Canon imageFORMULA DR-F120 Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер со рамно лежиште за на работна маса со ADF

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi/1200dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

High speed USB 2.0

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 469 (Ш) x 335 (Д) x 120 (В) mm


Отворен фах: 469 (Ш) x 335 (Д) x 151 (В) mm

Тежина

Прибл. 4,6kg

Потреби за напојување

AC220 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање 19,9W или помалку, режим на мирување 2,5W или помалку, исклучено напојување: помалку од 0,5W

Работни услови

10 - 32,5 °C (50 - 90,5 °F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Црно-бело (A4, 200dpi)

ADF: 20стр./мин. / 36слики/мин

Во боја (A4, 200dpi)

ADF: 10стр./мин. / 18слики/мин

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi, 1200 x 1200dpi, 2400 x 2400dpi

Излезен режим

Црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст, напредно подобрување на текст II, 8-битни тонови на сиво (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 1000 скенирања/ден

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

ADF: 51 - 216mm


Рамно лежиште: до 216mm

Должина

ADF: 89 - 356mm


Рамно лежиште: до 356mm

Дебелина

ADF: 35 - 128g/m² (0,05 - 0,15mm)

Режим за долги документи

до 1000mm

Скенирање на картички

Ширина: 51mm должина: 89mm (дебелина 128 - 209g/m²)

Одвојување на листови

Метод на валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

50 листови (80g/m²)

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

-

Автоматско откривање на големина на страница, искосување, автоматско откривање на боја, подобрување на текст, прескокнување на празна страница, ориентација на текст, MultiStream, однапред поставена крива на гама, претходно скенирање, нагласување на рабови, изоставување на боја (RGB), подобрување на боја (RGB), намалување на ефектот Moire, истакнување на знаци, спречување на пробивање на боите / отстранување позадина, отстранување на сенки, отстранување на рабови, бришење на точки, бришење на засеци, отстранување дамки од дупки за поврзување, примена на корекции на фотографии, откривање на двојно повлекување (според должина), автоматско откривање на механизам за снабдување/рамно лежиште, систем за брзо враќање во функција

СОФТВЕР КОЈ СЕ ИСПОРАЧУВА ВО ПАКЕТОТ

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows XP/VISTA/7/8/10 Server 2008/Server 2012)


CaptureOnTouch 3


EMC Captiva Cloud Runtime Controls

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Комплет за замена на валјаци за задржување

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.