Canon imageFORMULA DR-M1060 Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

A3 скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна/задна/двострано

Интерфејс

USB 2.0 (компатибилност со USB 3.0)

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 424 (Ш) x 246 (Д) x 120 (В)mm


Отворен фах: 424 (Ш) x 440 (Д) x 210 (В)mm

-

Тежина

Прибл. 6,1kg

Потреби за напојување

AC100-240V (50/60Hz)

Потр. на енергија

Скенирање: 32,5W или помалку, режим на мирување: 2,5W или помалку, исклучено напојување: 0,5W или помалку

Работно опкружување

10 - 32,5 °C (50 - 90,5 °F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

БРЗИНА НА СКЕНИРАЊЕ (200DPI)

Црно-бело

60стр./мин. / 120слики/мин. - брзина во хоризонтална положба

Боја

60стр./мин. / 120слики/мин. - брзина во хоризонтална положба

Излезна резолуција

100 x 100dpi, 150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Режим на бои

Бинарно: црно и бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст I, напредно подобрување на текст II, автоматско откривање на боја, 8-битни тонови на сиво (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 7.500 скенирања/ден

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50,8 - 300mm

Должина

70 - 432mm

Дебелина

U-патека: 0,04 - 0,15mm (27 - 128g/m²) Директно: 0,04 - 0,3mm (27 - 255g/m²)

Режим за долги документи

3000mm макс. (поддржано со директно снабдување со листови)

Скенирање на картички

86 x 54 x 1,4mm (поддршка за скенирање на картички со релјеф)

Одвојување на листови

Валјак за задржување и метод за претходно раздвојување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

80 листови (A4, 80 g/m²)

Друго

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, 3-димензионална корекција на боја, изоставување на боја (RGB), автоматско откривање на боја, подобрување на текст, MultiStream, однапред поставена крива на гама, претходно скенирање, код за составување, ротација на слика, прескокнување на празна страница, режим на превиткување, поставување подрачје на скенирање, ориентација на текст, подобрување на рабови, отстранување на ефектот Moire, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, истакнување на знаци, израмнување на заднина, отстранување на сенки, ослободување на двојно повлекување (DFR), откривање на двојно повлекување (ултразвучен сензор / по должина)

СОФТВЕР КОЈ СЕ ИСПОРАЧУВА ВО ПАКЕТОТ

Windows

Драјвер ISIS / TWAIN (Microsoft Windows XP Pro / XP Home / VISTA / 7 / 8 / 8.1 / 10 / Server 2008 / Server 2012)
CaptureOnTouch Pro
CapturePerfect
Nuance eCopy PDF Pro Office
Kofax VRS

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Комплет за замена на валјаци за задржување

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Рамно лежиште за A4-формати 102
Рамно лежиште за A3-формати 201
Модул за баркодови
Модул за 2D кодови
Мрежен адаптер NA10 или WA10

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.