Canon CanoScan 5600F Спецификации

Тип

Скенер во боја со рамно лежиште и адаптерска единица за филмови

Елемент за скенирање

CCD 6-линиска боја

Светлосен извор

Бела LED диода - Рефлективна / Ладна катодна флуоресцентна сијалица

Оптичка резолуција

4800x9600dpi ¹

Резолуција со можност за избирање

25 - 19200dpi

Интерфејс

Hi-Speed USB

Градација на скенирање (во боја)

48-битен влез -> 48/24-битен излез

Градација на скенирање (тонови на сиво)

48 bit-а влез -> 16 bit (скенирање филм) / 8 bit-а излез

OPTICAL DENSITY

Максимална големина на документ

A4 / писма [216 x 297mm]

EZ копчиња за скенирање

7 тастери (PDF x 4, КОПИРАЊЕ, ФОТО/ФИЛМ, E-ПОШТА)

Брзина на прегледување

Прибл. 3 сек. ¹

Брзина на скенирање (во боја)

1,8 мсек/линија (300 dpi), 14,6 мсек/линија (4800 dpi) ¹

Брзина на скенирање (тонови на сиво)

1,8 мсек/линија (300 dpi), 14,6 мсек/линија (4800 dpi) ¹

Брзина на скенирање (црно-бело)

1,8 мсек/линија (300 dpi), 14,6 мсек/линија (4800 dpi) ¹

Брзина на скенирање (A4, 300dpi, во боја)

Прибл. 11 сек. ¹

FILM TYPES

Film Handling

35 mm лента (негатив/позитив) / 6 кадри


Слајд (негатив/позитив) / 4 кадри

DRIVER AND TOOLBOX FEATURES

Вклучен софтвер

ScanGear, MP Navigator EX, ArcSoft PhotoStudio

Напојување со енергија

AC адаптер - вграден

Потрошувачка на енергија

19W max (Работи) ¹


3,2W (Во мирување)


0,4W (Исклучен)

Димензии

272x491x97mm

Тежина

прибл. 4,3 Kg

Опсег при користење (температура)

10 степени C до 35 степени C

Опсег при користење (влажност)

10% до 90% RH (20% до 80% RH за скенирање филмови), без формирање кондензација

Поддржани оперативни системи

Windows 8 (32 и 64-битен)


Windows 7 (32 и 64-битен)


Windows Vista (32 и 64-битен)


Windows XP (32-битен)


Windows 2000


Mac OS X 10.3.9 - 10.8

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

CanoScan и ScanGear се заштитени знаци на Canon Inc.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните респективни компании.

Фуснота

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци, врз основа на стандардот ISO 14473.

² Времето за претходна обработка не е вклучено

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24712 Newsletter. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Максимална потрошувачка при скенирање ISO/JIS-SCID N2 (печатено на A4 обична хартија со inkjet печатар), како и филм (35mm и 120 ролнаl) користејќи достапни драјвер режими