Canon imageFORMULA DR-6010C Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 3-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

Двоен интерфејс (High speed USB 2.0 и SCSI-3)

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 318 (Ш) × 278 (Д) × 185,5 (В) mm


Отворен фах: 318 (Ш) × 545 (Д) ×187 (В) mm со патека во форма на U

-

Тежина

Прибл. 6,5 kg

Потреби за напојување

AC220 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 30 W, режим на мирување: 2,2 W

Работни услови

10 - 32,5°C (50 - 90,5°F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

60стр./мин. / 120слики/мин.

Боја

60стр./мин. / 120слики/мин.

Излезна резолуција

100 x 100dpi, 150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Режим на бои

Црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст, напредно подобрување на текст II, 8-битни тонови на сиво (256 нивоа), 24-битни бои, подобрување на текст со голема брзина

Препорачан дневен работен циклус

Прибл: 7.500 скенирања/ден

Ширина

53-219 mm

Должина

70-356 mm

Дебелина

Автоматско снабдување/патека во форма на U: 52 - 128 g/m² (0,06- 0,15 mm)


Автоматско снабдување/права патека: 52 - 128 g/m² (0,06- 0,20 mm)


Режим на проследување/патека во форма на U: 52 - 157 g/m² (0,06- 0,20 mm)


Режим на проследување/права патека: 52 - 546 g/m² (0,06- 0,66 mm)

Режим за долги документи

3000mm макс. (може да се прилагоди во контролен панел на MS Windows)

Скенирање на картички

Ширина: 53,0 mm, Должина: 85,5 mm, Дебелина: 0,76 mm (само режим на проследување и права патека)

Одвојување на листови

Валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

100 листови (80 g/m²)

ОТКРИВАЊЕ НА ДВОЈНО ПОВЛЕКУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ

Друго

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, прескокнување празна страница, автоматско откривање на боја, изоставување на боја (RGB/прилагодено), подобрување (RGB/прилагодено), намалување на ефектот Moire, спречување на пробивање на боите/отстранување заднина, отстранување на рабови, разделување серии, разделување на код за составување (софтвер), отстранување точки од дупки за поврзување, поставување подрачје на скенирање, MultiStream™, систем за брзо враќање во функција, ултразвучно откривање на двојно повлекување документи, регистрација на задача/корисник

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows 2000 / XP / VISTA / 7 / 8 / 10)


CapturePerfect


Kofax VRS

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Комплет за замена на валјаци за задржување

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.