Печатачи за големи формати

Canon Colorado M3W

Спецификации

Детални спецификации

Печатење

 • Метод на печатење
  Пиезоелектричен инк-џет UVgel
 • Режими на печатење
  Режими на печатење со сјајна завршна обработка
  111 m2/час - Gloss High Key
  78 m2/час - Gloss Express
  55 m2/час - Gloss Speed
  39 m2/час - Gloss Production
  29 m2/час - Gloss High quality
  22 m2/час - Gloss Premium
  19 m2/час - Gloss Specialty

  Режими на печатење со мат завршна обработка
  36 m2/час - Matte Express
  27 m2/час - Matte Speed
  22 m2/час - Matte Production
  18 m2/час - Matte High Quality
  13 m2/час - Matte Speciality
  18 m2/час - Backlit
  10 m2/час - Backlit Density

  Режими на печатење за мешавина од мат/сјајна завршна обработка
  7 m2/час – FLXfinish+

  Режими на печатење 1 слој бели точки
  27 m2/час – Spot White Express
  22 m2/час – Spot White Speed
  18 m2/час – Spot White Production
  13 m2/час – Spot White High Quality
  9 m2/час – Spot White Specialty

  Режими на печатење повеќе слоеви бела боја
  20 m2/час – White Underflood Speed
  14 m2/час – White Underflood Production
  10 m2/час – White Underflood High Quality
  7 m2/час – White Underflood Specialty
  20 m2/час – White Overflood Speed
  14 m2/час – White Overflood Production
  10 m2/час – White Overflood High Quality
  7 m2/час – White Overflood Specialty
  7 m2/час – White 3 Layers High Quality
  5 m2/час – White 3 Layers Specialty
  4 m2/час – White 5 Layers High Quality
  3 m2/час – White 5 Layers Specialty
 • Резолуција на печатење
  До 1800 dpi
 • Видови на мастила
  Мастило UVgel 460 од Canon
 • Боја на мастило
  CMYKW
 • Пакување на мастило
  1 шишиња со мастило од 0,7 литар. Резервоарот за мастило може да содржи до 1,8 литри по боја на мастило. Дополнувајте додека печатите
 • Глави за печатење
  Глави за печатење UVgel 425. Глава за печатење со високофреквентно и пиезоелектрично испуштање мастило на барање. PAINT (технологија за вградена пиезо-акустична млазница) непрекинато следи и врши компензација на грешките на млазницата што може да настанат за време на печатењето.
 • Автоматско одржување
  Отстранете ги секојдневните задачи за рачно одржување и заштедете му време на операторот
 • Сушење
  UV LED

Медиуми

 • Ширина на ролна
  До 1625 mm
 • Маргини за печатење
  5,3 mm1
 • Тежина на ролна
  До 50 kg
 • Дијаметар на ролна
  До 220 mm
 • Дебелина на медиуми
  До 0,8 mm
 • Внес на медиум
  Печатење од надворешна страна. Автоматско и рачно снабдување.
  Печатење со страницата навнатре2.
  Двострано печатење3
 • Број на влезни ролни
  1 или 24(автоматско снабдување и префрлување со валјак во зависност од користениот медиум)
 • Систем за земање медиуми
  Можно е лабаво и прицврстено намотување

Технологија

 • Технологија
  Технологија UVgel - моментално прикачување и контрола на засилувањето на точките.
  Сушење при ниска температура - соодветно за тенки медиуми и медиуми чувствителни на топлина
  Неверојатна отпорност на гребнатини
  Лесно пластифицирање, рамномерен слој од мастило
  Усогласување на бои со голема прецизност и доследност
  Моментално сушење на отпечатените материјали без непријатна миризба

FLXfinish+

 • FLXfinish+5
  Изберете ја соодветната завршна обработка за вашите апликации: кадифен мат, живописна сјајна или комбинација на двата вида завршна обработка во еден отпечатен материјал

Сертификати

 • Еколошка и безбедна употреба
  AgBB во затворени простории, GREENGUARD Gold, CE EN 15102 (декоративни ѕидни прекривки), ASTM F793 тип II, M1, B-s1d0, Émissions dans l’air intérieur A+
 • Медиуми
  Гаранција за систем со интегрирани компоненти (ICS) Avery Dennison, гаранција 3M™ MCS™

Интерфејс

 • Интерфејс
  Етернет (100/1000 Mbit/s)

Димензии

 • Печатач (Ш x Д x В)
  3.020 x 1.095 x 1.300 mm

Тежина

 • Печатач
  750 kg

Работно опкружување

 • Оперативен печатач
  18 - 30 °C (препорачано 20 – 27 °C). 20 - 80% RH (без кондензација)

Копче за напојување

 • Потрошувачка
  0 W - исклучено, 250 W - режим на подготвеност, 1,6 kW - подготвено, 2,3 kW - печатење
 • Извор
  2 влезови, секој по 200-240 V +/- 10%, 50/60 Hz, 16/6 A. Печатачот е деклариран со Директивата за радио опрема (RED) - 2014/53/EU

Регулаторни сертификати

 • Изјава за усогласеност
  Усогласеност со EN62479, EN301 489-1, EN301 489-3, EN300-330. Сертификат за FCC дел 15 и RSS-210 (модул)
 • Радио
  Усогласеност со IEC/EN/UL/CSA 62368-1. Соодветни ознаки: CE, TÜV-GS, C-UL-US, RCM
 • Безбедност
  Емисии: усогласеност со класа A според CISPR 32, FCC дел 15 и ICES-003 Отпорност: усогласеност со CISPR 35

EMC

 • Животна средина
  WEEE, директива RoHS 2011/65/EU, REACH, CE

Софтвер

 • Поддржани RIP-уреди
  ONYX Graphics, Caldera, EFI, PrintFactory, ColorGATE, ErgoSoft, Shiraz, AGFA, SAI.
 • API
  API на Colorado за продавачи во улога на трети страни
 1. маргина од 11,0 mm кога е овозможена функцијата за контрола на медиуми. Спецификациите подлежат на промена без претходно известување
 2. изборен модул
 3. изборен модул
 4. изборен модул
 5. изборен модул