Canon i-SENSYS LBP6030B Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

18 стр./мин. црно-бело (A4)¹

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 2400 x 600 dpi со технологијата за автоматско усовршување на слика

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл.


1 секунда од режим на мирување


10 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл.


7,8 секунди или помалку

Работен циклус

Макс. 5.000 страници месечно

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Повеќенаменски фах за 150 листови

Излезно лежиште за хартија

100 листови со страната за печатење надолу

Типови на медиум

Обична хартија, тешка хартија, транспарентна,


етикети, пликови

Големини на медиум

A4/B5/A5/LGL/LTR/EXE/16K/прилагодени големини


Env. COM10/Env. Monarch/Env. C5/Env. DL


ширина76,2~216mm x должина 188~356mm

Тежини на медиум

Повеќенаменски фах:


60 до 163 g/m

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

AC 220-240V (±10%), 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 870 W или помалку


Активен режим: во просек прибл. 330 W


Режим на подготвеност: во просек прибл. 1,8 W или помалку


Режим на мирување: во просек прибл. 0,8 W или помалку


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,47 kWh/неделно


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук¹:


Активен режим: 6,34 B или помалку


Режим на подготвеност: нечуен


Звучен притисок¹:


Активен режим: 49,2 dB(A)


Режим на подготвеност: нечуен

Димензии (Ш x Д x В)

364 mm x 249 mm x 199 mm

Тежина

Прибл.


5,0 kg

Работни услови

Температура: 10~30ºC


Влажност: 20~80%RH (без кондензација)

Контролен панел

2 LED индикатори, 2 оперативни копчиња

КОНТРОЛОР

Меморија

32 MB

Јазици на печатач

UFRII LT

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 Hi-Speed

Компатибилност со оперативни системи

Win 8.1(32/64-битен)/Win 8(32/64-битен)/Win 7(32/64-битен)/Win Vista(32/64-битен)/XP(32/64-битен)/Server 2012(32/64-битен)/Server 2012 R2(64-битен)/Server 2008(32/64-битен) / Server 2008 R2(64-битен)/ 2003 Server(32/64-битен)/Mac OS X 10.6~ /Linux¹ /Citrix(FR2)

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Стандардно: картриџ 725 (1.600 страници¹)²

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Брзината на печатење може да се намали во зависност од подесувањата на драјверот на печатачот, големината на хартија, видот на хартија и бројот на отпечатени страници

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Печатачот се испорачува со основни картриџи за 700 страници

¹ Брзината на печатење може да се намали во зависност од подесувањата на драјверот на печатачот, големината на хартија, видот на хартија и бројот на отпечатени страници

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Печатачот се испорачува со основни картриџи за 700 страници