ABC- Hero1

Академијата Francis Combe започнува потфат со Canon за комерцијализирање на одделот за домашно печатење

DWF-logo.jpg

Чекорејќи по полните хали на Messe Düsseldorf за време на DRUPA 2012, Chris Turton – e-менаџер на академијата Francis Combe во ВБ – имал јасна цел: да најде партнер кој може да помогне да се комерцијализира репрографскиот оддел.

Резултати

Зголемен обем на печатење – создавање на 70% од академското црно-бело печатење

Зголемен обем на печатење – создавање на 70% од академското црно-бело печатење

Самостојно производство на нови висококвалитетни апликации

Самостојно производство на нови висококвалитетни апликации

Намалени трошоци за потрошни материјали – намалување од 7% во потрошувачката на хартија и трошоците за изнајмување

Намалени трошоци за потрошни материјали – намалување од 7% во потрошувачката на хартија и трошоците за изнајмување

Заштеда од £7.000 на годишно ниво со самостојно печатење. Дополнителни планови за намалување на трошоците за проследување задачи на надворешни соработници од £12.000 и воведување печатење во боја и напредни опции за завршна обработка во 2016 година за подобрување на надворешните понуди

Заштеда од £7.000 на годишно ниво со самостојно печатење.
Дополнителни планови за намалување на трошоците за проследување задачи на надворешни соработници од £12.000 и воведување печатење во боја и напредни опции за завршна обработка во 2016 година за подобрување на надворешните понуди

francis-combe-objective

Крајна цел

Да се развие средината за домашно печатење преку понуда на поголем опсег на производи, притоа работејќи со помали трошоци и поголема временска ефикасност за зголемување на профитабилноста.

Предизвици

Развојот на одделот за производствено печатење беше попречуван поради застарените работни процеси во печатењето со мал обем.

francis-combe-595wide

Пристап

• Во 1995 година, Francis Combe ја направи првата инвестиција во канцелариски уреди за печатење.

• Ова партнерство напредуваше откако Francis Combe беше основана како академија во 2009 година и се обрати до Canon за квалитетни деловни консултантски услуги за централизирање и поедноставување на работните процеси за печатење. Покрај инвестицијата во хардвер и софтвер, потрошувачот учествуваше и во модули од програмата Essential Business Builder Programme (EBBP) и настани на Canon.

• До 2014 година, Francis Combe беше толку импресионирана од својот напредок и од технологијата и консултантските услуги на Canon, што беше направена дополнителна инвестиција во технологијата VarioPrint. Francis Combe за иднината има планови за додавање на технологија за печатење во боја и понапредна завршна обработка.