Canon i-SENSYS LBP352x Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

Еднострано: до 62 стр./мин. (A4), 75 стр./мин. (A5, хоризонтално)¹


Двострано: до 41,4 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

До 600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 29 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл. 7,0 секунди

Препорачан месечен обем на печатење

5.000 - 20.000 страници месечно

Работен циклус

Макс. 280.000 страници месечно¹

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

Напредни функции за печатење

Безбедно печатење


Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)


Печатење бар-кодови¹


Поддршка за Google Cloud Print


iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business


Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 500 листови


Повеќенаменски фах за 100 листови

Внес на хартија(опција)

Опција 1: касета за 500 листови x 3, магацин за хартија од 1.500 листови


Опција 2: касета за 500 листови x 4


Друго: касета за 500 листови A5 (ја заменува стандардната касета), касета за 500 листови од прилагодени медиуми (ја заменува стандардната касета), механизам за снабдување со пликови за 75 листови (го заменува повеќенаменскиот фах)

Излезно лежиште за хартија

500 листови со страната за печатење надолу, 100 листови со страната за печатење нагоре

Типови на медиуми

Обична хартија, тешка хартија,


етикети, пликови

Големина на медиуми

Касета (стандардна и изборна):


A4, B5, A5, LGL, LTR, EXE, FLS, K16


Прилагодена големина - ширина: 148 до 216 mm, должина: 210 до 356 mm


Повеќенаменски фах:


A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), A6, LGL, LTR, EXE, FLS, K16, STMT, картички со индекс (3"x5"), пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5)


Прилагодена големина - ширина: 76 до 216 mm, должина: 127 до 356 mm


A5-касета:


A5 (хоризонтално)


Касета за приспособени медиуми:


A5, A6, STMT


Прилагодена големина - ширина: 102 до 170 mm, должина: 148 до 282 mm


Магацин за хартија за 1.500 листови:


A4, LGL, LTR


Механизам за снабдување со пликови:


Плик


Прилагодена големина - ширина: 90 до 178 mm, должина: 160 до 254 mm

Тежина на медиуми

Касета: 60 до 120 g/m²


Повеќенаменски фах: 60 до 199 g/m²

Двострано печатење

Автоматски


Касета (стандардна и изборна):


A4, B5, A5, LGL, LTR, EXE, FLS


Прилагодена големина¹ - ширина: исто како за A4/B5/A5/LGL/LTR/EXE/FLS, должина: 210 до 356 mm


60 до 120 g/m2


A5-касета:


Не е достапен


Касета за приспособени медиуми:


A5


Прилагодена големина¹ - ширина: исто како за A5, должина: 148 до 282 mm


60 до 120 g/m2


Магацин за хартија за 1.500 листови:


A4, LGL, LTR


60 до 120 g/m2


Механизам за снабдување со пликови:


Не е достапен

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување

220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1650W или помалку


Активен режим: прибл. 850 W или помалку


Режим на подготвеност: прибл. 19W или помалку


Режим на мирување: прибл. 1,1W или помалку


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 2,8 kWh/неделно


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук¹


Активен режим: 71 dB или помалку


Режим на подготвеност: нечуен


Звучен притисок¹


Активен режим: 57 dB


Режим на подготвеност: нечуен

Димензии (Ш x Д x В)

415 mm x 529 mm x 438 mm

Тежина

Прибл. 26,2 kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

5-линиски LCD екран, 5 LED индикатори (онлајн, подготвено, порака, задача и заштеда на енергија), копчиња, нумеричка тастатура со 10 копчиња

КОНТРОЛОР

Брзина на процесор

528 MHz + 264 MHz

Меморија

1 GB

Јазици на печатачот

UFRII (извонредно брзо прикажување), PCL5e¹, PCL6, Adobe® PostScript

Фонтови

93 PCL фонтови, 136 PS фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 High-Speed, 10BASE-T/100 BASE-TX/1000BASE-T

Софтвер и управување со печатачот

Remote User Interface (RUI),


Управување со ID на оддел,


Toner Status Tool,


iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди


eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.


Компатибилност со uniFLOW и uniFLOW Login Device Client за SFP MEAP

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Windows® Vista / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Server® 2003R2 / Server® 2003


Mac OS X верзија 10.5.8 и понова


Linux¹/Citrix

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Сè-во-едно картриџи

Стандардно: картриџ 039 (11.000 страници¹)²


Голема потрошувачка: картриџ 039H (25.000 страници¹)²

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА/ ОПЦИИ

Елементи

Механизам за снабдување со хартија PF-B1 (касета за 500 листови) x 4<br>A5-касета C-A1 (450 листови)<br>Касета за приспособени медиуми CM-A1 (450 листови)<br>Магацин за хартија PD-G1 (1.500 листови)<br>Механизам за снабдување со пликови EF-A1 (75 листови)<br>SD-картичка -C1 (SD-картичка со меморија од 8 GB)<br>Комплет за печатење бар-кодови-F1 (овозможува печатење бар-кодови)<br>Комплет PCL-фонтови-C1 (овозможува печатење на Unicode кај SAP и нуди поддршка за фонтот Andale)<br>Опрема за корисничко одржување-A1 (опрема за редовно одржување што содржи додаток за прицврстување/валјак за пренесување/валјак за повлекување, потрошувачка од 225k)<br>MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)<br>Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)<br>Рамно подножје-T2 (понизок тип)<br>Рамно подножје-U2 (повисок тип)

Фуснота

¹ Потребна е A5-касетата C-A1

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Дополнителна опрема - Потребен е комплетот за печатење на бар-кодови-F1

¹ Не е достапен драјвер со различни поставки од наведените големини. Печатењето е можно само преку поставките на апликацијата.

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

¹ Дистрибуција само преку интернет

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Печатачот се испорачува со картриџот 039

¹ Потребна е A5-касетата C-A1

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Дополнителна опрема - Потребен е комплетот за печатење на бар-кодови-F1

¹ Не е достапен драјвер со различни поставки од наведените големини. Печатењето е можно само преку поставките на апликацијата.

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

¹ Дистрибуција само преку интернет

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Печатачот се испорачува со картриџот 039