imagePROGRAF iPF770 MFP L36e
Спецификации

Важни функции

Технологија за скенирање

Еден сензор

Оптичка резолуција

600 dpi

Ширина на скенирање

36 инчи

Максимална брзина на скенирање

3 ips

Прецизност на скенирање

0,2% +/- 1 пиксел

Лесно користење

Екран на допир од 3”

Погледни сè

Детални спецификации

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА СКЕНЕРИ (Скенерот го произведува Global Scanning во Обединетото Кралство)

Технологија за скенирање

SingleSensor и осветлување со повеќе LED светилки

Оптичка резолуција

600dpi.

Брзина на скенирање

КОПИРАЊЕ
300/300 dpi Скица = 1 инч/сек. во боја, 3 инчи/сек. црно-бело
300/600 dpi Стандардно = 1 инч/сек. во боја, 3 инчи/сек. црно-бело
600/600 dpi Најдобро = 0,5 инчи/сек. во боја, 1,5 инчи/сек. црно-бело

СКЕНИРАЊЕ
200 dpi Скица = 1 инч/сек. во боја, 3 инчи/сек. црно-бело
300 dpi Стандардно = 0,5 инч/сек. во боја, 1,5 инчи/сек. црно-бело
600 dpi Најдобро = 0,33 инчи/сек. во боја, 1 инчи/сек. црно-бело

Режими за скенирање

Скенирање кон USB - RGB/сиви тонови/црно-бело, TIFF
Скенирање кон компјутер - RGB/сиви тонови/црно-бело, Tiff, Jpeg, PDF, TiffG4
Копирање - RGB/сиви тонови/црно-бело
Копирање и архивирање - RGB/сиви тонови/црно-бело, Tiff, Jpeg, PDF, TiffG4
Поврзувањето со Cloud се врши преку врска со Direct Print & Share од Canon.
ПЕЧАТЕЊЕТО се врши преку Direct Print & Share од Canon.

Патека на хартијата

Свртена нагоре, со излез од задната страна. Движење на документите само нанапред.
Вклучен(и) водич(и) за враќање документи.

Макс. широчина на скенирање

36" / 914,4 mm

Мин. ширина на скенирање

6" / 152,4 mm

Мак. ширина на документи

38" / 965,2 mm

Мак. должина на скенирање

109" / 2768 mm

Макс. и мин. дебелина на документи

Дизајниран за скенирање CAD хартија за iPF печатачи од Canon.
Мин. = 0,07mm
Макс. = 0,5mm

Прецизност на скенирање

Прецизност 0,2% +/-1 пиксел

Мрежни режими

Стандарден мрежен режим:
(го спречува скенерот да ја надмине брзината за пренос на податоци на мрежата).
• Копирањето ја користи вградената меморија како меѓумеморија, а потоа комуницира со печатачот преку етернет.
• Скенирањето кон USB ја користи вградената меморија како меѓумеморија, а потоа зачувува само TIFF датотеки.
• Скенирањето кон компјутер ја користи вградената меморија како меѓумеморија пред да започне да праќа податоци преку етернет до Scan App Le.

Подобрен мрежен режим(зададено):
(го користи максималниот капацитет на мрежата и Scan App Le за да ја подобри функционалноста и продуктивноста).
• Копирањето испраќа податоци преку етернет во Scan App Le што се користи како меѓумеморија за печатење со цел побрзо да се ослободи скенерот.
• Скенирањето кон USB го користи софтверот Scan App Le за да го ковертира видот на датотеката во PDF/JPG и да го постави точниот датум пред да ја зачува во USB уредот.
• Скенирањето кон компјутер ги испраќа податоците преку етернет директно во Scan App Le за побрзо да се ослободи скенерот.

Скенирање на USB

USB2, 128 GB, FAT32.

Скенирање кон мрежа - Scan App Le

GB етернет. Scan App Le - Поставува директориум за скенирање и вид на датотека.
Минимални компјутерски спецификации: • Windows 7/8/10 - 32 бита. • Етернет од 100 Mbs. • Intel Celeron, Core-Duo, Core-2-Duo или 2,8 GHz Hyper-Threading (HT) или AMD Dual-Core процесори • 2 GB RAM • Сериски ATA (SATA) HDD со голема брзина од 7.200 rpm и најмалку 2 GB меморија за апликации и 20 GB слободен простор за слики
Препорачани компјутерски спецификации: • Windows 7/8/10 - 64 бита. • GB етернет. • Intel i3, i5 или i7 процесор • 4 GB RAM • SATA 6,0 Gbit/сек. и USB3 на матичната плоча и HDD контролер за SATA 6,0 Gbit со 7.200 rpm.

Јазици за Scan App Le

Англиски/француски/германски/италијански/шпански/руски/португалски/чешки/полски

Безбедност

Само Scan App Le нуди поддршка за уникатниот модел со скенер. Скенирањето не може да се активира далечински.

Контролен панел

Екран на допир од 3"

Тежина на скенерот

6,56 kg (14,5 lbs) без водичот за враќање документи

Димензии - ширина

1238mm

Димензии - висина

131mm

Димензии - длабочина

Без водичот за враќање документи - Преклопен фах за хартија: 146 mm
Без водичот за враќање документи - Отворен фах за хартија: 193 mm
Со водичот за враќање документи - Преклопен фах за хартија: 206 mm
Со водичот за враќање документи - Отворен фах за хартија: 253 mm

Напојување со енергија

Надворешен уред за напојување: Влез: 100 - 240V, 50-60Hz
Излез: 3,42A со 19V.

Максимална потрошувачка на енергија

Режим на подготвеност (мирување): 0,6 W
Режим на мирување: 11,7 W
Скенирање: 17,5 W

Еколошки

Температура: 10-35C
Влажност: 10-90%

Ниво на акустичен шум

50,6dB скенирање со сиви тонови

Сертификати за животната средина

Energy Star
Европа: CE mark, Русија: EAC, Други земји: CB Certification

Што содржи кутијата?

• Le scanner
Држачи за монтирање на печатачот, завртки за прицврстување и алатка од 3 mm
• 2 ногарки за користење на работна маса
• 2 насочувачи за хартија што спречуваат повлекување повеќе листови
• 3 водичи за враќање документи
• Цел за калибрација
• CD за софтверот Scan App Le (содржи PDF документација: упатство за користење на Le Scanner, водич за икони во различни јазици и водич за брз почеток)
• Водич за брз почеток за Le Scanner.
• Кабел за етернет (2 метри)
• Напојување со енергија
Регионално - кабел(кабли) за напојување (2 метра)

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ПЕЧАТАЧИ

Вид на печатач

5 бои - 36"/914,4mm

Технологија за печатење

Bubblejet on Demand 6-боен интегриран тип од Canon (6 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)

Број на млазници

Вкупно: 15.360 MBK: 5.120 млазници
C, M, Y, BK: 2.560 млазници за секоја боја

Резолуција на печатење

2.400 x 1.200 dpi

Растојание помеѓу млазници

1.200 x 2 вклучува откривање на неактивни млазници и систем за компензација

Гарантирана минимална ширина на линија

0,02 mm

Линиска прецизност

±0,1 % или помалку

Големина на капка мастило

4 пиколитри по боја

Капацитет на мастило

Вклучено почетно мастило: C,M,Y,Bk, MBk од 90 ml
Продажно мастило: C,M,Y,Bk, MBK од 130 ml

Видови на мастила

Реактивно мастило со боја/пигмент
Боја: цијан, магента, жолта, црна
Пигмент: 2 x мат црн

Компатибилни оперативни системи

Windows 32-битен – XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10, Server 2003/2003R2, Server 2008
Windows 64-битен – Vista, 7, 8, 8.1, Server 2003/2003R2, Server 2008/2008R2, Server 2012/2012R2
Mac: OSX – 10.6.8 - 10.10.x

Јазици на печатач

GARO (графички јазик со растерски операции), HP-GL/2, HP RTL

Стандардни интерфејси

USB 2.0 High-Speed
IEEE 802.3 10base-T
IEEE 802.3u 100base-TX/Auto-Negotiation
IEEE 802.3ab 1000base-T/Auto-Negotiation
IEEE 802.3x двонасочно
IEEE 802.3az EEE

ПЕЧАТЕЊЕ - ГОЛЕМИНА НА СТРАНИЦА/БРЗИНА НА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење (големина A0, обична хартија)

0:48 min (брз економичен режим)
0:48 min (брз режим)
1:15 min (стандарден режим)

Брзина на печатење (големина A0, обложена хартија)

1:15 min (брз режим)
2:24 min (стандарден режим)
3:50 min (висококвалитетен режим)

МЕМОРИЈА

Стандардна меморија

256MB

Тврд диск

НЕМА

Ракување со хартија

Широчина на медиум

Хартија во ролна: 10"/254mm - 36"/914,4mm
Сечена хартија: 8"/203,2mm - 36"/914,4mm

Дебелина на медиуми

Валјак: 0,07 - 0,8mm
Рачно полнење од горната страна: 0,07 - 0,8mm
Рачно полнење од предната страна: 0,5 - 1,5mm

Минимална големина за стандардни формати

Ролна: 203,2mm Сечена хартија: 279,4mm

Максимална должина за печатење

Ролна: 18 m (се разликува во зависност од OS и апликацијата) Сечена хартија: 1,6 m

Максимален дијаметар на медиуми со ролна

150,0 mm

Снабдување и исфрлување медиуми

Снабдување со ролна: една ролна, полнење од горна страна, излез од предна страна
Рачно полнење од горната страна: еден лист, излез од предна страна

Ширина на печатење без рабови (само ролна)

10" (254 mm), B4 (257 mm), A3 (297 mm), плакат (300 mm), 14" (356 mm), A2 (420 mm), A2+/17" (432 mm), B2 (515 mm), A1 (594 mm), 24" (610 mm), B1 (728 mm), A0 (841 mm), 36" (914 mm)

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Надворешни димензии и тежина

Главен уред со држач за печатач и отворена корпа: 1304 (Ш) x 887 (Д) x 1062 (В) mm
Главен уред со корпа во издолжена положба за редење врз рамното лежиште: 1304 (Ш) x 1100 (Д) x 1062 (В) mm
Тежина на главен уред со држач: 64,6kg (ST-34, вклучен држач за ролна, без мастила, без глави за печатење)

Вклучен софтвер

Драјвер за печатачи од Canon, статусен монитор, драјвер за печатач ExtraKit - бесплатна копија за распоред и iR зголемување, оптимизиран драјвер за AutoCAD, Media Configuration Tool, PosterArtist Lite (само за Windows), дополнителна компонента за печатење за Microsoft® Office (само за Windows), Direct Print & Share (само за Windows), Custom Installer Creation Tool (само за Windows)

Потребни услови за ракување и напојување

Напојување со енергија

AC 100 - 240 V (50-60 Hz)

Потрошувачка на енергија

При ракување: 140W или помалку
При исклучено напојување во режим на подготвеност: 0,5W или помалку
Потрошувачка на енергија во режим на мирување : 5W или помалку
Време за премин во режим на мирување: прибл. 5 минути

Раб. услови

15 - 30°C, 10 - 80 % (без кондензација)

Ниво на акустичен шум

При работа: 48 dB прибл.
Режим на подготвеност: 35 dB или помалку
Акустична моќ: 6,5 бели
Врз основа на ISO 7779

Регулативи

Европа: CE mark, Германија: TUV, Русија: EAC, Други земји: CB Certification

Сертификати за животната средина

ENERGY STAR (WW), RoHS (EU), WEEE (EU), ErP Directive (Lot6, 26), China RoHS, Регулатива за хемиски супстанции, Сертификат за батерии (ЕУ, Јапонија, САД, Кина, Тајван), Регулатива за материјали за пакување(ЕУ, САД, Кореја)

ШТО Е ВКЛУЧЕНО

Што содржи кутијата?

1 x глава за печатење, 1 x комплет резервоари за мастило за почеток - (C, M, Y, BK, 2 x MBK) секој по 90ml, адаптери од 3 инчи, водич за поставување, основен водич, CD-ROM со упатство, CD-ROM со кориснички софтвер (Mac и Win), леток за претпазливост при носењето, лист за калибрација за A2 формат, леток за безбедност/стандарди за животната средина, медиум-примерок - листови, леток за PosterArtist Lite, CD-ROM со софтверот PosterArtist Lite, кабел за напојување за EU/UK

Изборна дополнителна опрема

Изборни елементи

Комплет со држач за ролни: RH2-33

Потрошни материјали

Елементи кои може да ги замени корисникот

Резервоари за мастило: PFI-107: C, M, Y, BK, 2 x MBK (130 ml)
Глава за печатење: PF-04
Картриџ за одржување: MC-10

ЗАБЕЛЕШКИ И ПРЕПОРАКИ

Забелешка 1

Максимален број на поддржани iPF печатачи = 15
Максимален број на компјутери што користат Scan App Le = 15

Забелешка 2

Скенерот го произведува Global Scanning во Обединетото Кралство