Canon imageFORMULA DR-X10C Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови, наменет за A3-формати

Сензор за скенирање

CMOS CIS 3-линиски сензор

Оптичка резолуција

600 dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

Двоен интерфејс (High speed USB 2.0 и SCS1-3)


Изборна Kofax Hardware VRS (CGA) картичка

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 528 (Ш) x 563(Д) x 375 (В) mm


Отворен фах: 528 (Ш) x 861 (Д) x 432 (В) mm

Тежина

Прибл. 39 kg

Предуслови за напојување

AC220 - 240 V (50/60 Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 125W, режим на мирување: 4,5W (AC 220-240V), исклучено напојување: 0W

Работни услови

10 - 32,5 °C (50 - 90,5 °F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS

БРЗИНА НА СКЕНИРАЊЕ (200 DPI)

Црно-бело

130стр./мин. / 260слики/мин. - брзина на хоризонтално печатење

Боја

130стр./мин. / 260слики/мин. - брзина на хоризонтално печатење

Излезна резолуција

100 x 100dpi, 150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600dpi

Режим на бои

Црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст, напредно подобрување на текст II, 8-битни тонови на сиво (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Од 60.000 скенирања/ден

Ширина

50,8 - 305mm

Должина

70 - 432 mm

Дебелина

Автоматско снабдување: 52 - 123gsm (0,06 - 0,15mm)


Режим на проследување: 40 - 255gsm (0,05 - 0,30mm)

Режим за долги документи

Макс. од 3000 mm (може да се избере во контролен панел на MS Windows)

СКЕНИРАЊЕ НА КАРТИЧКИ

Одвојување листови

Валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

500 листови(80g/m²)


Можност за избирање на 500, 300, 100 листови и режими за РАЧНО/ ПРОСЛЕДЕНО снабдување


Офсет вовлекување со странични водилки што се заклучуваат

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

Специјални функции

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на закосување, прескокнување празна страница, препознавање ориентација на текст, изоставување бои (RGB / приспособено) / подобрување бои (RGB / приспособено), намалување на ефектот Moire, спречување на пробивање на боите/отстранување заднина, отстранување дамки од дупки за поврзување, MultiStream™, автоматско вклучување/исклучување на напојувањето (преку USB), систем за брзо враќање во функција, ултразвучно откривање на двојно повлекување (сензорите се приспособуваат независно), рачно снабдување/снабдување со проследување, контрола на вртежен момент со активно разделување, механизам за повторен обид при двојно повлекување, копчиња за регистрација на задача/корисник, проверка на скенирање/режим на бројач, аларм со звучен сигнал, можност за избор на заднина (бела/црна), препознавање баркодови / 2D-кодови, активен праг

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows 2000 / XP Pro / XP Home / VISTA / 7 / 8 / 10)

СОФТВЕР ШТО СЕ ИСПОРАЧУВА СО УРЕДОТ

Windows

CaptureOnTouch Pro

ДРУГИ ОПЦИИ

Потрошни материјали

Комплет за замена на валјаци


Лист за чистење на валјаци


Картриџи за мастило (црвена, сина, зелена боја)

Дополнителна опрема

Уреди за втиснување пред / по скенирањето


Декодер за кодови за составување


Единица 102 со рамно лежиште за A4-формати


Kofax CGA-картичка


Торбичка за носење

Одрекување од одговорност

Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежи на промена без претходно известување.