Canon DreamLabo 5000 Спецификации

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Технологија за печатење

Инк-џет со FINE технологија на глава за печатење

Влез на слики

RGB (sRGB/AdobeRGB)

Резолуција на печатење

2400 x 1200 dpi

Големина на печатење

89 x 89 mm - 635 x 305 mm

Брзина на печатење (прибл.)

A4 (210 x 297 mm) двострано: 1000 страници на час ¹


A4 (210mm x 297mm) еднострано: 1140 страници на час ¹


635 x 305 mm (25 x 12") еднострано: 380 страници на час ¹


457 x 305 mm (18 x 12") еднострано: 525 страници на час ¹


102 x 152mm (4 x 6") еднострано: 2330 страници на час ¹

СИСТЕМ НА МАСТИЛА

Мастила

Седум бои:


Црна, цијан, магента, жолта, фото цијан, фото магента, сива

Тип

Мастила базирани на боја

РАКУВАЊЕ СО ХАРТИЈА

Поддржани видови на хартија

Вид Glossy (еднострано) 275 gsm


Вид Glossy (двострано) 250 gsm


Вид Satin (двострано) 165 gsm


Вид Luster (еднострано) 200 gsm


Вид Luster (еднострано) 266 gsm


Вид Luster (двострано) 230 gsm


Вид Silky (еднострано) 185 gsm


Вид Metallic silky (еднострано) 198 gsm

Залиха на хартија

Две ролни за полнење како зададена опција


Четири ролни за полнење со изборен магацин за хартија

Подредување на хартија

10 корпи со големи димензии


10 корпи со мали димензии

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Димензии (Ш x Д x В)

3630 x 1600 x 1540 mm


4325 x 1600 x 1540 mm (со изборен магацин за хартија)

Тежина

Макс. 2640 kg ¹


Макс. 2900 kg (со изборен магацин за хартија) ¹

ИНФОРМАЦИИ ЗА ФУНКЦИОНИРАЊЕ

Работни опкружувања

Температура: 15 - 27 °C


Влажност: 30 - 70 %

Потреби за напојување со енергија

Трифазен 380/400/415V 30A 50Hz x 2


Монофазен 220-240V 30A 50Hz x 1

Потрошувачка на енергија

Печатење: прибл. 5500Wh


Исклучено: прибл. 50Wh

Ниво на шум

70 db(A)

Потребен простор за складирање (Ш x Д x В)

6292 x 3829 x 2090 mm


6987 x 3829 x 2090 mm (со изборен магацин за хартија)

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Погледнете ја брошурата за сите информации за поддршка на хартија.

Овој производ е наменет само за печатење. За производство на фото албуми е потребен процес за спојување на книги со дополнителна опрема.

Фуснота

¹ Вредностите за продуктивноста се мерат користејќи го методот за мерење на Canon.

¹ Во максималната тежина спаѓаат: 7 резервоари со мастило, 7 глави за печатење, 2 или 4 ролни хартија, печатач на задна страна, држач за главите, траки од мастило, отпадно мастило, вода за навлажнување и средство за ладење. Подните подлоги не се вклучени.