Océ ColorWave 3500
Спецификации

Детални спецификации

Технологија

Долг опис

Печатете одлични и висококвалитетни материјали во боја и црно-бело, врз голем избор на медиуми. Серијата Océ ColorWave 3000 нуди одлична сигурност и неспоредливо едноставно користење, со паметни иновации што ги намалуваат доцнењата и спречуваат неправилно печатење. Сигурно печатење на висококвалитетна графика и технички документи каде што сите детали од податоците се важни. Со серијата Océ ColorWave 3000 добивате машина за печатење со висока продуктивност и мали потреби за одржување што ќе го подобри вашето деловно работење.

Апликации

Технички цртежи, мапи, постери за промотивни материјали/продажни места, апликации за графичка уметност како постери, тапети, реклами, украсна хартија, фина уметност

Технологија за печатење

Технологија Océ CrystalPoint. Печатење со моментално сушење и отпорност на вода врз необложени медиуми

Уреди за обработка на слики

Печатачот содржи 8 уреди за обработка на слика, по 2 за секоја боја (CMYK).

Вид на тонер / мастило

Océ ColorWave 500 TonerPearls, цијан, магента, жолта и црна боја TonerPearls, 500 грама/боја. Чисто дополнување со тонер, без прав од тонери, без остатоци.

Брзина на печатење

ЦРНО-БЕЛИ CAD-документи: 225 A1/D/час (режим со голема брзина), CAD-документи во боја: 212 A1/D/час (режим со голема брзина)

Режими за печатење

4 режими за печатење и OPA (Océ Print Assistant, автоматски го одредува најдобриот режим за печатење според содржината, не е потребна интервенција).

Резолуција

Реална резолуција: 600 x 600 dpi

Конфигурација на системот за печатење

Димензии на печатачот (ШxДxВ)

2100 x 900 x 1580 mm; 82,7 x 35,4 x 62,2 in

Димензии на пакетот во кој се испорачува печатачот (ШxДxВ)

2271 x 1196 x 1547 mm; 89,4 x 47,1 x 60,9 in

Тежина на печатачот

252 kg; 556 lbs (печатач и 1 фиока)

Тежина на пакетот во кој се испорачува печатачот

338 kg; 745 lbs (печатач и 1 фиока)

Изборен продуктивен систем за скенирање

Océ Scanner Express со технологија Océ Image Logic.

Стандарден систем за редење

Вграден горен излезен фах, со капацитет од 90 листови.

Изборен систем за редење

Océ Delivery Tray, со капацитет од 150 листови. Го зголемува излезниот капацитет до 240 страници.

Изборни уреди за завршна обработка

Océ Folder Express 3011
Серија Océ 4311 Fullfold
Océ Stacker Select
Océ Folder Professional 6011; интегрирано целосно преклопување
Océ Folder Professional 6013; интегрирано целосно преклопување + модул за зацврстување
SDD модул за земање TUM 6244

Работа со медиуми

Технологија

Технологија AutoSwitching:
• автоматско избирање на соодветна ролна за задачата за печатење врз основа на видот на медиумот и ширината на ролната
• автоматско менување на ролната штом заврши ролната

Автоматско откривање на ширина

Сечење медиуми

Автоматски

Валјаци за медиуми

2 или 4 валјаци (1 фиока = 2 валјаци, 2 фиоки = 4 валјаци)

Капацитет за медиуми

До 800 m, 200 m по валјак

Тежина на медиуми

Хартија: 60-160 g/m2

Дебелина на медиуми

200 µm

Должина на валјак

До 200 m

Тежина на ролер

Сите ширини од 297 mm до 1067 mm, 11 инчи до 42 инчи, вклучувајќи ги и стандардните големини DIN, ANSI, ARCHI

Дијаметар на ролер

До 180 mm; 7,1 in

Дијаметар на јадрото на валјакот

Јадра од 3 инчи и 2 инчи (медиуми на јадро од 2 инчи кон надворешен излез, не кон TDT)
Лабав медиум на јадро

Тежина на ролер

До 20 kg

Минимална должина на која може да се печати

210 mm; 8,5 in

Максимална должина на која може да се печати

До 200 m, гаранција за 50 m

Видови медиуми (www.mediaguide.oce.com)

Необложени хартии, необложен tyvek, самолепливи хартии, самолепливи обложени винили, хартии со сина задна страна, полипропиленски фолии, фолии од полиестер, фолии што блокираат светлина, реклами од меки материјали, фотохартија со моментално сушење, хартија со можност за задно осветлување

Контролор

Опис

Контролор Océ POWERsync®

Оперативен систем

Microsoft Windows® 10 IoT Enterprise (64 бита)

Процесор

Процесор Intel® Core™ i3

Меморија

8 GB DDR3 DRAM

Тврд диск

2 x 500 GB

Видео квалитет

Intel HD Graphics, 1 GHz

Јазици за печатење (стандардно)

TIFF 6.0, JPEG1.02, HPGL, HPGL2, C4, Calcomp 906/907/951, CALS 1, NIRS, NIFF

Јазици за печатење (изборно)

Лиценцата на ColorWave 3500 PDF/APPE нуди пристап до Adobe® PostScript® 3 и PDF1.7. Таа ги овозможува компонентите Adobe® CPSI (Configurable PostScript Interpreter) и APPE (Adobe PDF Print Engine) 4

УПРАВУВАЊЕ СО ПРИСТАПОТ

Обезбедете сигурен пристап до уредот со метод на корисници и внесување лозинка преку панелот со повеќе допирни точки ClearConnect или добијте пристап со Smart Card преку поврзување читач за картички (вклучувајќи и бесконтактно). Овластувањето се управува со користење на активен директориум.

Поддршка за Cloud

Поддршка за проверка на идентитет за неограничен број на корисници и/или администратори на Cloud преку WebDav и/или оператор во улога на трета страна: на пр., Microsoft Sharepoint®, Dropbox®, Box.com, box.net, Google® Drive®, Microsoft SkyDrive®, Amazon®, Cloudsafe®, MyDisk®, ARC® Collaborate.

Трансформации

Прилагодување размер; Прилагодување размер (прилагодување размер за вклопување на цела страница, намалете го кога сликата е премногу голема за да избегнете отсекување или изберете приспособен фактор, прилагодете ја големината на страницата во стандардна големина), ротација, поместување (автоматско или дефинирано од корисник), додавање/отстранување заден/преден раб, огледало, површина за бришење (површина од интерес)

Управување со бои

- Влезен профил за RGB (sRGB, AdobeRGB)
- Влезен профил за CMYK (Euroscale coated, Euroscale uncoated, 
US Web coated (SWOP), US Web uncoated, ISOcoated_v2_eci_300.icc,
ISOcoated_v2_eci.icc (FOGRA39), PSO Uncoated ISO12647-ECI
(FOGRA47), GRACoL2006_Coated1v2.icc, SWOP2006_Coated3v2.icc,
SWOP2006_Coated5v2.icc, UncoatedFogra29.icm
- Профил за сива боја (стандардно вклучен во опцијата за PDF/APPE)
- Намера за рендерирање (перцептивно, заситување, апсолутно колориметрично, релативно колориметрично)

Паметно поштенско сандаче

Лични паметни поштенски сандачиња за организирање и регрупирање задачи, повторно печатење или прегледување пред печатење.

Скенер

Опис

Скенер за бои со Contact Image Sensor (CIS) и технологија Océ Image Logic (автоматско подобрување на слики, на пр., нагласување бои, линии на преклопување, информации за недостатоци, заднина)

Резолуција на скенирање

600 x 600 dpi

Брзина на скенирање

Црно-бело скенирање 14,6 m/min;
Скенирање во боја 4,8 m/min

Формати за скенирање

TIFF, PDF, PDF/A, JPEG, CALS, PDF со повеќе страници, PDF/A со повеќе страници и TIFF со повеќе страници

Дестинации за скенирање

Локален USB-флеш уред, FTP, SMB, контролор, мобилен уред преку Océ Mobile WebTools, WebDav Cloud, Collaborate

Протокол за скенирање

FTP, SMB, скенирање кон Cloud (проследување до услуги Cloud основани врз webDAV)

Именување при скенирањето

Однапред поставено именување со автоматско нумерирање за продуктивно скенирање или име на датотеки на панелот за корисници ClearConnect.

Оригинална ширина

208 mm - 914 mm; 8,2'' - 36", автоматско дигитално откривање на ширина

Оригинална должина

208 mm - 16000 mm; 8,2"- 630'' (во зависност од видот на датотеката, подолги од 16000 mm за помали оригинали), автоматско откривање на должина

Оригинална дебелина

Максимум 0,8 mm; 0,03" (документи што не се груби)

Зум

1:1, прилагодување размер според големина на медиум, прилагодување размер според стандарден формат, прилагодено: 10 - 1000 %

Однапред подесено

За скенирање и копирање

Големина на скенер (ШxДxВ)

1097 x 308 x 140 mm; 43 x 12 x 5,5"

Тежина на скенерот

25 kg; 55 lbs

Кориснички интерфејс

Опис

Кориснички интерфејс Océ ClearConnect со повеќе допирни точки.
Ротирачкиот екран на допир овозможува пристап до функциите за управување со локалните задачи, Océ Smart Inbox, статус на печатачот и контрола на одржувањето. Доследен изглед од секој агол на вашиот работен тек.

Големина на кориснички интерфејс (ШxДxВ)

300 x 220 x 40 mm; 11,8 x 8,7 x 1,6 in. Екран на допир: 264 mm; 10,4 in

Резолуција

800 x 600 пиксели

Број на бои

16,2 милиони

Технологија

Проективен капацитивен допир

Користење

3 стандардни копчиња: [Будење], [Стоп, прекин, откажи], [Дома]
Функции на допир со повеќе прсти: допир, двоен допир, штипење, штипење со 2 прсти, преминување преку екран, прелистување и раширување

Дизајн на интерфејсот

IF-награда за дизајн: препознатлив кориснички интерфејс со интуитивна навигација и јасно дефинирани нивоа на работа

Опции

Оптимизација на приказ: закосување (-4 до +45 степени) и вртење (-45 до +180 степени)
Светилка за статус (црвена, зелена)
Интерфејс преку USB 2.0 со светилка за индикација

Јазик

Моментален избор помеѓу 2 јазици. Избор од 21 јазик.

Работен процес

Опис

Océ Workflow: истовремено печатење, копирање, скенирање и обработка на датотеки од поединечни документи или групи документи

Драјвери за печатачи

Драјвер за Océ PostScript ®3, драјвер за печатач Océ за широки формати за Microsoft ® Windows® 2

Испраќање задачи

USB-флеш уред, Océ Mobile WebTools за iOS, Android и BlackBerry, Océ Publisher Mobile за IOS и Android, Océ Publisher Express, Océ Publisher Select 3, Océ Reprodesk.

Управување со задачи

Персонализирано и паметно поштенско сандаче со историја, управување со редот на чекање, управување со историја, Océ Express WebTools, контролор за безбеден пристап

Сметководство (стандардно)

Océ Express WebTools

Сметководство (опција)

Océ Account Center

Информации за мрежата

Интерфејс

Етернет 100 Mbits/s, 1 Gbit/s
TCP/IP: DHCP,IPv4, IPv6, https
Откривање: WSD, LPD, NetBios

Протоколи

Мрежни протоколи: TCP/IP
Протоколи за печатење: LPR, LPR кон DRP, FTP, WebDav, Collaborate, WSD print
Протоколи за споредни канали: SNMP printer MIB, Océ Wave interface 1.3, WSD, OCI

Еколошки и безбедносни информации

Испуштање штетни гасови во озонот

Нула

Испуштање топлина

Печатење: 395 W, Режим на подготвеност: 214 W

Потреби за напојување со енергија

100 - 240 V, 50 - 60 Hz

Потрошувачка на енергија

Режим на мирување: 2,5 W, режим на подготвеност: 199 W, активен режим: 380 W

Притисок на акустичен звук

Печатење: 57 dB(A), режим на подготвеност: 36 dB(A)

Моќ на акустичен звук

Печатење: 6,9 B(A), режим на подготвеност: 4,7 B(A)