Canon imageFORMULA P-215II Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер кој се снабдува со листови и се напојува преку USB

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

Hi speed USB 2.0 и USB 3.0

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 285 (Ш) x 95 (Д) x 40 (В)mm


Отворен фах: 285 (Ш) x 257 (Д) x 174 (В)mm

-

Тежина

Прибл. 1,0kg

Потреби за напојување

Напојување од USB 2.0 магистрала: 0,5A (1,0A во комбинација со USB кабел за напојување)


Напојување од USB 3.0 магистрала: 0,9A


Изборен AC адаптер DC6V. 0,8A

Потрошувачка на енергија

Само USB кабел: 2,5W (USB 2.0), 4,5W (USB 3.0)


USB кабел и USB кабел за напојување: 5,0W (USB 2.0), 7,0W (USB 3.0)


Режим на мирување: 1,5W, Исклучено напојување: 0,1W

Работни услови

10 – 32,5ºC (50 – 90,5ºF), влажност: 25 – 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

Со USB 3.0: 15 стр./мин. / 30 слики/мин., со USB 2.0: 12 стр./мин. / 14 слики/мин.

Боја

Со USB 3.0: 10 стр./мин. / 20 слики/мин., со USB 2.0: 10 стр./мин. / 10 слики/мин.

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст II, 8-битни тонови на сиво: (256 нивоа), 24-битни бои, автоматско откривање на боја

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 500 скенирања/ден

Ширина

50,8 - 216mm

Должина

70 - 356mm

Дебелина

52 - 128g/m² (0,06 - 0,15mm)

Режим за долги документи

До 1.000mm

Скенирање на картички

54 x 86 x 1,4mm (поддршка за скенирање на картички со релјеф)

Одвојување на листови

Метод со подлога за раздвојување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

20 листови (64g/m²)

-

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, 3- димензионална корекција на боја, изоставување на боја (RGB), автоматско откривање на боја, корекција на сенки, подобрување на текст, MultiStream, однапред поставена крива на гама, панел за скенирање, претходно скенирање, ротација на слика, прескокнување на празна страница, избор на скенирана страна на документ, поставување подрачје на скенирање, ориентација на текст, континуирано скенирање, подобрување на рабови, намалување на ефектот Moire, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, израмнување на контраст, нанесување на боја, израмнување на заднина, отсекување на сенки (избор помеѓу вклучено/исклучено), отсекување, вршење соодветни корекции на фотографии, автоматско поставување на резолуција

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows XP Pro / XP Home / VISTA / 7 / 8 / 10)


CaptureOnTouch


CaptureOnTouch Lite


Nuance PaperPort


Presto! BizCard читач


Дополнителна компонента: Evernote, SharePoint, Google Docs, SugarSync, Dropbox, OneDrive


EMC Captiva Cloud Runtime Controls

Mac

TWAIN драјвер


CaptureOnTouch


CaptureOnTouch Lite


Presto! PageManager


Presto! BizCard читач


Дополнителна компонента: Evernote, SharePoint, Google Docs, SugarSync, Dropbox

-

Подлога за раздвојување, валјак за транспорт

-

Silex C-6600GB сервер за скенирање и печатење (претворање на USB во мрежен приклучок)


Wi-Fi уред WU10 од Canon

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.