varioPRINT iX-series
Спецификации

Детални спецификации

Технологија

Printing Technology

Инк-џет, испуштање мастило на барање, пиезоелектрично

Мастило

Ексклузивни мастила iX со полимери и пигмент базирани на вода

Големина на капки

Променливо, повеќе нивоа

Брзина на печатење

varioPRINT iX3200:
Двострано печатење на 320 A4-слики во минута
Двострано печатење на ~9120 SRA3-слики на час
Двострано печатење на ~8340 B3-слики на час
varioPRINT iX2100:
Двострано печатење на 210 A4-слики во минута
Двострано печатење на ~6420 SRA3-слики на час
Двострано печатење на ~5820 B3-слики на час

Работен циклус

varioPRINT iX3200: 1.000.000 - 10.000.000 A4 слики/месечно
varioPRINT iX2100: 1.000.000 - 7.000.000 A4 слики/месечно

Резолуција на печатење

1200 x 1200 dpi

Хартија

Тежина на хартија

Необложена: 60 - 350 gsm
Обложена: 90 - 350 gsm

Дебелина на хартија

70 - 400 микрони

Подлоги

Обложена и необложена хартија вклучувајќи и специјални материјали

Стандардна конфигурација

1 модул за внес на хартија (PIM Flex XL)
1 една единица за редење со висок капацитет

Големина на хартија

203 x 208 mm - 356 x 508 mm

Максимална површина во која може да се печати

337 x 504 mm

Капацитет за хартија

4.500 листови (80 gsm) со еден PIM
9.000 листови (80 gsm) со два PIM
13.500 листови (80 gsm) со три PIM
23.400 листови A4 (80 gsm) со три PIM и два фаха за хартија

Модул за внес на хартија Flex XL

Фах за хартија

2 x 600 листови, 2 x 1650 листови (80 gsm)

Стандарден капацитет на хартија

4.500 листови

Големина на хартија

Фах 1 и 2: 203 x 203 mm - 488 x 320 mm
Фах 3 и 4: 203 x 208 mm - 350 x 508 mm

Димензии (Ш x Д x В)

922 x 1150 x 716 mm

Тежина

240 kg

Единица за редење со висок капацитет

Редење

2 x 3.000 листови (80 gsm) по единица за редење

Димензии (Ш x Д x В)

899 x 745 x 1040 mm
899 x 1250 x 1040 mm со изваден фах за редење

Тежина

Празен 120 kg, полн 300 kg

PRISMAsync контролор

Network Connectivity

Надворешно: 1 x 10 Gbit етернет; Внатрешно: 2 x 1 Gbit (10/100/1000 Base-T), TCP/IP (LPR /LPD, 9100 Socket), статичка IP / автоматска IP (DHCP), IPv4, IPv6 (само во режим за печатење документи)

Јазици за опис на страница

PDF 1.7 (Extension Level 3), PDF-X (поддршка за APPE 5.6 RIP), PDF/VT (Level 1), Postscript, PPML 2.2, IPDS (APPE 5.7), SRA PCL6

Испраќање задачи

lpr, автоматски папки преку WebDAV, Socket (проследување), JDF/JMF, IPP 2.0, Remote PDF Driver

Протоколи

SNMP v1, SNMP v3, ресурси на централен уред MIB, MIB II, печатач MIB, следење на задачи MIB, управување со задачи MIB (делумно), IEEE 802.1x

Spot Color Libraries

PANTONE+ Solid (обложени и необложени), PANTONE GOE (обложени и необложени), HKS (K,N), HKS (K,N) 3000+, PANTONE+ Solid 336 New (обложени и необложени)

Предуслови за поврзување

Осигурувач за поврзување

230/400 VAC, 100 A; 100-240 VAC, 13-20 A; 100-240 VAC, 13-20 A; 200-240 VAC, 13-20 A; 100-240 VAC, 13-20 A

Компресиран воздух

5-12 бари, сув и без масло

Вода

Систем за вода со обратна осмоза

Температура во

опкружувањето

Оптимален опсег од 20–26 °C

Влажност

Оптимален опсег од 40-60%

Физички податоци

Должина × Широчина x Висина

8.800 × 2.750 x 2.300 mm

Тежина

Приближно 8000 kg

Галантерија

Фах за хартија

Втор и трет модул за внес на хартија
Два фаха за хартија

Единица за редење со висок капацитет

Втора единица за редење со висок капацитет

Внатрешна завршна обработка

Интерфејс DFD
Интерфејс SFD

PRISMAsync

DPlink
DocBox
PRISMAlytics Dashboard
PRISMAsync Simulator
PRISMAprofiler

Регулаторни сертификати

Изјава за усогласеност

Печатачот има декларација за усогласеност со следните директиви на ЕУ:
2014/35/EU (директива за низок напон)
2014/30/EU (директива за електромагнетна компатибилност)
2011/65/EU (директива за ограничување на употребата на одредени опасни супстанци).
Печатачот користи RFID-читач којшто има декларација за усогласеност со 2014/53/EU (директива за радиоопрема)

Сигурност

IEC/EN/UL/CSA 62368-1:2014
Ознаки: CE, UKCA, TÜV-GS, c-UL-us, RCM

Радио

EN 62479, EN301-489-1, EN301 489-3, EN302 291-2

EMC

EN 55011:2016, EN55035:2017
Ознаки: CE, UKCA, FCC, ICES, VCCI, RCM, CETECOM

Еколошки

EN/IEC 63000:2018
Ознаки: CE/UKCA/WEEE
Усогласеност со регулативата REACH

*Дадени се физички податоци за стандардна конфигурација што содржи еден модул за внес на хартија и една единица за редење со голем капацитет