Canon imageFORMULA DR-M140 Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600 dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна/ задна/ двострано

Интерфејс

USB 2.0 (компатибилност со USB 3.0)

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 313 (Ш) x 181 (Д) x 93 (В) mm


Отворен фах: 313 (Ш) x 288 (Д) x 93 (В)mm

Тежина

Прибл. 2,6 kg

Предуслови за напојување

AC 100 - 240 V (50/60 Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 25 W или помалку, режим на мирување: 1,9 W или помалку, исклучено напојување: 0,5 W или помалку

Работни услови

10 - 32,5 °C (50 - 90,5 °F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS

БРЗИНА НА СКЕНИРАЊЕ (200 DPI)

Црно-бело

40 стр./мин. / 80 слики/мин.

Боја

40 стр./мин. / 80 слики/мин.

Излезна резолуција

100 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 200 x 200 dpi, 240 x 240 dpi, 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Режим на бои

Бинарно: црно и бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст I, напредно подобрување на текст II, автоматско откривање на боја, 8-битни тонови на сиво (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

до 6.000 скенирања/ден

Ширина

50,8 - 216 mm

Должина

54 - 356 mm

Дебелина

U-патека: 0,04 - 0,15mm (27 - 128g/m²) Директно: 0,04 - 0,3mm (27 - 255g/m²)

Режим за долги документи

макс. од 3000 mm (поддржано со директно снабдување со листови)

Скенирање на картички

54 x 86 x 1,4 mm (поддршка за скенирање на картички со релјеф)

Одвојување листови

Метод на валјак за задржување (валјак за обратно разделување)

Капацитет на механизам за снабдување со листови

80 листови (80 g/m²)

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

-

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на закосување, 3-димензионална корекција на боја, изоставување на боја (RGB), автоматско откривање на боја, подобрување на текст, MultiStream, однапред поставена крива на гама, претходно скенирање, код за составување, ротација на слика, прескокнување на празна страница, превиткување, поставување подрачје на скенирање, ориентација на текст, подобрување на рабови, намалување на ефектот Moire, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, истакнување на знаци, израмнување на заднина, отстранување на сенки, автоматско поставување на резолуција, бришење на точки, скенирање со брзо враќање во функција, откривање на двојно повлекување документи (ултразвучен сензор / по должина), препознавање баркодови и 2D-кодови

СОФТВЕР КОЈ СЕ ИСПОРАЧУВА ВО ПАКЕТОТ

Windows

Драјвери ISIS/TWAIN
CaptureOnTouch Pro
Kofax VRS

Mac

Драјвери ISIS/TWAIN
CaptureOnTouch

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Комплет за замена на валјаци за задржување

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Рамно лежиште за A4-формати 102
Мрежен адаптер NA10 или WA10

Одрекување од одговорност

Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежи на промена без претходно известување.