СТУДИЈА ЗА АНАЛИЗА

Mini Professors - забавна наука за децата од предучилишна возраст


Преземете ја студијата за анализа на Mini Professor


СИГУРЕН Е, ГИ НАМАЛУВА ТРОШОЦИТЕ, ПРАКТИЧЕН Е ЗА КОРИСТЕЊЕ…И ИЗГЛЕДА ОДЛИЧНО ВО МОЈОТ ДОМ.

Natasha Spink, Franchise Owner, Mini Professors
Children have an unquestionable thirst for learning.

Децата имаат незаситна потреба за учење. Mini Professors им нуди можност да научат нови научни вештини во забавно и безбедно опкружување, а притоа да се восхитуваат на светот околу нив.

Објаснувањето на законите од науките на едноставен начин преку возбудливи експерименти им нуди можност на сите деца - од предучилишна до училишна возраст - да станат мини професори.

Rising to the challenge

Справување со предизвикот

Natasha Spink раководи со франшизата Mini Professors во St Albans и Harpenden. Нејзината компанија е релативно нова и требаше брзо да се докаже на пазарот. Затоа таа сакаше да пронајде партнер што ќе може да ги задоволи потребите за маркетинг на нејзината франшиза, но и ќе ги исполни различните предуслови за печатење што ѝ беа потребни за работа со децата што ги посетуваа нејзините курсеви.

Решение од Canon

По долготрајно истражување на интернет, Natasha беше убедена дека печатачот MegaTank од Canon ги исполнува сите критериуми и никогаш не се покајала за изборот.

„ПЕЧАТАЧОТ МИ ОВОЗМОЖУВА ДА ИМ НУДАМ РАЗЛИЧНИ АКТИВНОСТИ НА ДЕЦАТА СЕКОЈА НЕДЕЛА КАКО ДЕЛ ОД ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ.“

Quote image

„Имаме многу различни шаблони и налепници за печатење и користиме различни видови на картички. Серијата PIXMA G од Canon печатеше врз сите медиуми што ги ставив во механизмот за снабдување досега“ - вели Natasha.

MegaTanks - вградени резервоари за мастило што можат лесно да се дополнуваат и се наменети за печатење големи количини со мали трошоци - беа најважниот фактор при купувањето и се покажаа како незаменливи.

The Canon PIXMA G Series manages to print on everything


Резервоарите се одлични бидејќи имаат линии за индикација на волуменот и можам да видам точно колку мастило има во нив. Тоа дефинитивно ми заштеди пари бидејќи со мојот претходен печатач ќе потрошев многу картриџи.

Опциите за безжично поврзување се, исто така, добредојдени. Печатачот MegaTank ѝ овозможува на Natasha да ги надгледува децата во една просторија и да испраќа содржини за печатење од нејзиниот лаптоп во друга просторија, знаејќи дека сè ќе биде подготвено во моментот кога ќе ѝ притреба.

На крајот од секој час, децата добиваат сертификати како спомен за новите вештини што ги научиле. Печатачот MegaTank нуди сигурно и висококвалитетно печатење што создава сертификати со одличен изглед и голема вредност.

„Се чувствувам одлично што можам да им дадам нешто со кое се гордеам. Квалитетот е одличен, а децата можат да се гордеат со сертификатите и да ги закачат во нивниот дом“ - објаснува Natasha.

Светла иднина за сите

Natasha замислува светла иднина за децата што ги посетуваат нејзините курсеви, верувајќи дека допирот со науката на толку рана возраст може да биде само позитивно искуство. Таа има и планови да ја прошири својата франшиза во повеќе градинки и основни училишта, но и да создаде поголема база на клиенти родители-деца.

Печатачот од серијата PIXMA G на Canon ќе има важна улога во оваа авантура.

Слични студии за анализа