Canon i-SENSYS MF3010 Спецификации

ТИП

Тип на машина

"Сè-во-едно" црно-бел ласер

Достапни функции

Печатење, копирање и скенирање

ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење

До 18 стр./мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 600 dpi со технологијата за автоматско усовршување на слика

Резолуција на печатење

600 x 400 dpi

Време за печатење на првата страница

7,8 сек.

FONTS

Маргини на печатење

5 mm-горе, 6 mm- долу, 5 mm-лево и десно

Режим на заштеда на тонер

Да

КОПИР

Брзина на копирање

До 18 стр./мин. (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 12 секунди или помалку

Резолуција на копирање

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст, текст/фото, текст/фото+, фото

СКЕНЕР

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi


Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN, WIA

Макс. Широчина на скенирање

216 mm

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Тип на скенер

Рамно лежиште

Внес на хартија (стандарден)

Фах за 150 листови

ВНЕС НА ХАРТИЈА (ОПЦИЈА)

Излезно лежиште за хартија

100 листови

Типови на медиум

Обична хартија, тешка хартија, рециклирана хартија, транспарентна, етикети, пликови, картички со индекс

Големини на медиум

Фах:


A4, B5, A5, извршни, пликови (COM10, Monarch, DL, B5, C5), LTR, LGL, извештаи, прилагодени големини: широчина 76 x 216 mm; должина 127 x 356 mm.

Тежини на медиум

Фах: 60 до 163 g/m²

ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-speed

Компатибилност со оперативни системи

Windows 7/2000/ XP/ Vista


Mac OS X верзија 10.4.9 - 10.7.x¹


Linux²

Софтвер и управување со печатач

Presto! Page Manager, MF toolbox

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Работен циклус

Макс. 8.000 страници месечно¹

Потребно време за загревање

Прибл. 10 секунди од моментот на вклучување

Меморија

64 MB

Контролен панел

LED со 1 цифра

Димензии со фахови (Ш x Д x В)

372 mm x 276 mm x 254 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

572 mm x 632 mm x 608 mm

Тежина

8,2 Kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10%), 50/60 Hz (±2 Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 960W


Активен режим: прибл. 450W


Режим на мирување: прибл. 1,4 W


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,6 kWh


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Моќност на звук


Активен режим: 65,3dB или помалку,


Режим на подготвеност: 43,0dB или помалку


Звучен притисок


Активен режим: 50,4dB,


Режим на подготвеност: нечуен

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџи

Картриџ 725 (1.600 страници¹)²

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде издаден во ноември 2011 година


² Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux. Драјверот ќе биде издаден во јануари 2012 година

¹ Се испорачува со основни картриџи за 700 страници


² Врз основа на ISO/IEC 19752

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот