 30 листови (до 105 gsm) [вклучувајќи 2 листа за корици (до 220 gsm)]
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 555* x 459 x 301 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 14 kg

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-B5 - дополнителен комплет само за читачот на картички со копирање-F1.

Други

ЕДИНИЦА ЗА МОМЕНТАЛНО ЗАХЕФТУВАЊЕ-A1 - пренослива единица за захефтување што овозможува моментално захефтување на максимум 50 листови.

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B2 - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во копираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.

УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува повр. (CCVI I/F) помеѓу терминал за контр. на копирање од трети страни и iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.

КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.

КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ - A1 за BLUETOOTH LE- чипот за Bluetooth е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth

КОМПЛЕТ ЗА NFC-C1 - комплетот за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC.

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AT1 - придодава функција на факс.

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА ЗА ВТОРА ЛИНИЈА-AT1 - придодава втора линија за факс

КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.

КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (потребна е Super G3 ФАКС картичка-AT1) им овозможува на корисниците да испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.

Картриџ за единицата за захефтување

ЕД. ЗА ЗАХ.-P1 - за зах. (2 x 5.000 парчиња)