Canon Серија ColorStream 8000

Спецификации

Детални спецификации

Технологија

 • Инк-џет
  1,200 dpi DigiDot drop-on-demand, piezoelectric
 • Мастило
  ColorStream 8000 water-based pigment inks, MICR1
 • Големина на капки
  Variable/Multilevel 2 – 5 pl
 • Транспорт на хартија
  Pinless, tight web, automatic tension control
 • Брзина на печатење (страници во минута)
  ColorStream 8110: 110 m/min - 1,480 A4/min duplex
  ColorStream 8133: 133 m/min - 1,790 A4/min duplex
  ColorStream 8160: 160 m/min - 2,152 A4/min duplex
  ColorStream 8200: 200 m/min - 2,692 A4/min duplex
 • Просечен месечен обем на печатење
  ColorStream 8110: AMPV 10 - 45 Million A4
  ColorStream 8133: AMPV 10 - 55 million A4
  ColorStream 8160: AMPV 15 - 65 million A4
  ColorStream 8200: AMPV 15 - 85 million A4

Хартија

 • Ширина на печатење
  165 – 560 mm
 • Должина на страница
  ColorStream 8110: 76 - 1,524 mm
  ColorStream 8133: 76 - 1,524 mm
  ColorStream 8160: 76 - 1,524 mm
  ColorStream 8200: 102 - 1,524 mm
 • Ширина на хартија
  165 – 571.5 mm
 • Тежина на хартија
  ColorStream 8110: 40 - 160 gsm, < 40 gsm and > 160 gsm with positive media testing
  ColorStream 8133: 40 - 160 gsm, < 40 gsm and > 160 gsm with positive media testing
  ColorStream 8160: 40 - 160 gsm, < 40 gsm and > 160 gsm with positive media testing
  ColorStream 8200: 40 - 120 gsm, < 40 gsm and > 120 gsm with positive media testing
 • Подлоги
  Uncoated, inkjet-treated, pre-printed, recycled, inkjet coated

Потреби за напојување по вертикален елемент

 • Поврзување (ЕУ)
  400 V/63 A per Tower, 10 A per Chiller, 10 A per Web Cleaner, 16A Controller

Физички податоци

 • Должина x ширина (по вертикален елемент)
  3,540 x 1,440 mm
 • Должина x ширина (двоен систем)2
  8,410 x 1,440 mm
 • Висина
  2,000 mm
 • Тежина (по вертикален елемент)
  2,830 kg

Животна средина

 • Температура
  Optimal 20 – 26 °C
 • Влажност
  40 – 60%
 • Шум при работа
  < 80 dB

Работен процес

 • Контролор
  SRA MP
 • Формат на влезни податоци3
  AFP/IPDS, PDF, PDF/VT, PCL 6, Line Data, LCDS, Metacode, PostScript, PPML, TIFF, VIPP
 • Print Manager (изборно)
  PRISMAproduction
 • Поврзување
  Gigabit Ethernet (copper); 10 Gigabit Ethernet (copper, Optic MMF/SR, Optic SMF/LR)

Општо

 • Режими на печатење
  1/0, 4/0, 1/1, 4/4 + MICR (option)
 • Конфигурација
  ColorStream 8110: Single, I-, L- and H-Twin; L- and H-flexible Twin
  ColorStream 8133: Single, I-, L- and H-Twin; L- and H-flexible Twin
  ColorStream 8160: Single, I-, L- and H-Twin; L- and H-flexible Twin

  ColorStream 8200: I-Twin
 1. MICR printing at 600 dpi
 2. Единица за обработка на хартија
 3. Делумно во комбинација со PRISMAproduction