Серија imageRUNNER ADVANCE C475 III
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласерски уред во боја за А4-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и факс

Процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени)

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран од 25,6 cm (10,1 и.)

Меморија

Станд.: 4,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА 
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n); 
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy
ДР. 
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1; 
Изборно: интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет-за-снабдување-со-хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 590 листови
Касета за хартија: касета за 500 листови, повеќенаменски фах за 90 листови
Максимум: 2.090 листови* (со единица за снабдување на касетата-AT1)

Капацитет-на-отпечатена-хартија (A4, 80 gsm)

Стандарден модел (iR-ADV C475i III): 400 листови 
Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV C475iZ III): 900 листови

Можности за завршна обработка

Стандарден модел: подредување, групирање
Модел со единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување

Поддржани типови на медиуми

Повеќенаменски фах: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, за поврзување, пликови
 
Касета за хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, етикети, за поврзување

Поддржани големини на медиуми

Повеќенаменски фах: 
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5, пликови [бр. 10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL]
Прилагодена големина: 76,0 x 127,0 mm до 215,9 x 355,6 mm
 
Касета за хартија: 
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5
Прилагодена големина: 101,6 x 148,0 mm до 215,9 x 355,6 mm

Поддржани тежини на медиуми

Повеќенаменски фах: 60 до 216 gsm
Касета за хартија: 60 до 163 gsm
Двострано: 60 до 163 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 10 секунди или помалку*1
Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку*2
 
*1 Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)
*2 Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека главните функции не станат достапни за користење на екранот на допир.

Димензии (Ш x Д x В)

Стандарден модел: 521 x 645 x 668 mm 
Модел со единица за завршна обработка: 521 x 645 x 864 mm
 
Кога е прикачена изборната единица за снабдување со хартија:
Стандарден модел: 642 x 668 x 1.124 mm
Модел со единица за завршна обработка: 642 x 668 x 1.320 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

950 x 840 mm (со отворена лева врата за картриџи + отворена десна врата + отворена фиока на касетата)

Тежина (вклучувајќи тонер)

Стандарден модел: прибл. 46 kg 
Модел со единица за завршна обработка: прибл. 55 kg 

Спецификации за копирање

Брзина на копирање* (стр./мин.; црно-бело и во боја)

iR-ADV C475i III / C475iZ III
до 47 (A4), до 73 (A5), до 39 (A5R), до 49 (A6)
 
* Еднострано

Потребно време до излегување на првата копија (A4) (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Прибл. 5,1 / 5,8 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

600 x 600

Повеќе копии

До 9.999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 70 %

Однапред поставени зголемувања

141%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, завршна обработка, двострано, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување

Специјални функции за копирање

Двостран оригинал, завршна обработка, создавање задача, N на 1, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, поместување, известување за завршена задача, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување, прилагодување бои со еден допир, баланс на бои

Спецификации за скенирање

Тип

Стандардно: валјак во боја и двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* [2-страно на 2-страно (автоматски со DADF)]
 
* Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

100 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (висина: до 30 mm, тежина: до 2 kg)
 
Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: 
1-страно скенирање: 42 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО)*, 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО)*, 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
 
* A6: 52 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО)

Поддржани големини на медиуми

Валјак: макс. големина на скенирање: 216,0 x 355,6 mm
 
Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A4, A5, A6, B5, прилагодена големина: 105,0 x 148 mm до 216,0 x 355,6 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.; црно-бело и во боја, A4)

1-страно скенирање: 50 (300 x 300 dpi, праќање), 100 (300 x 600 dpi, копирање)*, 50 (600 x 600 dpi, копирање)
2-страно скенирање: 100 (300 x 300 dpi, праќање), 100 (300 x 600 dpi, копирање)*, 50 (600 x 600 dpi, копирање)

Резолуција на скенирање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100, 150 x 150, 100 x 100

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows 7 / 8.1 / 10 / Server 2008 / Server 2008 R2 / Server 2012 / Server 2012 R2 / Server 2016

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање кон USB-мемориски уред: достапно кај сите модели
 
Скенирање кон мобилни уреди и услуги основани врз Cloud: достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди или услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Спецификации на испраќање

Дестинација

Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB v3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, 
Изборно: Super G3-факс, IP-факс

Адресар

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100, 150 x 150, 100 x 100

Протокол за комуникација

Датотека: FTP (TCP/IP), SMB v3.0, WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано, потпис на уред), XPS (компактно, со можност за пребарување, потпис на уред), Office Open XML (PowerPoint, Word)
Изборно: PDF (траг и рамномерност, кориснички потпис), XPS(кориснички потпис)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, прилагодување на густината, острина, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

1

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps 
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400 x 400, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100

Големина за испраќање/снимање

A4, A5*, A6* и B5* / A4, A5, B5
 
*Испр. како A4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, густина (за скенирање), острина, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија, директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX, 50 доверливи влезни сандачиња за факс
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows 7 / 8.1 / 10)
Истовремени врски (макс.): 
SMB: 64, 
WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16 GB (стандарден HDD)

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), uniFLOW Online Express*, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)
 
* Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање.

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на пошт. сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
Изборно: спречување на губење податоци (потребно е uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати
Изборно: кориснички потпис

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80 % RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V, 50/60 Hz, 4,3 A

Приклучок (главен уред)

CEE 7/7 (230V)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.500 W
Копирање со ADF: прибл. 739 W* 
Подгот.: п. 49,9 W* 
Мир.: прибл. 1,0 W 
Ис. до. ко.: п. 0,4 W 
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC) *2 *3 
1,8 kWh
 
* Референтна вредност (измерена една единица)
*2 ENERGY STAR (шаблон за САД), Eligibility Criteria Version 2.0 за опрема за обработка на слика. 
*3 Договорот ЕУ-САД во однос на програмата EU ENERGY STAR истече на 20 февруари 2018 година. 
 Вредностите за TEC се наведени, но, сертификатот ENERGY STAR не важи во ЕУ.

Нивоа на шум

Ниво на моќност на звук (LwAd)
Активен режим: 73,3 db или помалку*1
Режим на подготвеност: iR-ADV C475i III: 4,5 B*2, iR-ADV C475iZ III: 4,3 B*2
Звучен притисок (LpAm)
Положба на стоење до уредот*2:
 Активен режим(ЦРНО-БЕЛО): iR-ADV C475i III: 50 db (1-страно), 52 db (2-страно)
iR-ADV C475iZ III: 50 db (1-страно), 53 db (2-страно)
Активен режим(ВО БОЈА): iR-ADV C475i III: 51 dB (1-страно), 53 db (2-страно)
iR-ADV C475iZ III: 51 db (1-страно), 54 db (2-страно)
Режим на подготвеност*2: iR-ADV C475i III: 28 db, iR-ADV C475iZ III: 27 db 
 
*1 Усогласеност со DE-UZ205 (2017) (*Податоците се преземени од вредноста на стандардот Blue Angel)
*2 Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (1998)

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

ТОНЕР T04 BK/C/M/Y

Потрошувачка на тонер

ТОНЕР T04 BK: 33.000 страници*
ТОНЕР T04 C/M/Y: 27.500 страници* 
 
*Потрошувачката на тонерот во картриџите е во согласност со ISO/IEC 19798*.

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM): лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди. uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance: 
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабричките зададени поставки на драјверите за печатење на Canon
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web: 
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP: 
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Опции за залиха на хартија

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AS1

Капацитет за хартија: 500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, етикети, за поврзување
Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 101,6 x 148,0 mm до 215,9 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 456 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 19 kg

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AT1

Капацитет на хартија: 500 листови x 3 (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, етикети, за поврзување
Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 101,6 x 148,0 mm до 215,9 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 456 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 24 kg

КАСЕТЕН МОДУЛ-AJ1

Капацитет за хартија: 500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, етикети, за поврзување
Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 101,6 x 148,0 mm до 215,9 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 521 x 474 x 130 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 7 kg

Излезни функции

МОДЕЛ СО ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА (iR-ADV C475iZ III)

Број на внатрешни фахови: 2
Капацитет на горен фах*: A4, A5, B5, прилагодена големина (148,0 x 210,0 mm до 215,9 x 355,6 mm): 400 листови 
Капацитет на долен фах*: A4, A5, B5, прилагодена големина (148,0 x 210,0 mm до 215,9 x 355,6 mm): 100 листови 
Излезен фах на главниот уред*: 400 листови
 
* 80 gsm
 
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, за банкноти
Тежина на хартија за захефтување: 60 до 120 gsm (достапно со горен фах)
Позиција на единица за захефтување: во агол
Големина на хартија за захефтување: A4, прилагодена големина (210,0 x 279,4 mm до 215,9 x 355,6 mm)
Капацитет на единицата за захефтување: 30 листови (60 до 90 gsm), 20 листови (91 до 120 gsm)

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW
 
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)
 
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-B5 - дополнителен комплет само за читачот на картички со копирање-F1.

Други

ЕДИНИЦА ЗА МОМЕНТАЛНО ЗАХЕФТУВАЊЕ-A1 - пренослива единица за захефтување што овозможува моментално захефтување на максимум 50 листови.

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

Опции за испраќање

УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth
 
УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува повр. (CCVI I/F) помеѓу терминал за контр. на копирање од трети страни и iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.
 
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ - A1 за BLUETOOTH LE - чипот за Bluetooth е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth 
 
КОМПЛЕТ ЗА NFC-C1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC. За рамен панел

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AT1 - придодава функција на факс.
 
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
 
КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (потребна е Super G3 ФАКС картичка-AT1) им овозможува на корисниците да испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.

Картриџ за единицата за захефтување

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1 - за захефтување (5.000 парчиња x 2)