Canon imageFORMULA DR-C240 Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

High Speed USB 2.0

Димензии (ШxДxВ)

Затворени фахови: 291 x 253 x 231 mm


Отворени фахови: 291 x 603 x 363 mm

Тежина

Прибл. 2,8kg

Потреби за напојување

AC 100-240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 19W или помалку


Режим на мирување: 1,4 W или помалку


Исклучено напојување: 0,1 W или помалку

Работни услови

10 - 32,5 °C


Влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Црно-бело

45 стр./мин. / 90 слики/мин.

Боја

30стр./мин. / 60слики/мин.

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Црно-бело/дифузија на грешка/ напредно подобрување на текст, напредно подобрување на текст II, 8-битни тонови на сиво (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 4000 скенирања

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50,8 - 216mm

Должина

54 - 356mm

Дебелина

27 - 209g/m² (0,06 - 0,25mm)

Режим за долги документи

3000mm макс.

Скенирање визит картички

Големина: 50,8 x 85 mm или поголеми


Дебелина: помалку од 0,45 mm

Скенирање пластични картички

Големина: 53,9 x 85,5mm


Дебелина: 0,76mm (поддршка за картички со релјеф со дебелина до 1,4mm)

Скенирање пасоши

Дебелина до 4mm (преку подлога за носење)

Одвојување на листови

Метод на валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

60 листови (80g/m²)

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

-

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, 3-димензионална корекција на боја, изоставување на боја (RGB), подобрување на боја (RGB), автоматско откривање на боја, отсекување на сенки, MultiStream, прилагодливи поставки за гама, прескокнување на празна страница, режим на превиткување, поставување подрачје на скенирање, разделување на серија со бел празен лист или код за составување, намалување на ефектот Moiré, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, израмнување на контраст, израмнување на заднина, отсекување на сенки, автоматско поставување на резолуција, ослободување на двојно повлекување, откривање на двојно повлекување документи (ултразвучен сензор, должина)

ИСПОРАЧАН СОФТВЕР

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows VISTA SP2/ 7 SP1/ 8/ 8.1/10 Server 2008 R2 SP1 / Server 2012 R2)


CapturePerfect


CaptureOnTouch


eCopy PDF Pro Office


Kofax VRS


Дополнителна компонента: EMC Captiva Cloud Runtime Controls

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Комплет замена на валјак, подлога за носење (пасош), подлога за носење (A4)

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.