Canon i-SENSYS LBP712Cx Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

Еднострано: до 38 стр./мин. во боја и црно-бело (A4), до 59 стр./мин. во боја и црно-бело (A5 – хоризонтално)¹


Двострано: до 38 слики/мин. во боја и црно-бело (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 9600 x 600 dpi

Резолуција на печатење

До 600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 31 секунда од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Во боја: прибл. 6,0 секунди


Црно-бело: прибл. 5,1 секунди

Препорачан месечен обем на печатење

Од 2.000 - 7.500 страници месечно

Работен циклус

Макс. 80.000 страници месечно¹

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

Напредни функции за печатење

Безбедно печатење


Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)


Печатење бар-кодови¹


Можност за Google Cloud Print


iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business


Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 550 листа


Повеќенаменски фах за 100 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 550 листа x 3

Излезно лежиште за хартија

200 листови со страната за печатење надолу

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, хартија во боја,


етикети, пликови, поштенска картичка, рапава хартија

Големини на медиум

Касета (стандардна):


A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), LTR, EXE, STMT, K16


Прилагодена големина - ширина: 101,6 до 215,9 mm, должина: 148 до 297 mm


Повеќенаменски фах:


A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), A6, LGL, LTR, EXE, FLS, K16, STMT, картички со индекс (3"x5")


Прилагодена големина - ширина: 76,2 до 215,9 mm, должина: 127 до 355,6mm


Касета (изборна):


A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), LGL, LTR, EXE, STMT, FLS, K16


Прилагодена големина - ширина: 101,6 до 215,9 mm, должина: 148 до 355,6 mm

Тежини на медиум

Касета: 60 до 163 g/m²


Повеќенаменски фах: 60 до 216 g/m²

Двострано печатење

Автоматски


Касета (стандардна и изборна):


A4, B5, A5, LGL, LTR, EXE, FLS, K16


Прилагодена големина - ширина: 148 до 215,9 mm, должина: 210 до 355,6 mm


60 до 163 g/m2

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1470W или помалку


Активен режим: прибл. 590W или помалку


Режим на подготвеност: прибл. 34W или помалку


Режим на мирување: прибл. 1,3W или помалку


Исклучено напојување: 0,16W или помалку


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,4kWh/week


Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: 1-180 мин. (зададено: 1 мин.)


Време на неактивност кое е потребно за автоматско исклучување: 4 часа (зададено)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук¹


Активен режим: 66 dB


Режим на подготвеност: 50 dB


Звучен притисок¹


Активен режим: 51 dB


Режим на подготвеност: 36 dB

Димензии (Ш x Д x В)

458 mm x 464 mm x 388 mm

Тежина

Прибл. 28,8 kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

5-линиски LCD екран, 5 LED индикатори (онлајн, подготвено, порака, задача и заштеда на енергија), копчиња, нумеричка тастатура со 10 копчиња

КОНТРОЛОР

Брзина на процесор

528MHz + 264 MHz

Меморија

1 GB

Јазици на печатач

UFRII (извонредно брзо прикажување), PCL5c¹, PCL6, Adobe® PostScript

Фонтови

93 PCL фонтови, 136 PS фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 High-Speed, 10BASE-T/100 BASE-TX/1000BASE-T

Софтвер и управување со печатач

Remote User Interface (RUI),


Department ID Management,


Toner Status Tool,


iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди


eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.


Компатибилност со uniFLOW и uniFLOW Login Device Client за SFP MEAP

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Windows® Vista / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Server® 2003R2 / Server® 2003


Mac OS X version 10.6.8 и понова


Linux¹/Citrix

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Стандардно:


Картриџ 040 црна (6.300 страници¹)²


Картриџ 040 цијан (5.400 страници¹)²


Картриџ 040 магента (5.400 страници¹)²


Картриџ 040 жолта (5.400 страници¹)²


Голема потрошувачка:


Картриџ 040H црна (12.500 страници¹)²


Картриџ 040H цијан (10.000 страници¹)²


Картриџ 040H магента (10.000 страници¹)²


Картриџ 040H жолта (10.000 страници¹)²


Кантичка за потрошен тонер: WT-B1 (прибл. 54.000 A4 страници)

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА/ ОПЦИИ

Делови

Механизам за снабдување со хартија PF-D1 (касета за 500 листови) x 3


SD картичка-C1 (SD картичка со меморија од 8GB)


Комплет за печатење на бар-кодови-F1 (овозможува печатење на бар-кодови)


Комплет PCL фонтови-C1 (овозможува печатење на Unicode кај SAP и нуди поддршка за фонтот Andale)


MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)


Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)


Рамно подножје-P1

Фуснота

¹ Од стандардна касета

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Дополнителна опрема - Потребен е комплетот за печатење на бар-кодови-F1

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

¹ Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде достапен во октомври 2016 година

¹ Врз основа на ISO/IEC 19798


² Печатачот се испорачува со картриџот 040

¹ Од стандардна касета

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Дополнителна опрема - Потребен е комплетот за печатење на бар-кодови-F1

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

¹ Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде достапен во октомври 2016 година

¹ Врз основа на ISO/IEC 19798


² Печатачот се испорачува со картриџот 040