Canon imageFORMULA P-208II Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер кој се снабдува со листови и се напојува преку USB

Сензор за скенирање

CMOS CIS 2-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

Hi speed USB 2.0

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 312,5 (Ш) x 56,5 (Д) x 40 (В)mm


Отворен фах: 312,5 (Ш) x 89,5 (Д) x 40 (В)mm

-

Тежина

Прибл. 600g

Потреби за напојување

Напојување преку USB (500mA)

Потрошувачка на енергија

Скенирање; 2,5W режим на мирување: 1,5W, исклучено напојување: 0,5W

Работни услови

10 - 32,5°C (50 - 90,5°F), влажност: 25 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

8 стр./мин. / 16 слики/мин.

Боја

8 стр./мин. / 16 слики/мин.

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Црно-бело, напредно подобрување на текст II, 8-битни тонови на сиво: (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 100 скенирања / ден

Ширина

50,8 - 216mm

Должина

70 - 356mm

Дебелина

52 - 209g/m² (0,06 - 0,22mm)

РЕЖИМ ЗА ДОЛГИ ДОКУМЕНТИ

Скенирање на картички

54 x 86 x 1,4mm (поддршка за скенирање на картички со релјеф)

Одвојување на листови

Метод со подлога за раздвојување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

10 листови (64g/m²)

-

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, 3- димензионална корекција на боја, автоматско откривање на боја, корекција на сенки, подобрување на текст, однапред поставена крива на гама, панел за скенирање, претходно скенирање, ротација на слика, прескокнување на празна страница, избор на скенирана страна на документ, поставување подрачје на скенирање, препознавање ориентација на текст, континуирано скенирање, подобрување на рабови, намалување на ефектот Moire, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, израмнување на контраст, израмнување на заднина, отсекување на сенки (избор помеѓу ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО), отсекување, вршење соодветни корекции на фотографии, откривање на двојно повлекување документи (по должина)

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows XP Pro / XP Home / VISTA / 7 / 8 / 10)


CaptureOnTouch


CaptureOnTouch Lite


Presto! BizCard читач


Дополнителна компонента: Evernote, SharePoint, Google Docs, SugarSync, Dropbox, OneDrive

Mac

TWAIN драјвер


CaptureOnTouch


CaptureOnTouch Lite


Presto! BizCard читач


Дополнителна компонента: Evernote, SharePoint, Google Docs, SugarSync, Dropbox

-

Подлога за раздвојување

-

Wi-Fi уред WU10 од Canon


Silex C-6600GB сервер за скенирање и печатење (претворање на USB во мрежен приклучок)


Торбичка за носење

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.