Canon imageFORMULA DR-M160II Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

USB 2.0 (компатибилност со USB 3.0)

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 280mm (Ш) x 172 (Д) x 178 (В) mm


Отворен фах: 280 (Ш) x 606 (Д) x 366,4 (В) mm

-

Тежина

Прибл. 3,2 kg

Потреби за напојување

AC100 - 240V (50/60Hz)

Потр. на енергија

Скенирање 27W или помалку, режим на мирување 1,8W или помалку, исклучено напојување: помалку од 0,5W

Работно опкружување

10 - 32,5 °C (50 - 90,5 °F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

БРЗИНА НА СКЕНИРАЊЕ (200DPI)

Црно-бело

60стр./мин. / 120слики/мин.

Боја

60стр./мин. / 120слики/мин.

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Режим на бои

Црно-бело/дифузија на грешка/ напредно подобрување на текст (само Windows), напредно подобрување на текст II, 8-битни тонови на сиво (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 7.000 скенирања/ден

Ширина

50,8 - 216mm

Должина

54 - 356mm

Дебелина

27 - 209g/m² (0,04 - 0,25mm)

Режим за долги документи

3000mm макс. (може да се избере во контролен панел на MS Windows)

Скенирање на картички

Ширина: 53,9mm Должина: 85,5mm Дебелина: 0,76mm (поддршка за картички со релјеф)

Одвојување на листови

Метод на валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

75 листови (A4, 80 g/m²)

Друго

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, 3-димензионална корекција на боја, изоставување на боја (RGB), подобрување на боја (RGB), автоматско откривање на боја, корекција на сенки, MultiStream, однапред поставена крива на гама, прескокнување на празна страница, режим на превиткување, поставување подрачје на скенирање, код за составување, разделување на серија со бел празен лист (само Windows), подобрување на рабови, намалување на ефектот мoire, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, израмнување на контраст, нанесување на боја, режим на додавање црна маргина, отстранување на боја, израмнување на заднина, отсекување на сенки, автоматско поставување на резолуција, прилагодување на насока на суб-скенирање со растегнување, ослободување на двојно повлекување, режим на тенка хартија, откривање на двојно повлекување документи (ултразвучен сензор/ по должина), повторен обид за раздвојување

Windows

Драјвер ISIS / TWAIN (Windows XP / Vista / 7 / 8 /8.1 / 10)
CaptureOnTouch Pro
CapturePerfect
eCopy PDF Pro Office
Kofax VRS

Mac

TWAIN драјвер


CaptureOnTouch

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Комплет за замена на валјаци за задржување

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Рамно лежиште за A4-формати 102
Рамно лежиште за A3-формати 201
Модул за 2D кодови
Мрежен адаптер NA10 или WA10

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.