Серија imageRUNNER ADVANCE DX C477
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласерски уред за печатење А4-формати во боја

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и факс

Процесор

1,75 GHz Dual Core-процесор

Контролен панел

TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 10,1"

Меморија

Стандардно.: 4,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно*: 320 GB (слободен простор на дискот: 250 GB)
* Може да се користи друг почетен HDD.

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
 Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n);
 Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy
ДР.
 Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x 2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1;
 Изборно: интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 590 листови
 Повеќенаменски фах за 90 листови
 Касета за хартија за 500 листови x 1,
Максимум: 2.090 листови* (со единица за снабдување на касетата-AT1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

Стандарден модел (iR-ADV DX C477i): 400 листови
Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV DX C477iZ): 900 листови

Можности за завршна обработка

Стандарден модел (iR-ADV DX C477i): подредување, групирање
Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV DX C477iZ): подредување, групирање, офсет печатење, захефтување

Поддржани видови на медиуми

Повеќенаменски фах: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, за поврзување, пликови
Касета за хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување

Поддржани големини на медиуми

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5,
Прилагодена големина: 76,2 x 127,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
Пликови: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5

Поддржани тежини на медиуми

Повеќенаменски фах: 60 до 216 gsm
Касета за хартија: 60 до 163 gsm
Двострано: 60 до 163 gsm

Потребно време за загревање

Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку*
* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека да се појави иконата за копирање и таа да стане достапна за користење на екранот на допир.
Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
Од моментот на вклучување: 10 секунди или помалку*
* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

Димензии (Ш x Д x В)

Стандарден модел (iR-ADV DX C477i): 521 x 642 x 668 mm
Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV DX C477iZ): 521 x 642 x 864 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

950 x 840 mm (со отворена лева врата за картриџи + отворена десна врата + отворена фиока на касетата)

Тежина

Стандарден модел (iR-ADV DX C477i): прибл. 46 kg
Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV DX C477iZ): прибл. 55 kg

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

iR-ADV DX C477i / DX C477iZ
47 стр./мин. (A4), стр./мин. (A5), 39 стр./мин. (A5R), 49 стр./мин. (A6)
* 1-страно

Потребно време до излегување на првата копија (A4) (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Прибл. 5,1/5,8 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

600 x 600

Повеќе копии

До 999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

Променлив зум: 25% до 400% (чекори на зголемување од 1%)
Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100%(1:1), 141%, 200%, 400%

Функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин, двостран оригинал, создавање задача, N на 1, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, режим за бои, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

Тип

Двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* [2-страно на 2-страно (автоматски)]
* Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

100 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Валјак: лист, книга и 3-димензионални предмети

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 42 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)

Забелешка:
Визит-картички: 80 до 220 gsm
Оригинал од неговата ширина помала од A6: 50 до 128 gsm

Поддржани големини на медиуми

Големина на скенирање на плочата: до 216,0 x 355,6 mm

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
A4, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 48,0 x 128,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
Визит-картички: 48,0 x 85,0 mm до 55,0 x 91,0 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

Праќање (300 x 300 dpi):
до 95/190 кога функцијата за автоматско избирање на бои е поставена на „ИСКЛУЧЕНО“:
1-страно скенирање: 95
2-страно скенирање: 190
„ВКЛУЧЕНО“ автоматско избирање на бои:
1-страно скенирање: 50
2-страно скенирање: 100
Копирање:
Приоритет на брзина на скенирање (300 x 600 dpi):
1-страно скенирање: 50
2-страно скенирање: 100
Приоритет на квалитет на слика (600 x 600 dpi):
1-страно скенирање: 30 2-страно скенирање: 50

Резолуција на скенирање (dpi)

Скенирање за копирање: до 600x600
Скенирање за испраќање: (проследување) до 600 x 600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) до 600 x 600
Скенирање за факс: до 600 x 600

Спец. на скен. со повл.

Color Network ScanGear2. TWAIN и WIA

Поддржан оперативен систем: Windows®7/ 8.1/ 10/ Server 2008/ Server 2008 R2/ Server2012/ Server 2012 R2/ Server 2016
Почнувајќи од февруари 2020

Начин на скенирање

Скенирање со проследување, скенирање со преземање, скенирање кон сандаче, скенирање кон Advanced Space, скенирање кон мрежа, скенирање кон USB-мемориски уред, скенирање кон мобилни уреди, скенирање кон Cloud (uniFLOW Online - изборно)

Спецификации на испраќање

Дестинација

Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB 3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче,
Изборно: Super G3-факс, IP-факс

Адресар

LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

Проследување: до 600 x 600
Повлекување: до 600 x 600

Протокол за комуникација

Датотека: FTP(TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP), WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактен, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, траг и рамномерност, шифриран, потпис од уред, кориснички потпис), XPS (компактен, со можност за пребарување, потпис од уред, кориснички потпис), Office Open XML (PowerPoint, Word)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, прилагодување на густината, острина, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

1

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Методи на поврзување

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400x400 (ултра фино), 200x400 (супер фино), 200x200 (фино), 200x100 (нормално)

Големина за испраќање / примање

A4, A5*, A6*, B5*/A4, A5, B5
*Испр. како A4

Факс меморија

До 30.000 страници (2.000 задачи)

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (за испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање лозинка/под-адреса, доверливо поштенско сандаче, евиденција „2 на 1“

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници,
1 влезно сандаче за меморија RX,
50 доверливи санд. за факс
Максимално складирање 10.000 страници (2.000 задачи)

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows® 8.1/10
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16 GB

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager, пребарување, преглед на датотеки, управување со проверка на идентитет, отворено за јавноста, URI TX, правење резервна копија/враќање

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет и контрола на пристап

Проверка на идентитет на корисниците (слика за најавување, слика и PIN за најавување, најавување со картичка, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, мобилно најавување), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online Express (најавување со PIN, слика за најавување, најавување со картичка, слика и PIN за најавување, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристап)

Безбедност на документите

Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print*1), безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи), Безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис од уред, PDF/XPS со кориснички потпис, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5), безбедност на поштенско сандаче (заштита на поштенско сандаче со лозинка, контрола на пристап до Advanced Space), безбедност за испраќање податоци (поставки што наложуваат внесување лозинка по пренос, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME), следење документи (безбедносен воден печат)
*1 Потребен е софтверот uniFLOW Online / uniFLOW

Мрежна безбедност

TLS 1.3, FTPS, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), оневозможување функции што не се користат (овозможување/оневозможување протоколи/апликации, овозможување/оневозможување на Remote UI, овозможување/оневозможување на USB-интерфејсот), одделување на G3-факс од LAN, одделување на USB-приклучокот од LAN, забрана за извршување на датотеки складирани во Advanced Space во повеќефункционалниот печатач, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки

Безбедност на уредот

Заштита на податоците на HDD (шифрирање на податоците на HDD (проверка со FIPS140-2), бришење со презапишување податоци на HDD, заклучување на HDD), стандардна иницијализација на HDD, платформа со безбедносен модул (TPM), функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот MFD, проверка на интегритетот на софтверот MFD (проверка на системот при вклучувањето, откривање напади за време на извршување), усогласеност со IEEE2600.2 (сертификат Common Criteria) (во процес на проверка)

Управување со уреди и ревизија

Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија, соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), евидентирање податоци за слики, поставување политика за безбедност, лозинки за администрација на уреди и безбедност

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80 % RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V, 50/60 Hz, 4,3 A

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.500 W
Копирање (со континуирано скенирање со DADF): 739 W*1
Подгот.: п. 49,9 W *1
Мир.: прибл. 1,0 W*2

*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 Вредноста 1,0 W не е достапна во сите случаи поради одредени поставки.

Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)*: 0,51 kWh
*Според USA Energy Star 3.0

Нивоа на шум

Ниво на моќност на звук (LWA, m)*
Активен режим (црно-бело) (1-страно):
iR-ADV DX C477i/C477iZ: 6,3 B, Kv 0,3 B
* Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

Звучен притисок (LpAm)*
Положба на стоење до уредот:
Активен режим (црно-бело) (1-страно):
iR-ADV DX C477i/C477iZ: 50 dB
Режим на подготвеност:
iR-ADV DX C477i: 28 dB
iR-ADV DX C477iZ: 27 dB

* Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

Тонер T04 BK/C/M/Y

Потрошувачка на тонер

Тонер T04 BK: 33.000 страници*
Тонер T04 C/M/Y: 27.500 страници*
Тонер T04L BK: 11.000 страници*
Тонер T04L C/M/Y: 9.000 страници*
*Потрошувачката на тонерот во картриџите е во согласност со ISO/IEC 19798*.

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Universal Login Manager (ULM)
uniFLOW Online Express

Алатки за далечинско управување

iW Management Console
eMaintenance
Систем за испорака на содржини

Софтвер за скенирање

Network ScanGear

Платформа

MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)

Администрација на документи

Kofax PowerPDF (изборно)

Опции за залиха на хартија

КАСЕТЕН МОДУЛ-AJ1

Капацитет за хартија: 500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување
Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 101,6 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 521 x 474 x 130 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 7 kg

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AS1

Капацитет за хартија: 500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување
Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 101,6 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 456 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 19 kg

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AT1

Капацитет за хартија: 1.500 листови [500 листови x 3 (80 gsm)]
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување
Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 101,6 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 456 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 24 kg

Излезни опции

Модел со единица за завршна обработка

*Капацитетот за хартија може да се разликува во зависност од различниот вид/големина на хартија.

Капацитет на фахот (80 gsm):
Горен фах:
A4, A5R, B5: 400 листови
Долен фах:
A4, A5R, B5: 100 листови
Излезен фах на главниот уред:
A4, A5, A5R, A6, B5,: 400 листови
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, за поврзување, пликови*
* само за излезниот фах на главниот уред
Тежина на хартија за захефтување: 60 до 120 gsm (достапно со горен фах)
Позиција на единица за захефтување: во агол
Големина на хартија за захефтување: A4, прилагодена големина (210,0 x 279,4 mm до 216,0 x 355,6 mm)
Капацитет на единицата за захефтување: A4: 30 листови (60 до 90 gsm), 20 листови (91 до 120 gsm)

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

Читач на картички со копирање-F1
Додаток со читач на картички со копирање-B5

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1

Печатење баркодови

Комплет за печатење на бар-кодови-D1

Дополнителна опрема за системот

Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
Комплет за поврзување-A2 за Bluetooth LE
NFC-комплет-E1

Дополнителна опрема за факс

Super G3-факс картичка-AT1
Комплет за далечински факс-A1
Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

Рачка за пристап на ADF уредот-A1

Потрошни материјали

Единица за захефтување-P1