Canon ѝ помaга на компанијата Staples да ги зголеми приходите со подобар пристап кон потрошувачите

Staples е најголемата компанија за канцелариска опрема во светот која има повеќе од 2.000 продавници во 27 земји низ светот.

И покрај глобалниот успех на компанијата, Staples Retail Organisation во Холандија се соочи со мали приходи и мал напредок, па мораше да обезбеди подобар пристап кон потрошувачите за да остане профитабилна во конкурентниот пазар. Беше потребно поинтегрирано решение за потрошувачите за создавање на кохезија помеѓу понудите во продавницата и на интернет. Исто така, беа потребни директни канали за маркетинг за поголема персонализација и привлекување на потрошувачи.

Staples започна да ги користи деловните услуги на Canon за да спроведе програма за оценување на потрошувачите. Искористувајќи ги размислувањата на потрошувачите, Canon започна да ја создава и зголемува нивната целосна визија.

Staples-image1.jpg

„Ни беше потребен консултантски пристап за да го дознаеме мислењето на нашите потрошувачи-возачи. Ни беше потребно решение и стратегија, но тоа беше невозможно сè додека не се појавија услугите од Canon за претпријатија.“

Richard Houppermans, менаџер за деловни услуги