Canon imageFORMULA DR-6030C Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 3-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

High speed USB 2.0 и SCSI-3

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 398 (Ш) × 312 (Д) × 191 (В) mm


Отворен фах: 398 (Ш) × 668 (Д) × 194 (В) mm со патека во форма на U

-

Тежина

Прибл. 10,5 kg

Потреби за напојување

AC220 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 46,5W, режим на мирување:3,7W, исклучено напојување: 0,04W

Работни услови

10 - 32,5°C (50 - 90,5°F), влажност 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

80стр./мин. / 160слики/мин. - брзина на хоризонтално печатење

Боја

80стр./мин. / 160слики/мин. - брзина на хоризонтално печатење

Излезна резолуција

100 x 100dpi, 150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Црно-бело, дифузија на грешка, подобрување на текст со голема брзина, напредно подобрување на текст, напредно подобрување на текст II, 8-битни тонови на сиво (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 10.000 скенирања/ден

Ширина

53 - 300mm

Должина

70 - 432mm

Дебелина

Вклучено разделување: (U-облина/директно) 52 - 128g/m² (0,06 - 0,15mm)Исклучено разделување: (U-облина) 42 - 157g/m² (0,05 - 0,20mm)(директно) 42 - 546g/m² (0,05 - 0,66mm)

Режим за долги документи

3000mm макс. (може да се избере во контролен панел на MS Windows)

СКЕНИРАЊЕ НА КАРТИЧКИ

Одвојување на листови

Валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

100 листови (80 g/m²)

-

Искосување, автоматско откривање на големина на страница, прескокнување на празна страница, препознавање ориентација на текст, однапред подесена крива на гама, изоставување на боја (RGB/прилагодени бои) / подобрување (RGB/прилагодени бои), бришење на точки, отстранување на рабови, отстранување дамки од дупки за поврзување, разделување на серија, подобрување на рабови, претходно скенирање, поставување подрачје на скенирање, MultiStream™, код за составување, подесување на предно/задно разделување, ултразвучно откривање на двојно повлекување документи, регистрација на корисник

Windows

ISIS/TWAIN драјвери (Windows 2000/XP Pro/XP Home/Vista/7/8/10), CapturePerfect, Kofax VRS

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Комплет за замена на валјаци за задржување

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.