ColorWave 9000
Спецификации

Важни функции

Приближна брзина од 1.098 m на час и до 700 m2 на час

Шест ролни од 42 инчи (1.067 mm)

Влезен капацитет од 1.200 m и работа со разновидни медиуми

1.600 x 1.600 dpi и моментално сушење на отпечатените материјали

Мастила во четири бои (пет резервоари за мастило, секој по два литри, CMYKK)

Продуктивен работен процес со CAD и Adobe PDF Print Engine 4 (APPE4)

3 хард дискови од по 500 GB, Windows® 10 IoT Enterprise-контролор

Целосно интегрирано и сеопфатно решение

Погледни сè

Детални спецификации

Технологија

Поднаслов

Усовршено печатење со голема брзина за технички документи и мапи

Долг опис

Системот ColorWave 9000 за печатење широки формати со голема брзина е решение за печатење во боја што се претпочита за печатење технички документи и мапи во големи количини. Нудејќи комбинација од најголемиот капацитет за медиуми на пазарот и инк-џет технологијата Single Pass, ColorWave 9000 нуди предвидливо печатење со највисок квалитет и најмала потрошувачка на мастило. Нашето докажано искуство за работните процеси на клиентите што сме го стекнале преку нашата наградувана организација за услуги ни помогна да создадеме софтвер што сега нуди целосна поддршка за потребите за печатење технички документи. Имајќи го сето ова предвид, како и новите врвни уреди за завршна обработка што се совршено прилагодени со печатачот, ColorWave 9000 навистина претставува сеопфатно решение.

Апликации

Технички цртежи, мапи, постери за промотивни материјали/продажни места

Технологија за печатење

Технологија Single Pass
Термичката инк-џет технологија Single Pass со низа од 5 фиксни глави за печатење што исфрлаат милиони мали капки мастило во секунда преку повеќе од 350.000 млазници (70.400 млазници по глава за печатење). Високоефикасна големина на капки од 1,2 пиколитри.

Глави на печатачи

5 фиксни глави за печатење ColorWave 9000 во една низа.

Мастило

Мастило за ColorWave 9000
Голема палета на течни мастила во боја CMYKK. 5 резервоари за мастило што содржат 2 литри по картриџ за мастило.

Брзина на печатење

Стандарден режим на печатење
18,3 m/min; 12 in/s
12 A0 во минута; 16 A1 во минута

Потребно време за загревање

Не е потребно загревање

Режими за печатење

Стандардно - врвни детали, Стандардно - доследни површини, Напредно - врвни детали, Напредно - доследни површини.

Резолуција

Стандарден режим на печатење: 1600 x 800 dpi
Напреден режим на печатење: 1600 x 1600 dpi

Минимална ширина на линија

0,0635 mm; 0,0025 in

Гарантирана минимална ширина на линија (ISO/IEC 12660:2001)

0,0635 mm; 0,0025 in

Систем За Печатење

Димензии на печатачот (ШxДxВ)

2010 x 1000 x 1290 mm; 82,7 x 39,4 x 50,8 in

Димензии на пакетот во кој се испорачува печатачот (ШxДxВ)

2270 x 1195 x 1555 mm; 89,4 x 47,0 x 61,2 in

Тежина на печатачот

480 kg; 1058 lbs

Тежина на пакетот во кој се испорачува печатачот

567 kg; 1250 lbs

Печатач

Само печатач, 6 ролни

Изборни уреди за завршна обработка

Folder Professional 6011; интегрирано целосно преклопување

Folder Professional 6013; интегрирано целосно преклопување + модул за зацврстување

Estefold 5011 интегрирано целосно преклопување

Estefold 5013 интегрирано целосно преклопување + модул за зацврстување

Delivery Tray

Stacker Select (Stacker Select ќе биде достапен во 4-тото тромесечје во 2018 година)

Работа со медиуми

Технологија

Технологија AutoSwitching:
• автоматско избирање на соодветна ролна за задачата за печатење врз основа на видот на медиумот и ширината на ролната
• автоматско менување на ролната штом заврши ролната

Валјаци за медиуми

6 ролни стандардно

Капацитет за медиуми

До 1200 m, 200 m по ролна

Тежина на медиуми

75 - 190 g/m2; 20 - 46 lbs

Должина на валјак

До 200 m

Ширина на ролер

297 - 1067 mm; 11 - 42 in

Дијаметар на ролер

До 180 mm; 7,1 in

Дијаметар на јадрото на валјакот

76 mm; 3 in

Максимална ширина на печатење

1061 mm; 41,8 in

Видови медиуми (www.mediaguide.cpp.canon)

Необложена хартија, хартија со обработена површина, хартија во боја, обложена хартија, фото-хартија, полипропилен, самолеплив винил, самолеплива хартија, хартија за архитектонски планови

Контролор

Опис

Контролор POWERsync®

Оперативен систем

Microsoft Windows® 10 IoT Enterprise (64 бита)

Процесор

Intel® Core™ i7-4770S

Меморија

16 GB DDR3 DRAM

Тврд диск

3 x 500 GB

Јазици за печатење (стандардно)

HP-GL, HP-GL/2, CalComp, JPG, TIFF, CALS, NIRS, C4 и автоматско откривање на јазик

Јазици за печатење (изборно)

Лиценцата на ColorWave 9000 PDF/APPE нуди пристап до Adobe® PostScript® 3 и PDF1.7. Таа ги овозможува компонентите Adobe® CPSI (Configurable PostScript Interpreter) и APPE (Adobe PDF Print Engine) 4

Кориснички интерфејс

Опис

Кориснички интерфејс со повеќе допирни точки ClearConnect
Екранот на допир што се ротира за 180º овозможува пристап до функциите за управување со локалните задачи, Smart Inbox, статус на печатачот и контрола на одржувањето. Доследен изглед од секој агол.

Големина на кориснички интерфејс (ШxДxВ)

400 x 300 x 40 mm; 15,7 x 11,8 x 1,6 in. Екран на допир: 370 mm; 14,6 in

Работен процес

Опис

Workflow: истовремено печатење и обработка на датотеки

Драјвери за печатачи

Драјвер за PostScript ®3, драјвер за печатач за широки формати за Microsoft ® Windows® 2

Испраќање задачи

Publisher Express, Publisher Select 3, ONYX® Thrive , Repro Desk

Управување со задачи

Ред на чекање за печатење и историја, паметно поштенско сандаче, управување со редот на чекање, Express WebTools, контролор за безбеден пристап

Remote management

Remote Service

Сметководство (стандардно)

Express WebTools

Сметководство (опција)

Account Center

Информации за мрежата

Client Operating system support

Windows 7 / Windows 7 64 бита / Windows 8.1 / Windows 8.1 64 бита / Windows 10 / Windows 10 64 бита / Windows Server 2008 R2 64 бита / Windows Server 2012 64 бита / Windows Server 2012 R2 64 бита

Mac® OS 10.10 / Mac® OS 10.11 / Mac® OS 10.12 (поддршка за драјвер за PostScript® 3 само за Mac® OS)

Интерфејс

10/100/1000 Base-T со RJ45

Протоколи

Мрежни протоколи: TCP/IP
Протоколи за печатење: LPR, FTP
Протоколи за споредни канали: SNMP v2, Wave interface , OCI

Безбедност

HTTPS, зголемена безбедносна заштита за администратор, ревизија
Сертификати HTTPS што може да се конфигурираат, Ipsec, проверка на идентитет EWT LDAP, E-shredding, контрола на пристап. Дозволете оневозможување на протоколите TLS 1.0 и 1.1 (нема одговор на мрежното скенирање) и овозможете TLS 1.2 + вклучува подобро шифрирање (овозможи/оневозможи). Интерфејсите што не се користат може да се оневозможат, ажурирањата за софтверот се безбедни, а SNMP овозможува само читање.

Еколошки и безбедносни информации

Испуштање штетни гасови во озонот

Нула

Работна температура

15 - 30 ºC (препорачано: 20 - 27 ºC); 59 - 86 ºF (препорачано: 68 - 81 ºF)

Работна влажност

20 - 80% RH (препорачано: 30 - 60% RH)

Потреби за напојување со енергија

100 - 240 V; 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: помалку од 0,5 W
Подготвено за употреба: помалку од 100 W
Активен режим: помалку од 400 W

Притисок на акустичен звук

Печатење: 66 dB(A), Подготвено за употреба: 34 dB(A)

Certifications

TüV GS, CETECOM, CE, UL, cUL, CB, FCC Class A, VCCI Class A

* ANSI

** циклус на чистење од приближно 30 сек., на секои 100 печатења (зададената вредност е 40, но може да се прилагоди)