Серија imageRUNNER Advance C7500 II од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласер во боја

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и факс

Брзина на процесор

Два прилагодени Canon процесори (споделени) со 1,75 Ghz

Контролен панел

Стандарден: TFT LCD WSVGA екран на допир од 25,6 cm(10,1 и.)
Изборен: SVGA контролен панел од 26,4 cm (10,4 и.)

Меморија

Станд.: 4,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB
Максимум: 1 TB

Хард диск за пресликување

Изборно: 250 GB, 1 TB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy

ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Мрежни протоколи

TCP/IP, Тип: етернет II
Апликации за печатење: LPD/Raw/IPP/IPPS/FTP/WSD/Mopria/GCP/AirPrint/Windows10 Mobile Print
AppleTalk, тип на структура: етернет SNAP
Апликација за печатење: PAP (протокол за пристап до печатачот)
Веб-пребарувач

Внес на хартија (стандарден)

2 x касети за 1.100 лист. (80gsm) + 2 x за 550 лист. (80gsm)
Фах за 250 листови (80gsm)

Внес на хартија (опција)

1x магацин за хартија за 3.500 лист. (80gsm) (МАГАЦИН-E1)
1x страничен магацин за хартија за 3.500 листови (80 gsm) (POD DECK LITE-C1)
1x магацин со повеќе фиоки за 6.000 лист. (80gsm) (МАГАЦИН СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-C1)

Максимален капацитет за внес на хартија

9.300 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (A4, 80 gsm)
Со надворешна единица за завршна обработка: 3.500 листови (A4, 80 gsm) (ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2)
4.250 листови (A4, 80 gsm) (ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1)

Можности за завршна обработка

Подредување, групирање, офсет
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки (повеќе шаблони), отсекување, вметнување, превиткување (C-/Z-/половично/двојно паралелно/наизменично-Z превиткување)

Поддржани типови на медиуми

Касети 1/2:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, меморандуми

Касети 3/4:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, плик, меморандуми, хартија за картички, поштенска картичка

Повеќенаменски фах:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, плик, меморандуми, хартија за картички, паус хартија, обложена хартија, поштенска картичка, хартија со текстура

Изборни магацини:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија**, етикети**, плик*, меморандуми, паус хартија*, обложена хартија**, двојна поштенска картичка*, четири поштенски картички*, хартија со текстура**, индексна хартија**

*Треба POD DECK LITE-C1
** Потребен е POD DECK LITE-C1 или МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-C1

Поддржани големини на медиуми

Касети 1/2:
A4, B5

Касета 3/4:
Стандардна големина: A4, A4R, A3, B4, B5R, B5, A5R, SRA3, 13”x19” (330 mm x 483 mm), плик (бр. 10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL)
Прилаг. големина: 139,7 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm
Прилаг. големина на пликови: 98 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, A4R, A3, B4, B5R, B5, A5R, SRA3, 13”x19” (330 mm x 483 mm), пликови: бр. 10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL, прилагодена големина на пликови: 90 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm
Прилаг. големина: 100,0 mm x 148,0 mm до 330,2 mm x 487,7 mm
Слободна гол.: 100 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1
A4, B5

POD DECK LITE-C1:
A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5R, SRA3, 13”x19” (330 mm x 483 mm)
Пликови: (бр. 10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL)
Прилагодена големина: 139,7 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-C1:
A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5R, SRA3, 13”x19” (330 mm x 483 mm)
Прилаг. големина: 139,7 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касета 1/2:
52 до 220 gsm

Касета 3/4:
52 до 256 gsm

Повеќенаменски фах:
52 до 300 gsm

Двостр.:
52 до 220 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 30 секунди или помалку1
Од режим на мирување: 30 сек. или помалку
Режим на брзо вкл.: 4 сек. или помалку

Димензии (Ш x Д x В)

689 mm x 941 mm x 1.220 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

1.913 mm x 1.524 mm (основна: повеќенаменски фах + завршна обработка на брошури-V2)
3.818 mm x 1.524 mm (целосна конфигурација: МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-C1 + ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-N1 + ПОВЕЌЕФУНКЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-A1 + ЕДИНИЦА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-J1 + ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1)

Тежина

Прибл. 270 kg со тон.

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR-ADV C7565i II*: 65/60 стр./мин. (A4), 32/30 стр./мин. (A3), 46/42 стр./мин. (A4R), 65/60 стр./мин. (A5R)
iR-ADV C7570i II*: 70/65 стр./мин. (A4), 35/32 стр./мин. (A3), 49/46 стр./мин. (A4R), 70/65 стр./мин. (A5R)
iR-ADV C7580i II*: 80/70 стр./мин. (A4), 40/35 стр./мин. (A3), 56/49 стр./мин. (A4R), 80/70 стр./мин. (A5R)

Време до првата копија (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

iR-ADV C7565i II*: прибл. 4,8/5,9 с. или помалку
iR-ADV C7570i II*: прибл. 4,8/5,9 с. или помалку
iR-ADV C7580i II*: прибл. 4,4/5,4 с. или помалку

Резол. на коп.

Читање:600 dpi x 600 dpi
Печатење: до 1.200dpi x 1.200dpi

Повеќе копии

До 9.999 копии

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Спецификации за скенирање

Стандарден тип

Стандардно: читач и двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување (DADF)

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows Vista/7/8.1/10/Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016

Резолуција на скенирање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Прифатливи оригинали

Гол. на мед. за стак. капак: лист, книга, 3-димен. предмети (до 2kg)

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5, A5R, B6R

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-стр. ск.: 38 до 220 gsm/64 до 220 gsm(ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
2-стр. ск.: 50 до 220 gsm/64 до 220 gsm(ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели
Скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни инфо.
Скенирање кон услуги на Cloud: достапни се повеќе решенија за скенирање кон услуги на Cloud. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Едно. скен. (црно-бело): 120 слики/мин. (300pi) / 120 (600 dpi)
Едно. скен. (во боја): 120 слики/мин. (300pi) / 70 (600 dpi)
Дво. скен. (црно-бело): 240 слики/мин. (300pi) / 150 (600 dpi)
Дво. скен. (во боја): 220 слики/мин. (300pi) / 90 (600 dpi)

Капацитет за хартија

300 лист. (80 gsm)

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (авт.)

Спецификации на испраќање

Изборен / стандарден

Стандардно кај сите модели

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3 ФАКС (изборно), IP Факс (изборно)

Режим на бои

Автоматски бои (целосен опсег на бои, сиви тонови),
Авт. избор на бои (опсег на бои/ црно-бело)
Цел. опсег на бои, сива и црно-бело

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB v3.0, WebDAV
Е-п./И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едн., цел.)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS (дигитален потпис)
Изборно: PDF (Trace&Smooth)

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција

400x400 dpi, 200x400 dpi, 200x200 dpi, 200x100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A5, A5R* до A3
*Испр. како A4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX
50 доверливи санд. за факс
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows Vista/7/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (HDD)
Прибл. 480GB (со HDD од 1TB)

Функции на напредниот простор

Оневозможување на напредниот простор, филтрирање на меморискиот простор, проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за пребарување, функција за подредување, печатење PDF датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), софтвер за управување uniFLOW Online Express што се основа на Cloud, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск (проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
Изборно: пресл. на хард диск, отстр. на хард диск, спречување на губењето на податоци (треба uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтр. на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифр. комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идент., POP проверка на идент. пред SMTP

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати
Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Т.: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

iR-ADV C7565i II*/C7570i II*: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 10 Amp
iR-ADV C7580i II*: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 11 Amp

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. iR-ADV C7570i II*/C7565i II*: 2,0 kW iR-ADV C7580i II*: 2,5 kW
Печ.: прибл. 147,2 Wh или помалку3
Подгот.: п. 136,6 Wh
Мир.: прибл. 0,9 W4
Ис. до. ко.: п. 0,3 W5 *Режим за брзо вклучување - ИСКЛУЧЕН
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)6:
4,5 kWh (iR-ADV C7565i II*)
4,8 kWh (iR-ADV C7570i II*)
5,6 kWh (iR-ADV C7580i II*)

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)7
Активен режим (црно-бело): 75 dB или помалку8, активен режим (во боја): 75 dB или помалку9, режим на подготвеност: 58 dB или помалку10

Звучен притисок (LpAm)11
Положба на стоење до уредот:
Активен режим (црно-бело): 56 dB или помалку12, активен режим (во боја): iR-ADV C7580i II*/C7565i II* 56 dB или помалку, C7570i II* 55 dB или помалку13, режим на подготвеност: 34 dB или помалку14

Стандарди

Квалиф. за ENERGY STAR®
Еко оз.
Еколошка набавка
Blue Angel
RoHS

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM): лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабр. зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (само при сервисирање)
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Спецификации на контролорот за печатење Fiery (вграден)

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Име

imagePASS-N1 (вграден)

Резолуција на печатење

600 dpix600 dpi,1.200 dpix1.200 dpi

Јазик(ци) за опис на страница

Adobe PS3, PCL6

Меморија

2 GB

Хард диск драјв

500 GB

Брзина на процесор

Intel Celeron G1820 2,7 GHz

Систем

Fiery FS200

Фонтови

PS:138 фонтови
PCL:113 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows VISTA 32 и 64-битен / Windows 7 32 и 64 / Windows 8 32 и 64 / Windows 8.1 32 и 64 / Windows10 32 и 64 / Windows Server 2008 32 и 64 / Windows Server 2008 R2 само 64-битен / Windows Server 2012 само 64 / Windows Server 2012 R2 само 64 / MAC OS (10.7, 10.8, 10.9, 10.10, 10.11)

Димензии (Ш x Д x В)

285 mm x 93 mm x 295 mm

Интерфејс

2 x етернет(1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 2 (2 x задни), USB2.0 x 4 (4 x задни)

Стандардни функции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Command WorkStation5 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan / Hot Folders License

Опции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / Productivity Package Web Activate (со Fiery JDF)

Мрежни протоколи

TCP/IP(LPR/Port 9100/SNMP/IPP/HTTP/HTTPs/SMB/FTP)/DNS

Спецификации на контролорот за печатење Fiery (надворешен)

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Име

COLORPASS-GX500 (надв.)

Резолуција на печатење

600 dpix600 dpi,1.200 dpix1.200 dpi

Јазик(ци) за опис на страница

Adobe PS 3, PCL5 (без драјвер)

Меморија

4 GB

Хард диск драјв

1 TB

Брзина на процесор

Intel Core i5-4570S 2,9 GHz до 3,6 GHz со турбо режим

Систем

Fiery FS200 Pro

Фонтови

PS:138 фонтови
PCL:113 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows VISTA 32 и 64-битен / Windows 7 32 и 64 / Windows 8 32 и 64 / Windows 8.1 32 и 64 / Windows10 32 и 64 / Windows Server 2008 32 и 64 / Windows Server 2008 R2 само 64-битен / Windows Server 2012 само 64 / Windows Server 2012 R2 само 64 / MAC OS (10.7, 10.8, 10.9, 10.10, 10.11)

Димензии (В x Ш x Д)

215 mm x 483 mm x 485 mm

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 6 (2 x предни, 4 x задни), USB2.0 x 2 (2 x предни)

Стандардни функции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Hot Folders / Virtual Printers / Unity Display (Moniter required) / Fiery JDF / Fiery Command WorkStation5 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan

Опции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Impose/Fiery Compose/Fiery Impose and Compose/Graphic Arts Package Premium Web Activate/комплет со отстранлив HDD-B1/интерфејс за интеграција и држач (екран од 19", тастатура и глувче)

Мрежни протоколи

TCP/IP (LPR/Port 9100/SNMP/IPP / HTTP/HTTPs/FTP/SMB)/DNS

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

C-EXV 52 ТОНЕР BK/C/M/Y

Тонер (проценета потрошувачка @5% покриеност)

C-EXV 52 ТОНЕР BK: 82.500 стр.
C-EXV 52 ТОНЕР C/M/Y: 66.500 стр.

Опции за залиха на хартија

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА

Име: МАГ. ЗА ХАРТ.-E1
Големина на хартија: A4, B5
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Кап. за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Извор на напојување: од главниот уред
Дим. (Ш x Д x В): 363 mm x 630 mm x 572 mm
Тежина: прибл. 34 kg

Име: POD DECK LITE-C1
Големина на хартија: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5R, SRA3, 13" x 19", плик (бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5)
Прилагодена големина: 139,7 mm x 148,0 mm до 330,2 mm до 487,7 mm
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Кап. за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Дим. (Ш x Д x В): 656 mm x 686 mm x 570 mm
Тежина: прибл. 68 kg

Име: МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-C1
Големина на хартија: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5R, SRA3, 13" x 19", прилагодена големина: 139,7 mm x 182,0 mm до 330,2 mm до 487,7 mm
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Кап. на хартија: 2.000 листови x 3 фиоки, вкупно 6.000 листови (80 gsm)
Дим. (Ш x Д x В): 950 mm x 797 mm x 1.040 mm
Тежина: прибл. 155 kg

Излезни опции

Единица за завршна обработка со захефтување

Име: ОБРАБ. СО ЗАХЕФ.-V2 (надв.)
Број на фахови: 3
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R 125 листови
Капацитет на фах B (среден): A4, B5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R 125 листови
Капацитет на фах C (долен): A4, B5, A5R 3.000 листови, A3, B4, B5R, A4R, SRA3, 13" x 19" 1.500 листови
Тежина на хартија: горен фах од 52 до 256 gsm
среден фах од 52 до 256 gsm
долен фах од 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 65 листови (од 52 до 90 gsm)
A3, B4, A4R: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
65 листови (90 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 656 mm × 623 mm × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
Тежина: прибл. 35 kg

Единица за завршна обработка со захефтување - продолжува

Име: ОБР. СО ЗАХ.-X1 (надворешно)
Број на фахови: 3
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5R 1.500 листови, A3, B4, B5R, A4R, 13" x 19" 750 листови
Капацитет на фах B (среден): A4, B5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R 125 листови
Капацитет на фах C (долен): A4, B5 2.500 листови (режим за каскадно полнење)
Тежина на хартија: горен фах од 52 до 300 gsm
среден фах од 52 до 300 gsm
долен фах од 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 100 листови (од 52 до 80 gsm)
A3/B4/A4R: 50 листови (од 52 до 80 gsm), 30 листови (100 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 782 mm × 765 mm × 1.040 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 64 kg

Единица за завршна обработка на брошури

Име: ОБРАБ. НА БРОШУРИ-V2 (надв.)
Број на фахови: 3
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R 125 листови
Капацитет на фах B (среден): A4, B5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R 125 листови
Капацитет на фах C (долен): A4, B5, A5R 3.000 листови, A3, B4, B5R, A4R, SRA3, 13" x 19" 1.500 листови
Тежина на хартија: горен фах од 52 до 256 gsm
среден фах од 52 до 256 gsm
долен фах од 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 65 листови (од 52 до 90 gsm)
A3, B4R, A4R: 30 листови (од 52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
65 листови (90 gsm)
Големина на хартија за спојување на брошури:
A3, B4, A4R, прилагодена големина (195,0 mm x 270 mm до 304,8 mm x 457,2 mm)
Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури:
20 листови x 10 групи (81 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 656 mm × 623 mm × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
Тежина: прибл. 58 kg

Единица за завршна обработка на брошури - продолжува

Име: ОБРАБОТКА НА БРОШ.-X1 (надв.)
Број на фахови: 3
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5R 1.500 листови, A3, B4, B5R, A4R, SRA3, 13" x 19" 750 листови
Капацитет на фах B (среден): A4, B5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R 125 листови
Капацитет на фах C (долен): A4, B5 2.500 листови (режим за каскадно полнење)
Тежина на хартија: горен фах од 52 до 300 gsm
среден фах од 52 до 300 gsm
долен фах од 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 100 листови (од 52 до 80 gsm)
A3/B4/A4R: 50 листови (од 52 to 80 gsm)
Големина на хартија за спојување на брошури:
A3, B4, A4R, SRA3S, 13"x19", прилагодена големина (210,0 mm x 279,4 mm до 330,2 mm x 487,7 mm)
Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури:
20 листови x 5 групи (81 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 300 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 896 mm × 765 mm × 1.040 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 110 kg

Внатрешна единица за отсекување брошури

Име: ВНАТР. ЕДИНИЦА ЗА БРОШУРИ-A1
*Треба ЕДИНИЦА ЗА БРОШУРИ-X1
Кап. на фах за отпадок: 1.500 листови
Прифатлива тежина на хартија: 60 до 300 gsm
Напој.: од един. за обраб.

Единица/и за правење дупки

ЕДИН. ЗА ПРАВ. 2/4 ДУПКИ-A1:
2 или 4
*Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R; четири дупки A3, A4
Извор на напојување: од главниот уред

ЕДИН. ЗА ПРАВ. 4 ДУПКИ-A1:
Четири
*Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R
Извор на напојување: од главниот уред

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BG1 (2/F4H): две или четири дупки
*Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки A3, A4, A4R, B5R; четири дупки A3, A4
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BH1(S4H): четири дупки
*Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

Единица/и за правење дупки - продолжува

ПРОФ. ЕДИНИЦА ЗА ДУПКИ-A1
*Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: A3, A4, A4R, SRA3
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки:
Проследување: од 52 до 300 gsm
Правење дупки: од 75 до 300 gsm
Поддржани форми при правење дупки (изборно): прстен со отворање (2 или 4 дупки), пластичен чешел (21 дупка), поврзување со пластична лента (12 дупки), двојна јамка (23, 34 дупки), спирала во боја (47 дупки)
Дим. (Ш x Д x В): 445 mm × 795 mm × 1.040 mm
Тежина: прибл. 102 kg

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ

ЕДИН. ЗА ВМЕТН. ДОКУМЕНТИ-Q1
*Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2
Број на фахови: 1
Капац. на фахот: 100 листови (80 gsm)
Прифатлива тежина на хартија: од 60 до 256 gsm
Прифатлив вид на хартија: тенка хартија, обична хартија, дебела хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, хартија со текстура, хартија за банкноти, обложена хартија, хартија за картички, меморандуми
Прифатливи големини на хартија: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R, SRA3, 13" x 19"
Димензии кога е прикачен на уредот (Ш x Д x В): 247 mm × 679 mm × 1.242 mm
Димензии на дополнителната опрема (Ш x Д x В): 662 mm × 679 mm × 1.242 mm
Тежина: прибл. 40 kg

ЕДИН. ЗА ВМЕТН. ДОКУМЕНТИ-N1
*Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1
Број на фахови: 2
Капацитет на фахот: горен фах: 200 листови (80 gsm)
долен фах: 200 листови (80 gsm)
Прифатлива тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Прифатлив вид на хартија: тенка хартија, обична хартија, дебела хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, однапред издупчена хартија, хартија со текстура, хартија за банкноти, обложена хартија, хартија за картички, меморандуми, паус хартија
Прифатливи големини на хартија: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R, SRA3, 13" x 19", прилагодена големина (182,0 × 182,0 mm - 330,2 × 487,7 mm)
Димензии кога е прикачен на уредот (Ш x Д x В): 336 mm × 793 mm × 1.407 mm
Димензии на дополнителната опрема (Ш x Д x В): 746 mm × 793 mm × 1.407 mm
Тежина: прибл. 61 kg

Единица за вметнување/превиткување документи

ЕДИН. ЗА ВМЕТН./ПРЕВ. ДОКУМЕНТИ-K1
*Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2
Број на фахови: 1
Вид на превит.: Z-прев., C-прев.
Прифатлива тежина на хартија: Z-превиткување/C-превиткување: од 60 до 105 gsm
Единица за вметнување: од 60 до 256 gsm
Прифатлив вид на хартија: Z-превиткување/C-превиткување: тенка хартија, обична хартија, хартија во боја, рециклирана хартија
Единица за вметнување: тенка хартија, обична хартија, дебела хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, хартија со текстура, хартија за банкноти, обложена хартија, хартија за картички, меморандуми
Прифатливи големини на хартија: Z-превиткување: A4R, B4, A3
C-превиткување: A4R
Единица за вметнување: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R, SRA3, 13" x 19"
Напојување: 100-240 V/50/60 Hz 1,0 A
Димензии кога е прикачен на уредот (Ш x Д x В): 247 mm × 679 mm × 1.242 mm
Димензии на дополнителната опрема (Ш x Д x В): 662 mm × 679 mm × 1.242 mm
Тежина: прибл. 76 kg

ЕДИН. ЗА ПРЕВИТК. ХАРТИЈА-J1
*Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1
Вид на превиткување: Z, наизменично Z, C, на половина, двојно паралелно
Прифатлива тежина на хартија: Z-превиткување, наизменично Z-превиткување, C-превиткување, превиткување на половина: од 52 до 105 gsm
двојно паралелнo превиткување: од 52 до 90 gsm
Прифатлив вид на хартија: тенка хартија, обична хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, хартија за банкноти
Прифатливи големини на хартија: Z-превиткување: A4R, B4, A3
наизменично Z-превиткување, C-превиткување, превиткување на половина, двојно паралелнo превиткување: A4R
Напојување: од единицата за завршна обработка
Дим. (Ш x Д x В): 336 mm × 793 mm × 1.190 mm
Тежина: прибл. 71 kg

Фах за копирање

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-R2: едноставен фах за основни потреби за печатење.
Кап.: 250 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 420 mm × 382 mm × 175 mm (кога фахот за проширување е извлечен) (кога е прикачен на уредот)
Тежина: прибл. 1,1 kg

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW

ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)

ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-A4 - комплет за читачот на картички со копирање-F1.

Други

ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМПЛЕТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ-F1 - се прикачува на касетата „2“. На корисниците им овозможува печ. на хартија за картички со A4 гол., која се става во 2-та касета за хартија. Един. за прос. може да користи и хартија за картички.

КАРТРИЏ ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за печати на скенираните и испратените оригинали

ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1 - ја зголемува безб. на документите преку скриена лента и код за закл. во ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс

Безбедност на податоците

КОМПЛЕТ ЗА ПРЕС. НА HDD-J1 - овозможува дуп. на под. во случај на хард. дефект на хард дискот за обнова на подат.

2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250GB-N1 - за функцијата за пресликување на хард диск е потребен допол. HDD.

2,5-ИНЧ. HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголем. на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.

ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AL1 - овозможува физичко отстранување на хард дискот кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.

УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

КОНТРОЛЕР ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (вграден)

IMAGEPASS-N1 - Canon и EFI создадоа контролер за печатење дизајниран за канц. работни групи и опкружувања кои бараат високи перформанси за обработка или печатење различни податоци. Поддржува PCL и Adobe PS3.

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (вграден)

ПАКЕТ ЗА ПРОДУКТИВНОСТ ЗА ВЕБ - придодава функции за напредна продуктивност и управување со задачите, како и одредени функции на пакетот Graphic Arts, Premium Edition. Во комп. се вкл.: Hotfolders, Postflight, ImageViewer.

ЛИЦЕНЦА ЗА HOT FOLDERS - ја зголемува продуктивноста со автом. на испраќањето задачи со слични предуслови за поставување. Опцијата помага во намалување на непр. печ. предизвикано од грешки во задачите. Hot Folders им овозможува на корисниците да ставаат датотеки во папка со однапред поставени параметри.

КОНТРОЛЕР ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (надворешен)

COLORPASS - GX500 EFI контролер во боја основан врз FIERY кој нуди напредна продук. и соф. управување со бои за опкружувања со огромни потреби за графичка обработка.

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (надворешен)

ПАКЕТ GRAPHIC ARTS PREMIUM ЗА ВЕБ - им помага на кор. да се придр. до инд. стандарди и да симулираат карактеристики на други излезни процеси, а притоа да добијат оптимална практичност за работните процеси. Поддршка за Windows7
КОМПЛЕТ СО ДРЖАЧ И GUI ЗА СЕРВЕР - вклучува монитор, тастатура, глувче и држач за ColorPASS-GX500.
КОМПЛЕТ СО ОТСТРАНЛИВ ХАРД ДИСК-B1 - хард дискот може да се отстрани од серверот (кога не се користи) заради складирање на безбедна локација.

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (вграден и надворешен)

FIERY IMPOSE - решение со вкрстени платформи за распоред. страници на документи достапно преку Command WorkStation на контролорот базиран на FIERY.
FIERY COMPOSE - решение со вкрстени платформи за составување на документи за контролорот базиран на FIERY, достапно преку Command WorkStation.
FIERY IMPOSE AND COMPOSE - решение за распоредување страници и правење композиција за контролорот, кое во еден пакет ги вклучува SeeQuence Impose и SeeQuence Compose.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува повр. (CCVI I/F) помеѓу терминал за контр. на копирање од трети страни и iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.
КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ ПРЕКУ BLUETOOTH - A1 - чипот за Bluetooth овозможува ком. помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth
КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-C1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC.

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1 - функција на факс.
SUPER G3 ФАКС КАРТ. ЗА ВТОРА ЛИН.-AS1 - додава втора лин. за факс
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
КОМП. ЗА ИСП. ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (Super G3 ФАКС кар.-AS1) кор. испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас ги потврдува основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.
КОМ. ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1 - му овозможува на кор. да постави разни функции на уредот користејќи глас. инстр. и звуци.

Картриџ за единицата за захефтување

ЕД. ЗА ЗАХ.-P1 - за зах. (2 x 5.000 парчиња)
ЕД. ЗА ЗАХ.-N1 - за зах. (3 x 5.000 парчиња)
КАРТРИЏ ЗА ЗАХ.-Y1 - за сред. спој. (2 x 2.000 парчиња)
КАРТРИЏ ЗА ЗАХ.-X1 - за сред. спој. (3 x 5.000 парчиња)

 1. Времето помеѓу вклучување на уредот и овозможување на копчето за активирање
 2. *Поддржано е само печатење PDF датотеки од веб-страници
 3. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 4. Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
 5. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 6. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Метод. за тестирање е дефинирана од Energy Star (http://www.eu-energystar.org).
 7. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
 8. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 9. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 10. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 11. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Метод. за тестирање е дефинирана од Energy Star (http://www.eu-energystar.org).
 12. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 13. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 14. Податоците се преземени од декларацијата ECO