ДИГИТАЛНО ПЕЧАТЕЊЕ НА КНИГИ

Совршено прилагодување

Birds eye view of book printing services warehouse

За прилагодените производи има најголема побарувачка

Компанијата Signature Gifts, што нуди услуги за прилагодено печатење, го следи трендот на прилагодени содржини. Од 2009 година, компанијата го зголемуваше својот избор на производи за да понуди прилагодени подароци како календари, постери, чаши и текстил. Таа го освојува и пазарот за прилагодени книги со својот огранок Signature Books.

Two men examine personalised book printing pages on top of printing press

Знаци на успех

Благодарение на сè поголемата побарувачка за прилагодени книги, Signature Books исполнува сè повеќе нарачки од година во година - достигнувајќи приближно 300.000 прилагодени книги годишно.

На компанијата ѝ беше потребна дигитална машина за печатење што ќе ги обедини двете нејзини гранки под еден покрив и ќе се прилагоди за да ги задоволи потребите на висококвалитетни производи со многу кратки крајни рокови.

People in background work at industrial book printing equipment in warehouse

Печатач што го носи нивното име

Работејќи со Canon за да ги утврди можностите на опремата, компанијата Signature Gifts одлучи да инвестира во VarioPrint i300

Инк-џет печатачот беше идеално решение, како за задоволување на уникатните предуслови на компанијата така и за надминување на конкуренцијата. Со автоматизирање на печатењето, VarioPrint i300 го елиминира времето на неактивност и ја зголемува продуктивноста.

Освен тоа, софтверот за претпечатење PRISMAprepare ги групира сличните задачи за печатење, така што компанијата Signature Gifts може да оствари поголем профит преку поефикасно работење со непроменета брзина.

Man stands front of varioprint i300 digital printing press holding large piece of paper


ОД АСПЕКТ НА КВАЛИТЕТ И ПЕЧАТЕЊЕ, МАШИНАТА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ ГО ОДДРЖУВА ЧЕКОРОТ СО ПОБАРУВАЧКАТА.

Peter Druce,
Технички директор на Signature Gifts

Во чекор со побарувачката

Новата машина за печатење ѝ овозможи на компанијата Signature Gifts значително да ги намали работните трошоци преку обединување на сите нејзини процеси за печатење прилагодени книги во ист деловен простор во Шкотска.

Побрзото и поефикасно работење со VarioPrint i300 и софтверот PRISMAprepare, исто така, ѝ овозможи на компанијата Signature Gifts да печати нови книги за пократко време и со помали трошоци, без потреба од дополнителен персонал. Компанијата успешно ги заврши своите два најнапорни месеци, а притоа отпечати 3,2 милиони A4-страници во само една смена.

Решението за печатење од Canon ја унапреди компанијата Signature Gifts која сега има капацитет да ја задоволи сè поголемата побарувачка, а оттогаш продажбата е зголемена за неверојатни 25%.МАШИНАТА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ МОЖЕ ДА ПЕЧАТИ МАТЕРИЈАЛИ ВО БОЈА И ЦРНО-БЕЛИ МАТЕРИЈАЛИ ИСТОВРЕМЕНО, БЕЗ ПОТРЕБА ОД ЧЕКАЊЕ.

Дознајте како нашите услуги за дигитално печатење на книги можат да го подобрат вашето деловно работење

Разговарајте со нашиот тим