Визија за подобро учење

DWF-logo.jpg

Универзитетот во Глазгов се води по една многу јасна визија: да ја зацврсти својата позиција како еден од најдобрите универзитети за истражувања во светот. За да ја постигне оваа цел, универзитетот посветено се фокусира на потребите на своите студенти и финансиерите на истражувањата. Ова подразбира спроведување на системите и процесите и постојано подобрување на одличните искуства на студентите и светски познатата средина за истражувања што ги нуди.

Резултати

Подобрено корисничко искуство и задоволство за студентите

Подобрено корисничко искуство и задоволство за студентите

Заштеда од повеќе од £5,5 милиони во текот на 5-годишниот проект

Заштеда од повеќе од £5,5 милиони во текот на 5-годишниот проект

Промена во однесувањето; растење на двостраното печатење и намалување на искористената боја

Промена во однесувањето; растење на двостраното печатење и намалување на искористената боја

Намалување за повеќе од една третина од CO2

Намалување за повеќе од една третина од CO2

59,7% помала потрошувачка на струја

59,7% помала потрошувачка на струја

Само безбедниот пристап заштедува 10 милиони страници годишно

Само безбедниот пристап заштедува 10 милиони страници годишно

university_of_glasgow

Крајна цел

Да се понуди совршенство во учењето, задржувајќи ја ефикасноста и намалувајќи ги емисиите на јаглерод на универзитетот.

Предизвици

• Нема контрола врз печатењето, во однос на стратегијата, управувањето и трошоците

• Лошо корисничко искуство

• Амбициозни цели за животната средина

• Наследена инфраструктура за печатење

• Голем и историски имот

• Голема и сложена група на корисници - 30.000 персонал и студенти

Пристап

Развој и имплементирање на стратешки управувани услуги за печатење во целиот универзитет.

university_of_glasgow