XEED 4K6021Z
Спецификации

Спецификации

4K

Стандардна резолуција 4K DCI (4096 x 2160) за неверојатно детални проекции

AISYS

Подобрени оптички компоненти за моќна проекција во 4K

Ласер

Голема светлина на бои од 6000 лумени за континуирано работење со мало одржување

Display Port

Рамномерна и прецизна видеопроекција

HDBaseT

Пренесувајте HD-слика, звук и сигнали за контрола на голема оддалеченост

Wi-Fi

Користете ја апликацијата Canon Service Tool за контрола

Crestron

Компатибилност со Crestron RoomView

Гаранција од 5 години*

Важат правила и услови

Погледни сè

Детални спецификации

Панел

Тип

LCOS рефлективен екран, TFT активна матрица

Големина и број

0,74” дијагонала, 3 панели

Сооднос на слика

прибл. 17:9

Стандардна резолуција

4096 x 2160 (4K), 8.847.360 пиксели

ОПТИКА

Тип извор на светлина

Сини ласерски диоди и жолт фосфор

F број на објектив и фокусна должина

F2.1 - F2.4; f=22.7 – 39,8 mm (4K објектив)

Зум зголемување и контрола

1,76x моторизиран (4K објектив)

Контрола на фокус

Моторизирано

Објектив со менување

Тип прстен

Поместување на објектив

Вертикален: +/-73%*

Хоризонтален: +/-11%*

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост на боите

6.000 лумени**

Бои и светлина во тивок режим 1 и 2

3.600 / 2.400 лумени**

Униформност на осветлување

80% или повеќе (кога се користи 4K објектив)

Стандарден сооднос на контрастот

4000:1 (кога ирисот е поставен да се затвори 9)

Сооднос на динамичкиот контраст

22,000:1 (кога ирисот е поставен да се затвори 9)

Покриеност на растојание на проекција

0,45 m - 86,0 m (во зависност од објективот)

Големина на екран

40” - 600” (86 x 54 cm - 1292 x 808 cm, во зависност од објективот)

Оддалеченост за 100"

2,0 - 5,3 m (4K-објектив)

Сооднос на проектирање

1,34:1 - 2,35:1 (4K-објектив)

Зголемување со дигитален зум

1,76x (4K-објектив)

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално и хоризонтално: +/-20°

Влезен сигнал од дигиталната слика

640x480, 720x480, 720x576, 800x600, 1280x720, 1024x768, 1366x768, 1440x900, 1280x1024, 1920x1080, 2048x1080, 2560x1080, 1920x1200, 2048x1200, 2560x1440, 2560x1600, 3840x2160, 4096x2160

DisplayPort 1x2

1280x480, 3840x2160, 4096x2160

HDBaseT влез

Еквивалент на влезниот сигнал од дигиталната слика

Мрежна комуникација

HDBaseT (100BASE-TX)

Вграден звучник

Не се испорачува

ПРИКЛУЧОЦИ

Влезен сигнал од дигиталната слика

HDMI x 2

Влезен сигнал од дигиталната слика

DP x 2

Дигитален видео и аудио влез

HDMI, DP и HDBaseT

HDBaseT влез

RJ-45 (HDBaseT) Слика, звук, сигнал за контрола и мрежа

Audio Input

3,5mm стерео мини приклучок

DC 12 V (макс. 0,35 A)

Мини приклучок од 3,5 mm

Жичен далечински управувач

Мини приклучок од 3,5 mm

USB приклучок

USB тип A (ажурирање на фирмверот)

Сервисен приклучок / контрола на проектор

Мини D-Sub 9-пински / RS-232

Приклучок за мрежа

RJ-45 HDBaseT влез (100BASE-TX)

Стандард за пренос преку Wi-Fi

IEEE 802.11b / g / n

Растојание за пренос преку Wi-Fi

До 25m (без пречки од електрични бранови / без пречки до пристапната точка)

Шифрирање на Wi-Fi

Отворено / WEP / WPA-PSK TKIP / WPA-PSK AES / WPA2-PSK TKIP / WPA2-PSK AES

Режими за поврзување преку Wi-Fi

Режим на инфраструктура
Режим PjAP (пристапна точка на проекторот)

Wi-Fi сертификати и WPS

Добиено. Метод со притиснување копче (PBC) и метод со PIN код (PIN)

МЕХАНИЗМИ

Механизам за подигнување

Четири вртливи ногарки, издолжување до 14,6 mm.
Максимален агол на подигнување +/-1,8°

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

480 mm x 196 mm x 545 mm (без објектив)

Тежина

19 kg (без објектив)

Извор на напојување со енергија

100V - 240V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Нормално: 625 W
Режим на подготвеност: 0,25-1,6 W (во зависност од HDBaseT и мрежните поставки)

Елиминирање на топлината

2131 BTU/час

Работен век на светлосниот извор

20.000 / 40.000 часа

Ниво на шум (нормално / тивки режими)

38 / 33 / 29 dB

Раб. услови

0°C до +45°C (20%RH - 85%RH)

Услови на складирање

-20°C до +60°C

Гаранција

5 години (12.000 часови)

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено

Подлежност на промена без претходна најава.

* Кога се користи 4K објективот RS-SL07RST, нормален режим. Во проширен режим, (оптичките перформанси не се загарантирани) В: +/-104%, Х: +/-25%.

Не е можно максимално поместување на објективот во двете насоки.

** Кога режимот за слика е поставен на презентација / 4K-објектив RS-SL07RST

Табела за потврда за операција на HDBaseT-предавател.

За да создадете HDBaseT систем се потребни предавател и приемник. Воглавно, HD-BaseT користи надворешен приемник и предавател, па ако овие уреди се произведени од ист производител, нивните перформанси сигурно ќе бидат извонредни. Меѓутоа, бидејќи проекторот има вграден приемник, приемникот и предавателот ќе бидат произведени од различни производители. Поради тоа, во листата подолу, проверете дали предавателот што го користите може да се користи со проекторот пред да започнете со употребата. (Canon не гарантира за функционирањето)

Производител Име на моделот Слика Аудио LAN Сериски број
Crestron DM-TX-4K-202C Да (компатибилност со 4K) Да Да Не
DM-TX-401C Да Да Да Не
AMX AVB-TX-MULTI-DXLINK Да*1 Да Да Не
Kramer TP-780Txr Да (компатибилност со 4K) Да Да Да
TP-582T Да (компатибилност со 4K)*1*2 Да Да Да
Extron*3 XTP T USW 103 4K Да (компатибилност со 4K) Да Да Не
Gefen GEF-HDCAT5-ELRPOL Да (компатибилност со 4K)*1*2 Да Да*4 Не
Atlona AT-HDTX-RSNET Да (компатибилност со 4K)*1*2 ДаДа -
CYP PU-507-KIT Да (компатибилност со 4K)*1*2 Да Да Да

* Да: достапно, Не: не е достапно, -: Нема функција во Tx
Компатибилност со 4K: компатибилност со сигнали со резолуција од 4096x2160 и 3840x2160
* 1: кога ќе приклучите одредени влезни уреди, сликата може да се прикаже неправилно
* 2: кога ќе приклучите одредени влезни уреди, сликата може да се прикаже со поинаква резолуција од очекуваната
* 3: потребно е да ја поставите функцијата Extron XTP на „Вклучено“
* 4: подесувањата за напојување во режим на подготвеност треба да бидат поставени на „Нормално“.