ДИГИТАЛНО ПЕЧАТЕЊЕ НА КНИГИ

Инк-џет отвора цел свет на бои

Two male Digiforce employees at the book printing office

Заработката од дигиталното печатење на книги е огромна

Компанијата Digiforce во Холандија специјализира во дигитално печатење на книги за академски и образовни издавачи во Европа. Нејзиниот автоматизиран работен процес создава 500.000-600.000 книги во мал тираж и единечни копии од книги годишно за корисници во Холандија, Белгија и Германија.

Woman and man in front of large inkjet production printers, examining book pages to be printed

Комбинација од црно-бело печатење и печатење во боја

Печатењето страници во боја и еднобојни страници на посебни машини придонесува за поскапо издавање на книги со мешани страници. Исто така, се зголемува веројатноста за појава на недоследности во квалитетот на печатење.

На компанијата Digiforce ѝ беше потребно сигурно решение што може да печати црно-бели страници и страници во боја со помош на еден уред. И тој уред треба да работи сигурно 24/7.

Back of a man wearing a jumper with the Digiforce name and logo using an inkjet printing press

Инвестиција во технологијата за инк-џет печатење

Благодарение на долгогодишната соработка со Canon, компанијата Digiforce знаеше какви нивоа на квалитет и сигурност може да очекува. Затоа, кога управниот партнер Frank van Boxtel дозна за новата технологија за инк-џет печатење од Canon со механизам за снабдување со листови што е вградена во VarioPrint i300, тој веднаш ја прифати како моќно решение за печатење.

Создавајќи книги со црно-бели страници и страници во боја користејќи една машина за инк-џет печатење, Digiforce ќе може да ја подобри својата деловна понуда и да им понуди повеќе опции за печатење во боја на своите корисници.

Stack of printed paperback books produced by Digiforce with inkjet printer ink


…КВАЛИТЕТОТ Е ДОСЛЕДЕН НИЗ ЦЕЛАТА КНИГА, А ЕКОНОМИЧНОТО КОРИСТЕЊЕ НИ ОВОЗМОЖУВА ДА ИМ ПОНУДИМЕ ПОВЕЌЕ НА КОРИСНИЦИТЕ.

Frank van Boxtel,
Управен партнер во Digiforce

Подобрата ефикасност создава нови можности

Печатачот VarioPrint i300 од Canon значително го подобри печатењето единечни книги на компанијата Digiforce. Мешаните резултати значително ја подобруваат ефикасноста, а сигурноста 24/7 овозможува многу повеќе време на активна работа. Благодарение на зголемената продуктивност и доследност, Digiforce отпечати 16 милиони корици за книги за само седум недели.

Комбинацијата од висококвалитетни отпечатени материјали и помали трошоци за оператори и време ѝ овозможи на компанијата Digiforce да создаде нови извори на приход. Компанијата промовираше нова услуга за печатење книги што трае 4 часа, бидејќи брзината на печатачот VarioPrint i300 им овозможува на корисниците да нарачаат во текот на утрото и да ја добијат својата книга во текот на истиот ден.ЕДНА ОД НАЈДОБРИТЕ МАШИНИ ВО СВЕТОТ.

Дознајте како нашите услуги за дигитално печатење на книги можат да го подобрат вашето деловно работење

Разговарајте со нашиот тим