Canon imageFORMULA DR-C225 Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Еднострано / двојно / превиткување / прескокнување празна страница

Интерфејс

High Speed USB 2.0

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 300 (Ш) x 156 (Д) x 220 (В)mm


Отворен фах: 300 (Ш) x 235 (Д) x 339 (В)mm

-

Тежина

Прибл. 2,6kg

Потреби за напојување

AC100 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 12,8W или помалку, режим на мирување: 1,9W или помалку, исклучено напојување: 0,5W или помалку

Работни услови

10 - 32,5 °C (50 - 90,5 °F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

25стр./мин. / 50слики/мин.

Боја

25стр./мин. / 50слики/мин.

Излезна резолуција

150dpi, 200dpi, 300dpi, 400dpi, 600dpi


Автоматско поставување на резолуцијата

Режим на бои

Автоматско откривање


Црно-бело


Дифузија на грешка


Напредно подобрување текст I


Напредно подобрување текст II (само Windows)


Сиви тонови со 256 нивоа


24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 1.500 скенирања/ден

Ширина

J-патека: 50,8 - 216mm


Права патека: 50,8 - 216mm

Должина

J-патека: 70 - 356mm


Права патека: 53,9 - 356mm

Дебелина

J-патека: 0,06 - 0,15mm (52 - 128g/m²)


Права патека: 0,05 - 0,25mm (40 - 209g/m²)

Режим за долги документи

Права патека: 3000mm макс.

Скенирање на картички

Права патека: 53,9 x 85,5 x 0,76mm


(поддршка за картички со релјеф)

Одвојување на листови

Метод на валјак за задржување (валјак за обратно разделување)

Капацитет на механизам за снабдување со листови

30 листови (80g/m²)

Обработка на слика

Израмнување на заднината


Спречување на пробивање на боите/отстранување заднина


Бришење сенки


Изоставување на боја (RGB)


Подобрување на боја (црвена)


Намалување на ефектот мoire

Откривање на двојно повлекување документи

Ултразвучен сензор / по должина

Друго

Автоматско откривање на големина на страница


MultiStream


Пробно скенирање


Препознавање ориентација на текст


Корекција на искосување


Ротација на слика


Поставување задачи

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows 2000/XP Pro/XP Home/Vista/7/8/10)


CaptureOnTouch


Nuance eCopy PDF Pro Office


Nuance PaperPort


Nuance OmniPage


Presto! BizCard читач


Дополнителна компонента: Evernote, SharePoint, GoogleDocs, SugarSync, Dropbox, OneDrive


EMC Captiva Cloud Runtime Controls

Mac

ISIS /TWAIN драјвер


CaptureOnTouch


Presto! PageManager


Presto! BizCard читач


Дополнителна компонента: Evernote, SharePoint, GoogleDocs, SugarSync, Dropbox

-

Комплет за замена на валјаци за задржување

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.