Серија imageRUNNER ADVANCE C256/C356 од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

Брзина на печатење

iR-ADV C256i: 25/25 стр./мин. (A4), 26/26 стр./мин. (B5), 26/26 стр./мин. (A5)
iR-ADV C356i/C356P: 35/35 стр./мин. (A4), 26/26 стр./мин. (B5), 26/26 стр./мин. (A5)

Препорачан месечен обем

iR-ADV C256i: 1 500 - 8 000 страници
iR-ADV C356i/C356P: 2 500 - 8 000 страници

Максимален месечен обем

40 000 страници

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

9.600 dpi еквивалент x 600 dpi (режим со 600 dpi), 1200 dpi x 1200 dpi еквивалент (режим со 1200dpi)

Капацитет за хартија

Касети за хартија: iR-ADV C256i/C356i/C356P: касети за 550 листови (80 gsm)
Повеќенаменски фах: 100 листови (80 gsm)

Максимален капацитет за внес на хартија

iR-ADV C256i/C356i/C356P: 2.300 листови (A4)

Максимален капацитет за излез на хартија

iR-ADV C256i/C356i/C356P: стандардно: 250 листови
Со единица за завршна обработка: 500 листови (A4, 80 gsm) *ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Z1

Поддржани видови на медиуми

Касета:
Тенка хартија, обична хартија, дебела хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, однапред издупчена хартија, хартија за банкноти, плик*
*Поддршка за пликови само со стандардната касета 1.
Повеќенаменски фах:
Тенка хартија, обична хартија, дебела хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, однапред издупчена хартија, транспарентна хартија, етикети, хартија за банкноти, плик

Поддржани големини на медиуми

Касета 1:
Стандардна големина: A4, B5, A5, пликови (бр. 10(COM 10), Monarch, ISO-C5, DL)
Прил. големина: мин. 98 mm x 190,5 mm до 216 mm x 355,6 mm

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, B5, A5
Прилагодена големина: мин. 98 mm x 148 mm до 216 mm x 355,6 mm
Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL
Прилагодена големина на пликови: 98 mm x 148 mm до 216 mm x 355,6 mm

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AJ1
Стандардна големина: A4, B5, A5
Прил. големина: мин. 98 mm x 190,5 mm до 216 mm x 355,6 mm

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AK1
Стандардна големина: A4, B5, A5
Прил. големина: мин. 98 mm x 190,5 mm до 216 mm x 355,6 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касета: 60 до 163 gsm
Повеќенаменски фах: 60 до 220 gsm
Двострано: 60 до 163 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: iR-ADV C356i/C356P 30 секунди или помалку*
iR-ADV C256i 34 секунди или помалку*
Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку**


*Времето помеѓу вклучување на уредот и овозможување на копчето за активирање. Режим за брзо вклучување - ВКЛУЧЕН

¹ Времето кое е потребно за важните операции да станат достапни за користење на екранот на допир

Тип на интерфејс

МРЕЖА станд.: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безж. LAN(IEEE 802.11 b/g/n); Изборно: NFC, Bluetooth
ДРУГО Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1; Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Мрежни протоколи

TCP/IP, Тип: етернет II
Апликации за печатење: LPD/Raw/IPP/IPPS/FTP/WSD/Mopria/GCP/AirPrint/Windows10 Mobile Print
AppleTalk, тип на структура: етернет SNAP
Апликација за печатење: PAP (протокол за пристап до печатачот)

Брзина на процесор

Два прилагодени Canon процесори (споделени) со 1,75 Ghz

Меморија

Стандардно: 3,0GB RAM

Хард диск драјв

250 GB HDD

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран од 25,6 cm (10,1 и.)

Димензии (Ш x Д x В)

511 mm x 651 mm x 639 mm

Минимален оростор за инсталирање (Ш x Д)

Основно:852 mm x 908 mm
Целосна конфигурација:1.407 mm x 908 mm (кога е прикачена ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Z1)

Тежина

iR-ADV C356i/C256i:прибл. 49 kg вклучувајќи тонер
iR-ADV C356P:прибл. 42 kg вклучувајќи тонер

Работни услови

Т.: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 3,9 Amp

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1,5 kW
Печатење:
575,4 W* (iR-ADV C356i) (при копирање преку ADF(режим во боја, двострано, касета)
488,5 W* (iR-ADV C356P) (при печатење преку LAN(режим во боја, двострано, касета)
575,4 W* (iR-ADV C256i) (при копирање преку ADF(режим во боја, двострано, касета)
 *Референтна вредност
Подгот.: п. 40,3 Wh *Референтна вредност
Мир.: прибл. 0,8 W или помалку1
Ис. до. ко.: п. 0,5W *Режим за брзо вклучување - ВКЛУЧЕН
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)2:
1,3 kWh (iR-ADV C356i/C356P)
0,7 kWh (iR-ADV C256i)

Нивоа на шум

Ниво на моќност на звук (LwAd)*
Активен режим (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА): iR-ADV C356i/C356P 71,8/71,8 dB или помалку**, iR-ADV C256i 70,2/70,2 dB или помалку
Режим на подготвеност: iR-ADV C356i/C356P 53 dB или помалку**, iR-ADV C256i 43 dB или помалку
Звучен притисок (LpAm)*
Положба на стоење до уредот:
Активен режим (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА): iR-ADV C356i/C356P 52/53 dB или помалку**, iR-ADV C256i 49/50 dB или помалку
Режим на подготвеност: iR-ADV C356i/C356P 6 dB или помалку**, iR-ADV C256i 8 dB или помалку


*Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

**Податоците се преземени од декларацијата ECO

Спецификации за скенирање

Тип

Автоматски двостран механизам за снабдување со документи

Поддржани големини на медиуми

A4, B5, A5, A6

Поддржани тежини на медиуми (Ц-Б/БОЈА)

Големина на медиуми за валјакот: лист, книга, 3-димензионални предмети
Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A4, B5, A5, A6
Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 50 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Резолуција на скенирање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Дуплекс скенирање

-

Брзина на скенирање

Еднострано скенирање (црно-бело): 50 слики/мин. (300 dpi x 300 dpi) / 50 слики/мин. (300 x 600 dpi)
Еднострано скенирање (во боја): 50 слики/мин. (300 dpi x 300 dpi) / 50 слики/мин. (300 x 600 dpi)
Двострано скенирање (црно-бело): 100 слики/мин. (300 dpi x 300 dpi) / 100 слики/мин. (300 x 600 dpi)
Двострано скенирање (во боја): 100 слики/мин. (300 dpi x 300 dpi) / 100 слики/мин. (300 dpi x 600 dpi)

Спецификации на испраќање

Изборен / стандарден

Стандардно кај сите модели

Резолуција на испраќање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Дестинација

Е-пошта/Интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3 ФАКС(изборен за iR-ADV C256i/C356i), IP факс(изборен)

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со пребарување, примен. политика, оптим. за интернет, PDF A/1-b), XPS (компактно, со пребарување), Office Open XML(PowerPoint, Word)
Изборно: PDF(Trace&Smooth, шиф.), PDF/XPS(диг. потпис)

Универзални комплети на функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), избор на ред, директно испраќање, одложено испраќање, преглед, завршен печат, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни оригинали, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

iR-ADV C256i: 25/25 стр./мин. (A4), 26/26 стр./мин. (B5), 26/26 стр./мин. (A5)
iR-ADV C356i: 35/35 стр./мин. (A4), 26/26 стр./мин. (B5), 26/26 стр./мин. (A5)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT) (Ц-Б/БОЈА)

iR-ADV C256i: прибл. 6,9/9,4 секунди или помалку
iR-ADV C356i: прибл. 5,1/6,9 секунди или помалку

Резолуција на копирање

Читање:600 dpi x 600 dpi
Печатење: до 2.400 dpi еквивалент x 600 dpi

Повеќе копии

До 999 копии

Намалување/зголемување

Намалување: 25%, 50%, 71%, 100%
Зголемување: 141%, 200%, 400%

Излезни спецификации

Единица за завршна обработка со захефтување-Z1 (надворешна)

Број на фахови: 1
Капацитет на фахот: 500 листови
Тежина на хартија: 60 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол
Капацитет на единицата за захефтување:
30 листови (до 105 gsm)
*вклучувајќи хартија за 2 корици (220 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 555 mm × 459 mm × 301 mm (кога е прикачен со главниот уред)
Тежина: прибл. 14 kg

Единица за снабдување на касетата-AJ1

Големина на хартија: A4, B5, A5
Прилагодена големина: 98 mm x 190,5 mm до 216,0 mm до 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 511 mm x 508 mm x 425 mm
Тежина: прибл. 16 kg

Единица за снабдување на касетата-AK1

Големина на хартија: A4, B5, A5
Прилагодена големина: 98 mm x 190,5 mm до 216,0 mm до 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Капацитет на хартија: 550 листови x 3 (80 gsm)
Извор на напојување: од главниот уред
*Димензии (Ш x Д x В): 511 mm x 508 mm x 425 mm
Тежина: прибл. 19 kg
*Кога е прикачен на главниот уред

  1. Режимот на мирување со потрошувачка од 0,8 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
  2. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Метод. за тестирање е дефинирана од Energy Star (http://www.eu-energystar.org).