Дизајнерот, фотографот и режисерот Clive Booth ги оживува своите дела со живописни бои

Дизајнерот, фотографот и режисерот Clive Booth е прочуен по неговиот препознатлив стил на селективен фокус на достапна, континуирана и природна светлина, со кој неговата работа прераснува во амбиентална, интимна и понекогаш духовно квалитетна, во комбинација со експериментирање и рана примена на нови технологии и техники. Врз основа на неговото искуство во графички дизајн, тој длабоко се вљубува во печатењето. Таа љубов придонела да верува дека има нешто специјално во држењето испечатена фотографија во рака.

CB-image1
CB-image2

„Има нешто посебно во држењето испечатена слика во рацете. Ако купите некое уметничко дело, тоа најчесто е на платно. Истото важи и за фотографиите. Кога ги купувате, сакате да ги купите на хартија, не ги купувате на монитор бидејќи кога ќе ги испечатите на хартија, тогаш можете да ги земете во раце и тоа е нешто посебно. Тоа е главната причина зошто имам печатач.“

Clive Booth